New York by omdanner 10.000 udtjente mønttelefoner til wifi-hotspots

De gamle mønttelefoner i New Yorks gader skal nu skiftes ud med nye, der vil forsyne en stor del af byen med reklamefinansieret wifi.

Ligesom i Danmark er brugen af mønttelefoner faldet i USA, i takt med at de fleste har en mobiltelefon ved hånden. Men de nuværende 11.000 mønttelefoner i New Yorks gader skal ikke bare med tiden nedlægges, men i stedet opgraderes og være grundlaget for et nyt wifi-netværk. Det skriver Gizmodo.

Op til 10.000 af telefonerne vil blive skiftet ud til ny hardware, som i en radius på 25 meter kan sørge for trådløst internet, finansieret af reklamer og dermed en mulighed for dem, som ikke har penge til egen netforbindelse. Det hele skal være selvfinansierende, lover bystyret.

Udover at skaffe wifi til internetløse og turister, vil konceptet med at bevare netværket af mønttelefoner også have en anden betydning, nemlig som backup ved store strømafbrydelser. Under orkanen Sandy, der ramte store dele af USA’s østkyst hårdt, fungerede mønttelefonerne også under strømafbrydelserne, fordi de bliver forsynet med elektricitet gennem telekablerne.

Det nye projekt med mønttelefon-wifi vil således både kunne give nød-internet og sikre telefonadgang til 911-opkald, hvis strømmen går i New York, lyder oplægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Milos Game

Konspirationsteori: En "bonus" ved projektet er at man så også kan tracke folks adfærdsmønstre, se hvor de er henne, hvornår, osv.. Mon disse Wifi data vil være lettere at få adgang til end at skulle skaffe en dommerkendelse til mobil data hos televirksomhederne, hvis man overhovedet er typen der i første omgang bruger tid og ressourcer på at skaffe en dommerkendelse?

  • 2
  • 1
Milos Game

Jeg kunne forestille mig at Wifi data blev opbevaret på en anden måde og et andet sted, der var lettere tilgængelige. Alle og enhver kan fange vise Wifi signaler/data, der er offentlige tilgængelige, hvilke nok ikke er beskyttet af love der beskytter privatlivet. Der har allerede været udført lignende forsøg i England, hvor det i stedet for telefonbokse var skraldespande - læs f.eks denne artikel:

"Alle kan overvåge dig via din mobils wifi" http://www.version2.dk/artikel/alle-kan-overvaage-dig-din-mobils-wifi-53397

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere