New York forbyder skoler at bruge den populære videotjeneste Zoom

SpaceX valgte i slutningen af marts at forbyde Zoom, og nu vælger byen New York også at udskifte den popoulære videotjeneste med Microsoft Teams.

Efter det verdensomspændende coronavirus-udbrud har lukket ned for skoler og arbejdspladser, er videotjenesten Zoom steget gevaldigt i popularitet, og antallet af daglige mødedeltagere er steget fra omkring 10 millioner i december 2019 til mere end 200 millioner 1. april 2020, skriver videotjenesten i et blogindlæg.

Men den stigende popularitet har også fået sikkerhedseksperter og andre til at kigge nærmere på sikkerhed og privatliv i videotjenesten, og gennem de seneste par uger er sagerne væltet ind.

Blandt andet lovede Zoom end-to-end-kryptering, men måtte efter hård kritik og beskyldninger om vildledning indrømme, at møderne krypteres med TLS. Hackere kunne desuden få adgang til brugeres Windows-legitimationsoplysninger ved at bruge en såkaldt UNC-stilinjektion, og som standard var møderne uden kodeord.

Læs også: Zoom-svaghed giver mulighed for at få fat i legitimationsoplysninger

Sidstnævne er blevet udnyttet af 'trolls', der har invaderet og chikaneret tusindvis af møder. Et fænomæn, som hurtigt er blevet kendt som 'Zoombombing'.

Læs også: Kommunikationstjenesten Zoom ramt af trolls i videogrupper

Dette er blot få af mange sikkerheds- og privatlivs-issues, som også har ført til, at Elon Musks rumfartsvirksomhed SpaceX i slutningen af marts valgte at forbyde sine medarbejdere at bruge den populære videotjeneste, og nu har den amerikanske storby New York valgt at gøre det samme og forbyde Zoom i skoleundervisningen.

Læs også: Privacy-bekymringer: SpaceX forbyder den populære videotjeneste Zoom

New York-skoler udskifter Zoom med Microsoft Teams

Ifølge TechCrunch har New York City vedtaget, at mere end 1,1 millioner elever fordelt på mere end 1.800 skoler ikke længere må bruge Zoom. Forbuddet mod den populære videotjeneste sker efter anbefaling fra New Yorks Cyber Command, der arbejder på at højne den digitale sikkerhed for byens borgere..

»Det er essentielt at kunne give en sikker fjernundervisnings-oplevelse for vores elever, og efter yderligere gennemgang af sikkerheden skal skolerne flyttes væk fra Zoom så hurtigt som muligt,« siger Danielle Filson, der er talsperson i uddannelsesafdelingen i New York City, til TechCrunch.

Skolerne udskifter Zoom med Microsoft Teams, som ifølge talspersonen har de samme muligheder, men med sikkerheden på plads.

Zoom har »gode intentioner«

Zoom meldte 2. april ud, at udviklingen af nye features sættes på pause i 90 dage for at fokusere på privatliv og sikkerhed, og Zooms CEO, Eric S. Yuan, sagde i et interview med CNN lørdag, at trods de mange sikkerhedsproblemer, så har Zoom »gode intentioner«.

»Vi rykkede for hurtigt, og vi begik nogle fejl. Vi har lært vores lektie og har taget et skridt tilbage for at fokusere på privatliv og sikkerhed,« sagde Eric S. Yuan under interviewet med CNN.

Tidligere har CEO’en sagt til at Wall Street Journal, at han »virkelig har kludret i det som CEO«, og at han følte »et ansvar for at genvinde brugernes tillid«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere