New York bytter telefonbokse ud med 10.000 opkoblingspunkter til gratis wifi

Gratis internetadgang fra reklamefinansierede standere vil i 2015 begynde at præge bybilledet i New York, hvor internet med hastigheder op til 1 gigabit/s skal erstatte mønttelefonerne.

New Yorks mønttelefoner står nu til at tabe konkurrencen mod mobiltelefonerne. I hvert fald vil New York og et konsortium bestående af en række leverandører nu erstatte telefonboksene med 10.000 nye wifi-opkoblingspunkter. Det skriver Business Insider.

Opkoblingspunkterne skal levere gratis internet på gaderne i New York med hastigheder på op til 1 gigabit/s ifølge selskaberne bag de nye standere.

Standerne skal finansieres ved hjælp af reklamer, som vises på store skærme på siden af den udgave af standeren, som opsættes i forretningskvartererne. En mere diskret, reklamefri udgave vil blive opsat i beboelsesområder.

Standeren vil også få en indbygget Android-baseret tablet samt USB-stik til opladning af telefoner.

Netværket vil benytte kryptering, men uden at brugerne skal logge ind, hver gang de benytter en ny stander. Konsortiet bag løsningen lover desuden, at brugernes oplysninger ikke vil blive solgt videre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Erik Jensen

Jeg tåget lidt rundt på Upper West Side og der har jeg allerede set nogle steder hvor der var WiFi punkter ved et par telefonbokse. De virkede fint, med den frekvens der er af telefonbokse på gaden, ville man faktisk kunne have WiFi signal hele vejen når man gik. (Jeg kørte så al min trafik igennem en VPN da jeg ikke bryder mig om ukrypteret trafik på ukendt AP da disse ikke var krypteret).

Men gad vide hvad det gør for et allerede overbelastet frekvensbånd.

  • 1
  • 0
#2 Rune Larsen

Men gad vide hvad det gør for et allerede overbelastet frekvensbånd.

Hvis de kører på samme frekvens (channel) alle samme, med en passende roam konfiguration, så kan det potentielt nedsætte antallet af cafe wifi etc. og dermed nedsætte støjmængden. Dette vil også gøre at de kun "støjer" så meget som et enkelt private wifi access point. Hvis de sættes op forkert kan det blive ganske problematisk.

Personligt er jeg mere bekymret over hvis man laver dem ukrypterede (som du har set), eller hvis kryptering bliver bare en lille smule sårbar (som mange wifi er rimeligt kendt for). Dette ville blive en oplagt mål for "man in the middle" angreb. Den gennemsnitlige bruger vil næppe sætte et VPN op, eller huske at der skal bruges https hele vejen gennem en kommunikation med en server.

Alt i alt er jeg spændt på at se på hvordan de vil håndtere opsætningen.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere