New Orleans erklærer undtagelsestilstand efter hackerangreb

Beordrede alle ansatte til at slukke computerne og koble sig fra wifi-nettet. Byens servere blev også lukket.

Den amerikanske storby New Orleans har erklæret undtagelsestilstand efter et alvorligt hackerangreb, fortæller blandt andre mediet Forbes.

Erklæringen, underskrevet af byens borgmester, Latoya Cantrell, blev publiceret på Twitter fredag eftermiddag, og noget senere blev der afholdt en pressekonference, hvor flere detaljer blev delt.

Alle servere lukket

Angrebet begyndte klokken fem om morgenen fredag amerikansk tid, da der blev opdaget ‘mistænkelig’ aktivitet på byens netværk, og som en konsekvens blev der givet ordre til alle ansatte om at slukke computere og koble wifi-nettet fra. Alle byens servere blev også lukket.

Under pressekonferencen oplyste Cantrell, at angrebet omfattede i alt 4.000 computere, 400 servere og 7.000 terabyte data. Persondata blev kompromitteret, men præcis hvor meget data, som er blevet hentet ud, er uvist, da efterforskningen stadig er i gang.

Detaljerne er stadig mangelfulde, men angrebet indeholdt tilsyneladende både phishing-forsøg og brug af ransomwarevirus.

Repræsentanter for byens response-team udtalte, at den mistænkelige aktivitet blev opdaget på et tidligt tidspunkt, hvilket nok reducerede risikoen for omfattende datatyveri. I skrivende stund er byen i færd med at genoprette systemerne.

Angrebsbølge

Angreb mod offentlige it-systemer ved hjælp af ransomwarevirus bliver stadigt mere almindeligt. I maj i år var der et andet omfattende angreb mod den amerikanske storby Baltimore, hvor et ransomwarevirus holdt byen som gidsel i længere tid.

I det tilfælde blev flere af byens tjenester direkte ramt af angrebet, og det blev rapporteret, at det ville tage flere måneder at få alle it-systemerne på benene igen. Det seneste angreb mod New Orleans har tilsyneladende haft nogle mindre eftervirkninger, og byens tjenester er ifølge myndighederne ikke i væsentlig grad blevet ramt.

Som Forbes rapporterede, blev der også i august i år udført et angreb mod lokale, offentlige it-systemer, da delstaten Texas måtte lukke 23 offentlige instanser efter et omfattende koordineret ransomwareangreb.

Artiklen er fra digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere