New York-lovforslag: Forbyd salg af telefoner med ubrydelig krypto

Med mindre producenterne kan skaffe adgang til data på en telefon, så skal det være forbudt at sælge telefonerne, lægger et lovforslag i staten New York op til.

Et lovforslag i den amerikanske delstat New York lægger op til, at forbyde smartphones, der bliver solgt i staten, hvis ikke de kan dekrypteres eller låses op. Altså af andre den den rette ejermand.

Det fortæller blandt andet ZDNet.

Pointen med lovforslaget er, at politiet skal kunne få lettere adgang til data i forbindelse med efterforskning. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, så kan der bliver tale om bøder på op til 2.500 dollars per solgt enhed (lidt over 17.000 kroner), såfremt en sælger har solgt en telefon, velvidende at telefonen ikke har kunnet dekrypteres eller låses op af producenten eller leverandøren af operativsystemet. Eksempelvis Google og Apple.

ZDNet bemærker, at lovforslaget ikke kræver, at Apple, Google eller andre indbygger en bagdør i enhederne. Men hvis de ønsker at sælge en telefonen i staten, så skal enheden leve op til kravene i lovforslaget.

Ars Technica fortæller, at lovforslaget konkret lægger op til, "enhver smartphone, der er produceret på eller efter 1. januar 2016 og solgt i New York, skal være i stand til at blive dekrypteret eller oplåst af producenten eller leverandøren af operativsystemet.

Såfremt lovforslaget bliver vedtaget, så vil blandt andet Google og Apple formentlig forsøge at bekæmpe det juridisk, lyder den næppe helt usandsynlige vurdering fra Ars Technica.

Mediet slutter i øvrigt med at bemærke, at skulle forslaget faktisk blive vedtaget, så vil det ikke være videre besværligt for New Yorkere at købe en telefon i en anden stat.

Lovforslaget kan du læse her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (10)

Bjarke Jørgensen

Andet er der vel ikke at sige? Men dejligt at både Apple og Google vil kæmpe (de får jo ikke høstet al deres data hvis de ingen enheder kan sælge)

Henrik Pedersen

Hvis nogle har set Person of Interest, så kommer jeg til at tænke på det der hemmelige netværk de kriminelle brugte, som var bygget op af radiomaster over hele byen, der kørte på de gamle TV bånd (vidst nok). Helt krypteret, og ingen bemærkede det. Så havde de deres egne simple enheder som brugte det netværk, og derved kunne politiet hverken spore eller aflytte dem.

Jeg tænker at det bliver noget i den stil folk vil bevæge sig i retning af. Eller mesh netværk i en storby. Eller hvem ved? Bare holde kontakten på gammeldags vis?

Det eneste det rammer, er almindeligt lovlydige borgere, når først de taber deres mobil og reelle kriminelle hugger deres data.

Personligt vil jeg løse det ved at køre Cyanogenmod. Der går vel lidt tid før bagdørene er hardware, og lavet til at hugge nøgler fra AOSP baserede systemer..

Bent Jensen

Det tror jeg ikke, men løsning kunne jo blive en menu ?

Tryk 1. Hvis du bor i delstat New York, og vil have en usikker løsning, med kopier til NSA, Politi, Told og Skat, samt din chef og kone. (Kan komme ud på et)

Tryk 2. Hvis du bor alle andre steder, og gerne vil have beskyttet dine privatliv ifølge menneskerettighederne.

Man kan også undres over at overfaldet i Køln kunne finde sted nytårsaften, hvis over 1000 mennesker skulle have haft kendskab til dette. Men måske brugte de en lukket facebook gruppe. Ellers kan man sige at alle de penge de bruger på overvågning nu, ikke er givet godt ud. Især hvis der ikke er penge til nok betjente til efterfølgende at beskytte ofrene.

Hans Schou

Jeg var slet ikke klar over at ubrydelig krypto fandtes. Det var på tide at vi fik det. Det må jeg straks finde ud af hvad er.

Mine kulfiberarmerede cykeldæk m/luftslange er heller ikke punkterfrie, men dog bedre end de gl.dags. Lidt ligesom PGP: overvejende sandsynligvis ubrydelig.

Bent Jensen

Det kan bare tage lidt lang tid og mange resurser at bryde det. Alt kryptering baseret på matematik kan i princippet også brydes. Derfor man skifter fra svaere krypteringer = mindre regnekraft til forsøg på dekryptering til svære. Hvis der ikke er huller, eller gennembrud i dekrypteringen, så skal man typisk tilføje "et" bit for hver gang at computerkraften for dobbelse, sådan hver 1.5 år. For at holde samme sværhedsgrad og beskyttelse. Hvis vi snakker samme metode.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017