Netto-Pad'en er kommet til Danmark: Android-tavle til under 1.000 kroner

Danskerne vil gerne have tavle-pc'er, men vil ikke betale for dem. Derfor sælger Dansk Supermarked en husmands tavle-pc til 999 kroner i Netto.

Hvis du også har stået og pillet ved en tavle-pc i en elektronikforretning, men ladet den stå fordi du ikke kunne få dig selv til at betale en måneds husleje for den, så er der hjælp på vej.

Dagligvarekæden Netto sælger nemlig i denne uge en 7 tommer tavle-pc til 999 kroner. Tavle-pc'en har en ARM9 533 megahertz processor, 256 megabyte hukommelse, 4 gigabyte lagerplads, en skærmopløsning på 800 gange 480 pixels, og så kører den styresystemet Android 1,6.

Dermed har Netto-Pad'en væsentligt mindre regnekraft end de fleste andre tablet-pc'er på markedet, men det gør måske ikke noget, hvis man bare er ude efter en tavle-pc til at surfe på nettet med.

»Det er en vare, som vi har udviklet for at komme under det prispunkt, der hedder 1.000 kroner. Tavle-pc'er er selvfølgelig oppe i tiden på grund af Apple, og så syntes vi, at det kunne være interessant at komme under 1.000 kroner,« siger Jørgen Boye, der er indkøbschef for elektronik i Dansk Supermarked, som Netto er en del af.

Jørgen Boye er overbevist om, at der er en stor interesse for tavle-pc'er hos forbrugerne, men at mange ikke er villige til at betale de over tre tusinde kroner, som de fleste tavle-pc'er på markedet koster.

»Vores mission har været at finde Danmarks billigste pris på en tavle-pc,« siger Jørgen Boye.

Det mål har dansk supermarked imidlertid ikke helt kunne opfylde. Det lykkedes således Version2 at finde en Kendo tavle-pc i webshoppen hos Expert, som også står til 999 kroner. Så foreløbigt må de to butikskæder altså deles om at have Danmarks billigste tavle-pc.

Jørgen Boye vil ikke ud med, hvor mange eksemplarer af Netto-Pad'en som butikkerne har på lager, men han fortæller at salget har gået strygende siden tavle-pc'erne landede i butikkerne i søndags.

Tilbuddet gælder i hele denne uge eller så længe lager haves. Derfor opfordrer Jørgen Boye til, at man skynder sig i Netto, hvis man vil nå at have fat i en af de billige tavle-pc'er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (101)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Ove Andersen

Det tegner ikke godt, med de specifikationer den kommer med. Android 1.6 er efterhånden rigtigt gammelt, og rigtigt langsomt i forhold til nyere versioner.

En 533 MHz processor er ikke mere end halvdelen af hastigheden for moderne top-telefoner, så hvis den skal kunne surfe flydende, og måske endda vise flash, så er det svært at være optimistisk mht. oplevelsen.

Jeg håber det er en fornuftig tablet, men man kunne frygte det værste.

Det siges, at det skulle være den samme som den der er anmeldt her, blot i en anden indpakning: http://www.mobilsiden.dk/web-tv/billig-tabletcomputer-er-ikke-pengene-va... Der lyder vurderingen:

 • "Hvis dette bliver en brugers første møde med en tabletcomputer, vil de aldrig nogensinde turde bevæge sig i den retning igen", lyder vurderingen af Blackbird MID 7 fra John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk

I ovenstående indslag vises, hvorfor en gadget kan blive alt for billig. Den ender da også på kun én ud af seks mulige stjerner.

Det kan bemærkes, at oplevelsen i virkeligheden er meget værre, end videoen viser. Vi har af tidshensyn været nød til at klippe meget af ventetiden ud.

Generelt er folk meget skeptiske over for den: http://forum.recordere.dk/forum_posts.asp?TID=91040&PN=1&title=netto-til... http://www.mobildebat.dk/showthread.php?t=188648

 • 1
 • 0
#5 Ove Andersen

Det er der vist heller ikke nogen der har gjort, højest sammenlignet MHz ;)

http://androidforum.dk/forum/viewtopic.php?f=81&t=3962&sid=044c427207d9f... Her er nogle der har købt den, og det ser ud til de alle leverer den tilbage, da folk syntes den er langsom, bliver varm, kan ikke køre spil pga. hastighed, har lav batteritid, træls skærm da den er resistiv (trykfølsom) i stedet for kapacitiv (berøringsfølsom) og andet.

Så uden at sammenligne med 4-5.000 modeller, virker det ikke som om den er praktisk anvendelig. Men har ikke selv haft den i hånden, så kan ikke selv vurdere den jo :)

 • 0
 • 0
#6 Andreas Andersen

Nu blev den jo også beskrevet som:

Dermed har Netto-Pad’en væsentligt mindre regnekraft end de fleste andre tablet-pc’er på markedet, men det gør måske ikke noget, hvis man bare er ude efter en tavle-pc til at surfe på nettet med.

 • 0
 • 0
#17 Torben Mogensen Blogger

Hvis vi nu lige glemmer hvad Netto sælger dimsen som og istedet tænker kreativt, hvad kan man så bruge en lille billig computer med touch-skærm til ?

Jeg besøgte Rambøll i november og så, at der var ophængt en iPad ved døren til mødelokalet: Dens funktion var at vise reserveringer af lokalet og tillade fremtidige reserveringer. En iPad virker som overkill til denne funktion, så her kunne jeg sagtens tænke mig, at en billig skærmtavle kunne bruges i stedet.

 • 0
 • 0
#19 Torben Mogensen Blogger

Den er sikkert bedre end Nettos tilbud, men selv om den bruger en 1MHz CPU, så er det en ZT-180, som er baseret på ARM11 (anmeldelsen tager fejl her), som er et par generationer tidligere end Cortex A8, som bl.a. iPad bruger. Så regnekraften er kun ca. halvt så stor.

256MB RAM er også i underkanten, specielt hvis det ikke er muligt at udvide.

 • 0
 • 0
#21 Dennis Krøger

Åh NEJ, en LEDNING, ja så er alle fordele ved en elektronisk kalender baseret på en billig tablet jo fuldstændigt væk!

Her er vist snarere et godt eksempel på en der har fået en idé om at noget er ubrugeligt, og bare VIL finde problemer.

 • 0
 • 0
#24 Henrik Pedersen

Som det er nævnt før, så tænk kreativt ;)

Jeg venter fx allerede på en lille touchskærm der skal sidde ved siden af min dør til hurtig kontrol over lys, varme, musik, persinner tv osv. (Eget udviklet system / software der gør det muligt.)

 • Der ville sådan en fin lille tablet jo være ideel, og jeg kender et sted på ebay hvor de kan fåes told / moms frit til DK, til et spørgsmål om 900 kroner måske. (Og her snakker vi ganske udemærkede specs. Du kan få Android på 1 GHz processor med HDMI til omkring 1100 - 1200 med fragt.)

Anyway, tror jeg vil have en hængene over sengen / ved siden af. I mine øre er det sgu bare luksus, og eventuelle kvinder som overnatter er sgu da ligeglad med om din "fjernbetjening" kører 500 Mhz eller 2 ghz dual core ;)

 • 0
 • 0
#25 Henrik Pedersen

Undskyld for at dobbeltposte men kunne ikke lade den her gå...

 • Du ved godt der engang var dage hvor man sage 16 mb ram og 255 MHz processor, ikke også?

Shure måske kan du ikke spille de seneste spil eller noget, men hvis du ikke kan surfe på nettet / læse mails på en 5xx MHz processor med Android (godt nok 1.6 men du er jo fri til at flashe den hvis du vil) så er der altså noget galt ;)

 • 0
 • 0
#26 Finn Petersen

er en god ide. Men jeg er efterhånden blevet overfølsom overfor energiforbrugende småelektronik(da vores elforbrug er astronomisk). Hvis den bruger f. eks. 15 W(rent gæt), så bliver det vel til ca. 300 kr/år, og det er jo også en slags penge, for ikke at tale om CO2-udslippet(IKKE for at starte en diskussion om det(-:).

 • 0
 • 0
#27 Nikolaj Brinch Jørgensen

CO2 udslippet for de 15W er intet i forhold til det CO2 udslip du er skyld i når du køber den. Det er problemet! CO2 omkostningerne ved fremstilling af elektonik er astronomisk (til sammenligning er biler en dværg) .

Så du har helt ret: lad være med at købe den, hvis den lligevel skal smides væk om 1-2 år, da den så vil være ubrugelig. Køb hellere en Galaxy Pad eller bedre end iPad, eller vent på 2. generation af tablets, som holder længere, og dermed er billigere for kloden (det er i hvert fald rådet fra de kloge der ved noget om globalt CO2 udslip - og nu er det givet videre - kilde: Berlingske Tidende).

 • 0
 • 0
#29 Michael Lykke

En kalender til 1000 kr der hele tiden skal bruge strøm og med en ledning hængende ned af lågen - Ja det er virkelig en god idé... Tåbeligt!

Så er idéen med at bruge den som fjernbetjening til styring af huset eller lign. da langt mere brugbart end at tvinge den til at fungere som en dårlig erstatning for en 10 kr's kalender.

 • 0
 • 0
#30 Poul-Henning Kamp Blogger

end at tvinge den til at fungere som en dårlig erstatning for en 10 kr's kalender.

Du lever tydeligvis ikke i en husholdning med store børn og to arbejdende forældrer og fire kalendre der skal holdes i sync...

Dengang TDC forskede i touch-skærme på køleskabe, var netop kalender-app det helt store hit.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#31 Daniel Udsen

Jeg har ikke kigget nærmere på det, men mon ikke det snart er muligt at udskifte Android med noget bedre?

Nokia og intel arbejder på sagen http://meego.com/ og MeeGo er en linux og ikke en linux kerne med en javaklon oven på. kompileret kode er simpelthen mere effektivt når man ikke har resourcer at spilde på overhead. Hvilket er en af grundene til at apple bandlyste fortolkere indtil de blev presset til at åbne op.

 • 0
 • 0
#34 Lars Michler

Det har Mobilsiden.dk, og konklusionen er klar:

 • "Hvis dette bliver en brugers første møde med en tabletcomputer, vil de aldrig nogensinde turde bevæge sig i den retning igen", lyder vurderingen af Blackbird MID 7 fra John G. Pedersen, chefredaktør på Mobilsiden.dk

I ovenstående indslag vises, hvorfor en gadget kan blive alt for billig. Den ender da også på kun én ud af seks mulige stjerner.

Det kan bemærkes, at oplevelsen i virkeligheden er meget værre, end videoen viser. Vi har af tidshensyn været nød til at klippe meget af ventetiden ud.

Læs mere: http://www.mobilsiden.dk/web-tv/billig-tabletcomputer-er-ikke-pengene-va...

 • 0
 • 0
#35 Alice Raunsbæk

Jeg har!

Vi var henne og købe én søndag morgen. Ridse på skærmen og det hele. Vi bootede den dog alligevel og fandt et meget langsomt OS og uhyr ringe touch. Jo hårdere vi trykkede, jo bedre virkede det.

Så hvis nogen køber denne, så forvent ikke touch i samme kvalitet som en moderne smartphone. Nærmere noget tilbage i de første modeller. Jeg har en 2 år gammel digital billederamme som har bedre touch!

Jeg kan desuden fortælle at alt på nær strøm, minijack og SD-kort foregår igennem en speciel adapter. Så drop ideen om at tilslutte USB direkte til den. Strøm er i øvrigt via en speciel omformer. Ikke noget med standard-typer der. (kunne jo være rart hvis den kørte USB, som smartphones).

Netto var da også så venlige at give os pengene tilbage, da vi returnerede den.

Hvis du har en smartphone, så bliver du nok irriteret på den før du når til at lave noget produktivt. Spar hellere pengene sammen til en af de bedre!

 • 0
 • 0
#36 Dennis Krøger

Ok, hvis touchen er så elendig er det en dealbreaker, også for "bikserprojekter". Langsom og gammelt/dårligt OS betyder ikke så meget hvis man kun skal have en special app kørende, men hvis man skal slås med elendig touch hver gang den skal bruges, er der ikke meget ved det, undtaget i helt specielle tilfælde.

 • 0
 • 0
#39 Nikolaj Brinch Jørgensen

Archos 70 ser fin ud for dem, som ikke har råd til en iPad. Personligt synes jeg at skærmens opløsning som er mindre end min telefons ikke er stor nok til tablet format (det skal være omkring de 10" for en tablet: Archos 101, iPad etc.). Desuden er de 8 GB for lidt.

Kan du ikke sende nogle links til der hvor den er en skamrost vinder? Og helst nogen som anmelder andet en kun Android baserede tablets.

 • 0
 • 0
#40 Nikolaj Brinch Jørgensen

Archos 70 ser fin ud for dem, som ikke har råd til en iPad. Personligt synes jeg at skærmens opløsning som er mindre end min telefons ikke er stor nok til tablet format (det skal være omkring de 10" for en tablet: Archos 101, iPad etc.). Desuden er de 8 GB for lidt.

Kan du ikke sende nogle links til der hvor den er en skamrost vinder? Og helst nogen som anmelder andet en kun Android baserede tablets.

 • 0
 • 0
#44 Daniel Gertsen

" 4. Note taking apps are not meant for 7 or 10 inch 5. Same for To-Do apps. "

Lol det samme kan siges om næsten alle iPad'ens apps, for de er designet til iPhone, og er derfor håbløst små på skærmen.

Udover det ser Archos ud til at have nogle fede produkter. Hvis de havde haft GPS havde jeg allerede bestilt en, men det ser det desværre ikke ud til at de har :-( :-( :-(

 • 0
 • 0
#46 Allan Pedersen

Lol det samme kan siges om næsten alle iPad'ens apps, for de er designet til iPhone, og er derfor håbløst små på skærmen.

arh? Det er vist ikke helt rigtigt. iPadens apps er skam da lavet til samme og dem er der bestemt mange af.

Man kan så vælge at installere iPhone apps på den også hvis man ønsker det. Det er vel det samme som at installere et program der ikke understøtter ens aktuelle skærmopløsning.

 • 0
 • 0
#47 Daniel Gertsen

Jep, men Apple er jo ikke blege for at sige at der er så og så mange tusinde apps til iPad'en, men hvor stor en procentdel af dem er ret faktisk designet til den store skærm? Det er falsk markedsføring i mine øjne. Og det er ca. samme situation som den der åbenbart trækker ned for Archos's tablet men ikke iPad'en... Ærlig snak? Nej vel?!

 • 0
 • 0
#48 Nikolaj Brinch Jørgensen

Lol det samme kan siges om næsten alle iPad'ens apps, for de er designet til iPhone, og er derfor håbløst små på skærmen.

Hmm, det er jo lodret forkert. Note app'en er full screen og en helt anden end den på iPhone, det samme er Mail mm. Det er rigtigt at 3rd party apps som Danske Mobilbank (som f een eller anden årsag ikke virker for 3 kunder???), er "hårdt" lavet til iPhone/iPod Touch form faktor, men det er svært at klandre apple for det. Det som kritiken går på omkring Archos AppLib er vel at APpLib er en Archos ting. Apples apps for iPad er jo lavet til iPad størrelse.

Desuden er iPad vel næsten 1 år ældre end Archos. Lad os se hvad iPad 2 kommer med, så vi rigtigt kan sammenligne.

Archos ser ud til at være et rigtig godt produkt, dog er det ikke lige min kop te, og jeg ville personligt selv gå efter 10.1" modellen (jeg har en smart phone, så 7" modellen er i mine øjne overflødig, den er også klart ringere bestykket end en iPhone 4, som vel er det den skal sammenlignes med - ingen 3G, ingen WiFi, dårligere opløsning).

Som nylig skifter fra Windows/Linux til Mac, kan jeg sige at det som er den helt store overraskelse for mig er, at kombinationen af iPhone, iPad og MacBook Pro er overvældende, når det kommer til produktivitet. Specielt hvordan alting virker uden der skal installere drivers, software og alt muligt andet. Men igen det er jo en smagssag. Det er klart at skulle jeg have en Android baseret Tablet, så ville jeg nok købe en Archos (frem for en Samsung).

 • 0
 • 0
#49 Nikolaj Brinch Jørgensen

Og det er ca. samme situation som den der åbenbart trækker ned for Archos's tablet men ikke iPad'en... Ærlig snak? Nej vel?!

Nej det er det ikke. AppLib er Archos' valgt software til deres tablets. Dvs. programmer der af producenten er valgt til at kører på deres tablet. At de så ikke er så gode som deres counterparts på iPad er jo så ærlig snak (dog subjektivt). Men det har intet med det du taler om at gøre. Du taler om noget helt andet end den kritik som blev givet af to anmeldere.

Archos er fin til prisen, men det er svært at se hvordan den slår iPad. Den kunne nok laves til en fornuftig fjernbetjening.

 • 0
 • 0
#52 Nikolaj Brinch Jørgensen

@ E Jensen Jeps de nye Gen 8 modeller er "brugbare" tablet, hvor de gamle f.eks. 7 Home Tablet havde resistive screen og egentlig ikke var nogen fornøjelse vil jeg tro.

Det som det handler om er at få den bedste brugeroplevelse, om det er Archos, Samsung, Toshiba, Apple, Microsoft eller Netto der giver den, er ligegyldigt. Men det er svært at sætte en pris på det - i hvert fald kan man ikke udelukkende sammenligne features hardware mæssigt, da det i de fleste tilfælde ikke har noget med brugeroplevelsen at gøre (jeg forstår stadigt ikke at så mange bruger Windows - dog har jeg da selv et Media Center kørende, men det er i mangel af bedre).

Det er lidt ligesom at sammenligne biler. Man kan sammenligne en Skoda med en Mercedes, men det skal sættes i en kontekst før det giver mening. En ren objektiv sammenligning af features og pris kan man i mine øjne ikke bruge til ret meget.

 • 0
 • 0
#54 Nikolaj Brinch Jørgensen

Ja eller at Android er en Folkevogn (du kan få flere udgaver fra flere leverandører: VW, Seat, Skoda etc.) og Apple er en Mercedes.

Jeg tror iøvrigt du mener iOS og ikke Apple OS (OS X)? Men du kan jo stadigvæk ikek sammenligne tog og biler.

Jeg har svært ved at forstå din Lego analogi, jeg er ikke sikker på den holder.

 • 0
 • 0
#55 Jakob Køster

Jeg mangler en flad skærm der kan afvikle en HTML side som vejrstation.. Eksisterende vejrstationer er simpelthen for grimme og for simple til at blive stillet i vindueskarmen og så er en dsicount-pad måske vejen=

Alternativt; er der nogen der kender en digital fotoramme, der kan afvikle hmtl/java?

/J

 • 0
 • 0
#63 Anton Lauridsen

Jeg har også. Uden at have alt for megen indsigt i Android virker det som om den er låst til kun at kunne installere fra deres egen "app shop". Jeg har kigget lidt rundt efter en mulighed for at opgradere til 2.2, er der nogen der kender nogle gode links til den slags?

 • 0
 • 0
#65 Michael Lykke

@E Jensen

Men lad være med at påstå at Apple OS(styresystem) er bedre end Android OS, for der er tydeligvis en verden til forskel mellem de to systemer, også selvom hardware på papiret skulle være ens!

Det eneste i den påstand du har ret i er at de to systemer er meget forskellige!

Hvis man ønkser et OS som giver dig sindsygt mange options for hver evig eneste lille ting du laver så er Android vejen, men hvis du derimod ønsker noget der kun giver dig de nødvendige option og har strømlinet tingene mere så er det uden tvivl iOS.

At kalde iOS for begrænset er ganske enkelt tåbeligt - Du får det til at lyde som om det ikke kan noget og faktum er at det kan stort set alt hvad Android kan og lidt til - Der er nogle enkelte ting man har valgt fra hvoraf den mest omtalte er flash. Personligt er jeg faktisk glad for at det er fjernet fordi Flash er og bliver noget elendigt møg som primært bruges til flashbannere på alle de sites man besøger og ærlig talt så savner jeg IKKE de irriterende bannere. Så er der sites som Youtube, Vimeo m.fl. som benytter flash til videoafspilning men disse sites afspiller videoerne via HTML5 hvis du besøger dem på fx en iPad så derfor har du ingen begrænsninger der. Der hvor du i praksis er begrænset hvad angår Flash er ved alle de små flashspil og på det mindre antal sites der har lavet hele deres site eller vitale dele i Flash. Efter mere end 10 år som webudvikler så er min holdning at sites der laves udelukkende i Flash har fuldstændig misforstået mediet og i min personlige mening så fortjener de de problemer de oplever.

Personligt er jeg tilhænger af principper som minimalisme, KISS og lign. Derfor foretrækker jeg iOS fordi alt er utrolig strømlinet og du har ikke en masse unødvendige ting der spænder ben for dig - Det er bare et virkelig gennemført og godt designet OS. Android er på nogle områder lidt i modsatte grøft - Den giver dig enormt mange option for selv simple ting, hvoraf en meget stor del af dem aldrig bliver benyttet. Samtidigt hænger Android stadig fast i den traditionelle "computer" tankegang hvor man bekymre sig om ramforbrug, kørende processor osv. Hvis man er typen der foretrækker den mere "nørdede" tilgang så vil man helt sikkert føle sig godt tilpas med Android, men trods over 20 års leg og arbejde med computere så er jeg forlængst nået til det stadie hvor jeg ikke gider spilde min tid med at bekymre mig om ghz, ramforbrug, processorer og andre tekniske detaljer og jeg behøver heller ikke 15 options for at skifte mit baggrundsbillede eller lign. Jeg ønsker en brugeroplevelse der bare fungere nemt og effektivt men som stadigvæk tillader mig at lave de ting jeg ønsker og det dækker iOS/iPad'en til fulde og væsentligt bedre end de nuværende Android tablets.

Hvis man så kigger på mængden af tilgængelige programmer så er iOS langt foran Android på det område. Ikke alene er kvaliteten af de tilgængelige apps væsentligt bedre i appstore end Android market, men også mængden er størrer. En anden ting der plager Android market er at rigtig mange apps ikke virker på forskellige enheder fordi de fx ikke understøtter en given opløsning. Et andet problemer der også plager Android platformen er at rigtig mange telefoner som ikke er meget mere end 1 år gammel, kan ikke opgraderes til de nyeste version af Android fordi selskaberne ikke gør opdateringer tilgængelig og selv hvis en opdatering gøres tilgængelig så kan der gå mange måneder efter den er udkommet før en opdatering laves til din bestemte telefon - Her skal man så evt. ud i et wipe af telefonen og så installere den "rå" version af Android istedet, men det er mit gæt at de fleste folk ikke har lyst til den slags krumspring.

Hvis vi kigger på de to platforme ud fra et udviklingsmæssigt synspunkt så er iOS at foretrække på alle måder - Frameworket til iOS udvikling er virkelig gennemført og du har rigtig mange muligheder for at bygge et lækkert UI som fungere utrolig intuitivt. Udvikling til Android er en væsentlig forbedring i forhold til en del andre mobil-platforme, men også her er det ret gennemsyret af den klassiske "computer" tankegang. Til trods for Androids unge alder så er det allerede nu ved at være et mindre mareridt at udvikle til platformen pga. de mange versioner af softwaren og SDK'et, såvel som de utroligt mange forskellige opløsninger man skal understøtte. Ligeledes er de tilgængelige UI interfaces heller ikke helt så gennemført som på iOS og man sidder ofte og savner en række forskellige elementer som er standard på iOS.

Ud fra et økonomisk synspunkt så er Android heller ikke videre interessant som udviklingsplatform. For det første er muligheden for betalings-apps på Android market stadigvæk kun tilgængelig i 32 lande mens det for Apple appstore gælder langt flere lande - Så dit samlede marked er mange gange større med iOS. En anden vigtig årsag til hvorfor Android platformen ikke er den store success som udviklingsplatform er manglende vilje til at betale for apps. Det er utroligt få betalings-apps der bliver solgt i Android market og det betyder at det ofte vil være en underskudsforretning at udvikle til platformen. Det har også bevirket at rigtig mange der har stor success med iOS platformen og som gerne vil udvikle til Android enten helt undlader eller ender med at lave dem som reklame-finansierede apps. I praksis betyder det jo ganske enkelt at hvis økonomien ikke er der så gider virksomhederne heller ikke udvikle til platformen og i hvertfald slet ikke foretage større sats på den og det vil holde den tilbage.

Der er lavet en del undersøgelser og artikler omkring dette og der findes også et par undersøgelser der har kigget på antallet af apps folk i gennemsnit installere på henholdsvis Android og iOS enheder - Jeg kan desværre ikke huske de præcise tal men det var noget i stil med næsten tre gange så mange apps på iOS i forhold til Android. Dét kombineret med den manglende vilje til at betale for apps på Android giver et ikke særligt positivt billede af platformen fra en virksomheds synspunkt - Det kan muligvis også være en indikation af at mange der køber Android enheder benytter disse mere som rene telefoner end som "smartphones".

Jeg er overbevist om at Android bliver bedre som tiden går, men i lyset af de markante problemer platformen allerede er plaget af efter få år og den manglende vilje til at designe softwaren med et langt større fokus på usability vil uden tvivl fortsætte med at være en hæmsko.

 • 0
 • 0
#66 Michael Lykke

Som udgangspunkt køber man altså en Android enhed med det styresystem m.m. der aktuelt er installeret

Og det er da en kæmpe fadæse! Netop det problem har allerede plaget mange Android telefoner - Selv forholdsvis nye telefoner og det sætter jo nogle gevaldige begrænsninger i hvilke muligheder man har for løbebende at få adgang til de nye features.

 • 0
 • 0
#68 Baldur Norddahl

En anden vigtig årsag til hvorfor Android platformen ikke er den store success som udviklingsplatform er manglende vilje til at betale for apps

Som bruger vil jeg så nævne den indlysende fordel ved at programmerne er væsentligt billigere til Android.

Jeg kan desværre ikke huske de præcise tal men det var noget i stil med næsten tre gange så mange apps på iOS i forhold til Android.

Det er en påstand, men under alle omstændigheder skal man her tage i betragtning at Android ikke kun er top modeller der kan måles med iPhone. Hvis man køber en lowend telefon, så er den nok lidt mindre sjov at lege med, også selvom den har Android som OS.

Jeg bliver også nødt til at pointere at et af dine hovedargumenter er at det er nemmere at udvikle til en ungt monopol, der indtil videre kun har 5 forskellige modeller. Ja, verden var faktisk også endnu nemmere dengang dit spil kun behøvede fungere på Commodore 64 og alle maskiner var 100% ens. Ulemperne ved den verden er dog enorme, så vi kan altså ikke græde meget over at udviklerne er nødt til at tage de mange forskellige Android apparater i betragtning.

 • 0
 • 0
#69 Michael Lykke

Selvfølgelig kan man ikke forvente at en enhed understøttes og opdateres i rigtig mange år, men når man køber en dyr smartphone må man forvente at man kan opdatere softwaren på den i mere end bare en kortere periode - Det er og bliver en fadæse af format!

Det sjove er at hvis det fx havde været en iPhone som efter kort tid ikke kunne opgraderes med en ny version af softwaren så ville du uden tvivl hive det frem som et kæmpe problem, men nu er det jo Android så er det bare helt normalt - Det er sku en logik man kun kan grine af.

 • 0
 • 0
#70 Michael Lykke

Som bruger vil jeg så nævne den indlysende fordel ved at programmerne er væsentligt billigere til Android.

Men til trods for den lavere pris så bliver der fortsat solgt væsentligt færre apps i forhold til iOS.

Ja, verden var faktisk også endnu nemmere dengang dit spil kun behøvede fungere på Commodore 64 og alle maskiner var 100% ens.

Det hjælper ikke noget at hive argumentet ud af kontekst - Det skal ses i kombination med de andre udfordringer. Jeg tager gerne imod den udfordring forudsat at der er nogle solide gevinster ved det, men hvis det realiteten er en besværlig udviklingsprocess kombineret med et mindre marked end alternativet og en platform hvor der bliver solgt meget få apps, så ser det ikke positivt ud.

Ulemperne ved den verden er dog enorme

iOS platformen er absolut ikke perfekt, men jeg vil da gerne høre om de såkaldte enorme ulemper der er sammenlignet med alternativet?

 • 0
 • 0
#72 Baldur Norddahl

Men til trods for den lavere pris så bliver der fortsat solgt væsentligt færre apps i forhold til iOS

Ud fra min personlige erfaring er det simpelthen fordi gratis programmerne er gode nok.

Jeg har købt nogle få spil. Derudover har jeg spillet nogle spil som indeholdt reklamer, hvilket også er en mere indirekte måde at betale på.

Af egentlige applikationer har jeg kun købt noget dansk og engelsk talesyntese. Det gjorde jeg fordi prisen var rigtig (17 kr) og stemmerne gode.

Andet har jeg simpelthen ikke fundet anledning til at købe. Mine behov har været tilfredsstillet af det der fulgte med telefonen og de gratisprogrammer jeg har fundet. Jeg synes ikke jeg mangler noget, og har ikke set nogen iPhone bruger demonstrere noget jeg savner.

iOS platformen er absolut ikke perfekt, men jeg vil da gerne høre om de såkaldte enorme ulemper der er sammenlignet med alternativet?

Jeg udtaler mig ikke om IOS platformen, men om det at lukke sig ind i en verden kontrolleret af en leverandør. Jeg har lige set Star Wars og de ville have kaldt det "the dark side" - den nemme løsning. I længden kommer man dog til at fortryde. Vi har allerede set nogle af konsekvenserne, for eksempel ved at et magasin bliver udelukket fra markedet fordi de bringer en artikel der er positiv overfor konkurrenten. Den slags magt skal et firma ikke have.

 • 0
 • 0
#73 Michael Lykke

Ud fra min personlige erfaring er det simpelthen fordi gratis programmerne er gode nok.

Nu findes der jo mindst lige så mange gratisprogrammer til iPhone også af virkelig høj kvalitet så det handler nok ikke så meget om "godt nok", som det handler om at den nuværende status er at på den ene platform er brugerne villig til at betale for spil og programmer i langt højere grad end på Android og det er en ret væsentlig faktor hvis man som virksomhed skal overveje hvilke platforme man skal satse på.

Jeg udtaler mig ikke om IOS platformen, men om det at lukke sig ind i en verden kontrolleret af en leverandør.

Der er ingen tvivl om at man skal være opmærksom, men tingene er nu en del mere nuanceret end "the dark side" profetier. :)

 • 0
 • 0
#74 Baldur Norddahl

som det handler om at den nuværende status er at på den ene platform er brugerne villig til at betale for spil og programmer i langt højere grad end på Android

Hvis vi skal komme nogle bud på hvorfor det er sådan, kan man for eksempel kigge på hvilket kundesegmenter der køber telefoner i 4000-5000 kr. klassen og hvem der køber billige telefoner. iPhone sælges jo kun til dem der køber dyre telefoner, mens Android sælges til begge segmenter.

Som udvikler synes du at det er et problem, men som bruger er jeg ikke nødvendigvis enig. Jeg tror at langt de fleste programmer nok skal komme som gratis programmer alligevel. Simple spil må finde sig i at være gratis, evt. reklamefinanserede. Sådan er det jo allerede på computeren, hvor det flyder med gratis flash spil.

Med tiden dør markedet for simple programmer naturligvis også på IOS. Det kan ikke undgås. Det er med garanti allerede ikke hvad det har været.

Men kan måske sammenligne med Shareware bevægelsen på Windows vs. gratisbevægelsen på Linux/BSD. Shareware er ekstrem sjælden på den åbne platform.

 • 0
 • 0
#75 Nikolaj Brinch Jørgensen

@E Jensen Det du skriver hænger bare ikke sammen. Jeg tror ikke du har forsøgt at benytte en iOS device, ej heller en OS X baseret computer.

Den lukkethed du taler om, er den reel, eller er det bare mere FUD fra din side? Er det ikke sandt at alle Android devices leveres med Android fra device fabrikantens side og ikke en eller anden standrd Android, så man bare kan opgradere? Er det ikke også sandt at flere Aondroid device fabrikanter lader forbrugerne i stikken, så de ikke kan opgradere, i hpb om at forbrugerne så køber nye devices (læs: HTC).

Ligesom at der rigtigt nok er mange Apps i Marketplace, men de kan jo ikke kører på alle Android enheder. Der er jo en fragmentation på det marked som er helt vild (skærmstørrelser, versioner, fabrikant proprietær teknologi osv.)

Din beskrivelse af Apples produkter som simple og næsten uden funtionalitet er barnlig, og viser at du ikke helt har indset hvad det drejer sig om. I hvert flad har Apple, for de sælger flere af de her devices end nogen anden fabrikant (de fleste af dem, har ikke forstået at det er brugeroplevelsen det handler om - ikke at genskabe Linux/Windows på en mobil eller en tablet - begge dele har Microsoft fejlet med før).

 • 0
 • 0
#76 Michael Lykke

iPhone sælges jo kun til dem der køber dyre telefoner, mens Android sælges til begge segmenter.

Det har nok uden tvivl en indvirkning på fænomenet men jeg tror det er mere bredt end bare den ene ting - Jeg tror også at brugertypen har en hel del indflydelse - Det er kun en gisning, men jeg har lidt indtrykket at en del af Android brugerne er den lidt mere nørdede type som måske netop er vant til gratis software på Linux og lign. platforme og derfor smitter denne adfærd måske også af på deres telefon-brug, men det er ren og skær gisninger nu :)

Jeg tror at langt de fleste programmer nok skal komme som gratis programmer alligevel.

Jeg tror ikke der er mange programtyper tilbage som ikke allerede findes i adskillelige gratisudgaver, men det stopper ikke folk i at betale på iOS platformen og det er netop én af de ting der gør platformen rigtig stærk som udvikler. Men der er uden tvivl rigtig mange faktorer der spiller ind og det er ikke alle vi kan læse os til :)

I øvrigt +1 for at du har et mere nuanceret synspunkt på tingene end den typiske "anti-Apple" gruppe :)

 • 0
 • 0
#77 Michael Lykke

de fleste af dem, har ikke forstået at det er brugeroplevelsen det handler om - ikke at genskabe Linux/Windows på en mobil eller en tablet

Præcis! Det er netop det som det hele handler om - brugeroplevelsen! Vi er for længst gået fra det stadie hvor det primære fokus handlede om ghz, ram og andre tekniske specifikationer til et marked der i højere og højere grad bære præg af at vi bare gerne vil have at tingene virker nemt og effektivt - Meget på samme måde som at de fleste ikke er synderlig interesseret i at vide hvordan motorstyringen i ens bil virker, men man vil gerne have den ser lækker ud, køre godt og er funktionel i brug.

Men det er desværre også udfordringen ved at diskutere disse ting på et teknisk medie som version2.dk - Her er mange tekniske brugere og en del af dem er stadigvæk meget interesseret i de tekniske detaljer mens størstedelen af de almindelige brugere for længst er forbi det stadie og selv en del af de tekniske er på vej videre.

 • 0
 • 0
#78 Nikolaj Brinch Jørgensen

Apple er og bliver en PixIphone som for evigt er fastlåst i sin egne begrænsninger, og det har naturligvis sine tilhængere,- dem om det.

Hvilke begrænsninger er det du mener der er ved iPhone?

Men lad være med at påstå at Apple OS(styresystem) er bedre end Android OS, for der er tydeligvis en verden til forskel mellem de to systemer, også selvom hardware på papiret skulle være ens!

ja der er en verden til forskel, men derfor kan iOS vel godt være bedre end Android, og det er det også.

 • 0
 • 0
#79 Nikolaj Brinch Jørgensen

Men det er desværre også udfordringen ved at diskutere disse ting på et teknisk medie som version2.dk - Her er mange tekniske brugere og en del af dem er stadigvæk meget interesseret i de tekniske detaljer mens størstedelen af de almindelige brugere for længst er forbi det stadie og selv en del af de tekniske er på vej videre.

Det er så rigtigt!

 • 0
 • 0
#81 Michael Lykke

Ved at købe Apple første gang sætter du dig selv i den i den umulige situation at du er nødt til at vente på hvad Steve Jobs finder på af åbenbaringer.

Du mener på samme måde som at jeg må vente på at HTC/Sony/Samsung etc. tager sig sammen og rent faktisk tager den nyeste version af Android og laver en release til min telefon? Hvis jeg altså ikke er en af de mange Android brugere som ender i situationen med en telefon med gammel software.

Hvordan er det iøvrigt med din ekstremt kostbare iPhone som du købte for et par år siden, er den ikke bare en mursten idag fordi SteveJ synes at du skal købe en ny og endnu dyrere iPhone af ham

Nej faktisk ikke - Min snart halvgamle iPhone 3G fungere stadigvæk problemfrit og har ingen problemer med at installere programmer og spil på uanset om det er gratis eller betalings-apps. Til trods for at der er kommet både 3Gs og iPhone 4 i mellemtiden så kan jeg fint installere den nyeste version af iOS på den og få adgang til nye features.

Men det er jo formålsløst at forsøge at diskutere dette med dig - Dine udtalelser demonstrere jo til fulde at du vitterligt ikke har meget viden på området og at du ligeledes er helt uden evne til at forholde dig bare nogenlunde nuanceret til emnet. Du er et godt eksempel på den typiske "anti-Apple" fanatisme som nogle ligger for dagen - En masse snak uden nogen former for reelle argumenter og de ting du mener er et problem ved Apple er de samme som du mener er helt ok ved Android... Fail!

 • 0
 • 0
#82 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg ville blive skide sur og opfatte det som et kæmpeproblem, og af samme grund holder jeg mig også langt fra Apple, for hvis jeg er utilfreds med min nye Apple kan du jo ikke bare købe en anden smartphone og så tro tal min indkøbte musik og applikationerm.m. så bare virker på den.

Hvorfor skulle musik købt via iTunes ikke kunne bruges på Android? Det må da gøre Android til en enormt ikke brugbar enhed. Hvis man ikke kan afspille musik købt fra verdens absolut største musiktjeneste. Jeg ved at Sony, Nokia (meego) og andre producenters telefoner kan, kan Android ikke dette, eller er dette endnu et postulat fra din side, som igen er uden bund i fakta (dvs. udstilling af manglende viden).

At man ikke kan installere App købt til iOS på en Android siger vel sig selv. Du kan heller ikke folange at dine Windows programmer nødvendigvis, og uden videre, kan installeres på Linux, Solaris, FreeBSD, Mac osv. Så jeg ser ikke problemet. Hvis du køber et Nikon (D)SLR kamera, kan du heller ikke bruge dine Nikon linser til et Canon kamera, hvis du senere skifter, sådan er det.

Android er en copy-cat platform af iOS, og den er fin nok - ingen problemer. Men jeg tror ærlig talt de fleste forbrugere er ligeglade med den opreklamerede åbenhed som du taler for. Folk vil have en suveræn brugeroplevelse. De vil have noget der virker, hvor de ikke hee tiden skal stille på alle mulige options, eller være halvvejs supporter for at holde deres gear i luften. Det er en af grundende til at Apple i dag er den IT virksomhed der er mest værd. Deres computer salg vokser enormt kraftigt, og i de polls der er lavet over hvad studerende vil købe af computer næste gang er man i USA oppe på at 47% vil vælge en Mac (i følge en rapport fremlagt på JavaOne i september 2010). Dette skal ses i forhold til at tallet var under 10% i 2005.

Af computere bruger jeg hjemme selv OS X, Ubuntu Linux, Solaris (OpenIndiana b148) og Windows 7 (media center). Så jeg mener jeg har et nuanceret billede af de forskellige platformes styrker og svagheder. OS X er en rigtig god platform for den type udvikling jeg laver, hvor f.eks. Solaris er den klart bedste server (NAS) løsning, Windows 7 har bred hardware understøttelse og et ganske glimrende medie center (dog er Windows 7 også det mest ustablie system, som efter tid kræver reboots ofte).

Det hele handler om brugeroplevelse og det tror jeg ikke du helt har forstået, det har Apple, og derfor sælger de mange flere af de her devices end nogen anden.

 • 0
 • 0
#83 Baldur Norddahl

Folk vil have en suveræn brugeroplevelse. De vil have noget der virker, hvor de ikke hee tiden skal stille på alle mulige options, eller være halvvejs supporter for at holde deres gear i luften

Sådanne udtalelser er ligeså useriøs som det du beskylder modparten for. Sådan er det faktisk ikke at have en Android. Det vrimler ikke med unyttige options og telefonen fungerer bare. Jeg har ikke haft nogle problemer med min (indrømmet jeg kender kun Android 2.2 på HTC Desire HD - jeg er først kommet på smartphone vognen nu).

 • 0
 • 0
#84 Nikolaj Brinch Jørgensen

Sådanne udtalelser er ligeså useriøs som det du beskylder modparten for. Sådan er det faktisk ikke at have en Android. Det vrimler ikke med unyttige options og telefonen fungerer bare. Jeg har ikke haft nogle problemer med min (indrømmet jeg kender kun Android 2.2 på HTC Desire HD - jeg er først kommet på smartphone vognen nu).

Jeg var ikke klar i mæet - sorry! Jeg mener ikke at Android ikke er en unyttig platform med en myriade af options som gør det besværligt og ustabilt af benytte.

Jeg mener generelt at holdningen blandt forbrugere er, at de vil have enheder der giver en suveræn brugeroplevelse. Forbrugerne er ligeglade med 1GHz processor, 256 MB RAM, USB stik osv. osv. osv. Det skal bare virke og virke godt. Det er det jeg mener E. Jensen ikke helt har fanget.

Jeg har mine holdninger til Android som en fin platform, men den måde mange af device fabrikanterne skoser deres kunder på, huer mig ikke (Sony, HTC). Android er vel også mere en startbase nu end en platform, da de fleste fabrikante laver deres egen Android (det der besværliggør opgraderinger). Lidt ligesom Linux kernen og så de forskellige distributioner.

 • 0
 • 0
#85 Hans K. Sørensen

Jeg mener generelt at holdningen blandt forbrugere er, at de vil have enheder der giver en suveræn brugeroplevelse. Forbrugerne er ligeglade med 1GHz processor, 256 MB RAM, USB stik osv. osv. osv. Det skal bare virke og virke godt. Det er det jeg mener E. Jensen ikke helt har fanget.

Din fejl er, at du antager en hel del om, hvad andre mener. Faktum er vel, at mange vægter en myriade af options højere end en strømlinet brugerflade - Altså er deres brugeroplevelse højere lige præcis pga de mange options, som du tilsyneladende finder forstyrende for din brugeroplevelse. Målt på antallet af solgte enheder, er der åbenbart mange der foretrækker Androids options frem for Iphones tilgængelighed.

 • 0
 • 0
#86 Nikolaj Brinch Jørgensen

Din fejl er, at du antager en hel del om, hvad andre mener. Faktum er vel, at mange vægter en myriade af options højere end en strømlinet brugerflade - Altså er deres brugeroplevelse højere lige præcis pga de mange options, som du tilsyneladende finder forstyrende for din brugeroplevelse. Målt på antallet af solgte enheder, er der åbenbart mange der foretrækker Androids options frem for Iphones tilgængelighed.

Ja det er en fejl at jeg antager dette. Men det med hvar forbrugere ønsker er, ikke noget jeg antager - det er rent faktisk noget jeg ved noget om. Så din fejl (hvis vi skal pointere hinandens fejl), er at du mener brugeroplevelsen i højsædet hos forbrugeren er en antagelse jeg gør mig, når det er faktuel viden. Lad os lade dette ligge.

Men skal vi ikke lige definere hvad Android er før vi begynder at lave denne sammenligning af hvem der har solgt mest.

Der er minimum 3 vidt forskellige versioner af Android: HTC (Sense UI), Sony/Ericsson Xperia og Base Android (Nexus One) - Samsung her sikkert også rodet sig ud i at lave deres egen. De er ikke ens og de tilbyder forskellige muligheder og UIs. Faktisk er modellen ret lig den Apple startede med OS X og FreeBSD: Tag et godt open source base system og lav det til dit eget.

Desuden skal det med at rigtig mange af de solgte Android enheder (sagde nogen HTC Hero) ikke længere er specielt anvendelige og dereftr er udskiftet og ikke bliver brugt længere også med. Så rent at måle hvor mange der er solgt siger ikke noget som helst, det kan da fortælle noget om prisen og finanskrise osv. Derimod skal der ses på antallet af aktive enheder. Det tal kender jeg ikke, men det gør teleselskaberne. Ligesom antallet af Apps i AppStore vs Marketplace er et bedre mål for udbredelse - her fører iPhone vel stadigt over Android.

Desuden er Nokia vel stadigt kongen af solgte antal smartphones (System 60 baserede), er det et udtryk for at System 60 er bedre end Android og iPhone?

Desuden er jeg ikek interesseret i en platform hvor apps muligvis ikke kan kører på min telefon. F.eks. Angry Birds som har en lang liste af devices som ikke kan afvikle spillet. Det er uheldigt, for hvad gør man hvis man skal bruge 2 Apps som ikke kan kører på samme device? Det er den fragmentation der er på Android og som kan ende den.

 • 0
 • 0
#87 Rikke Matthies

Som komplet uerfaren bruger har jeg opgivet at komme videre med min nye netto pad. Den er simpelthen for langsom og så er den ovenikøbet vanskelig at navigere på websider med. Jeg havde troet at den ville kunne bruges af min 3årige datter til spil (4 på stribe og den slags) men med den umulige navigering kan hun ikke styre noget. Hun må fortsætte med at låne vore iphones - som jeg også stadig foretrækker at anvende når jeg skal surfe på nettet i sofaen på trods af den meget mindre skærm. Pad'en er som nævnt al for langsom, låser og virker ustabil fordi det ikke er til at forudsige hvordan den vil aflæse mine fingertryk. Pakken var selvfølgelig forseglet med et label som ikke måtte brydes pga "propriety software" men jeg vil alligevel gøre et forsøg på at vende tilbage til fabriksindstillinger og returnere den. Mit råd: Lad være med at købe den medmindre du har haft eljlighed til at teste den til netop det du gerne vil bruge den til.

 • 0
 • 0
#90 Baldur Norddahl

Michael, du skal have tak for dit link til interview af Angry Birds. Det klæder dig ikke at slutte debatten med en gang tilsvining i stedet for at svare på de pointer der bliver bragt op. Jeg kan heller ikke helt genkende at Angry Birds udviklerne skulle være negativt indstillet overfor Android.

Jeg synes det mest rammende citat fra Angry Birds udvikleren i forhold til denne debat er dette:

Fragmentation on the device side is not a huge problem, but Steve is absolutely right when he says that there are more challenges for developers when working with Android. But that’s fine, developers will figure out how to work any given ecosystem and as long as it doesn’t cause physical pain, it’s ok;-) Nobody else will be able to build what Apple has built, there just isn’t that kind of market power out there.

That doesn’t mean that model is superior, it’s just important to understand that Apple is Apple and Google is Google. Different. And developers need to understand that. Different business models for different ecosystems. And wouldn’t forget about Nokia and MeeGo either, new leadership always tends to shake things up and create opportunity. And HP-Palm. And RIM. And even Microsoft. It’s a fragmented world.

 • 0
 • 0
#91 Michael Lykke

Jeg sviner ikke nogen til, men E Jensen slynger om sig med ubegrundede påstande og udviser tydeligt en komplet manglende viden om området hvorfor han på ingen måder bidrager med nogen former for nuanceret tilgang til en diskution. Han er et pragteksempel på den "anti-Apple" gruppe man støder på som desperat forsøger at tale dårligt om et givent produkt uden det på nogen måde bunder i fakta eller et nuanceret billede. Og de ting som han fremhæver som værende fordele eller acceptabelt ved hans favorit produkt har han travlt med at fremhæve som frygtelige problemer ved den modsatte grøft - Det er mildest talt useriøst og bare unødvendig støj i hvad der ellers var en fornuftig debat noget af vejen.

Hvad angår Angry Birds artiklen så er der nogle andre citater der også i høj grad sætter perspektiv på den nuværende situation.

“Apple will be the number one platform for a long time from a developer perspective, they have gotten so many things right. And they know what they are doing and they call the shots. Android is growing, but it’s also growing complexity at the same time. Device fragmentation not the issue, but rather the fragmentation of the ecosystem. So many different shops, so many different models. The carriers messing with the experience again. Open but not really open, a very Google centric ecosystem. And paid content just doesn’t work on Android.

Free is the way to go with Android. Nobody has been successful selling content on Android. We will offer a way to remove the ads by paying for the app, but we don’t expect that to be a huge revenue stream.

Og en lille interessant "statistik" fra artiklen er at Angry Birds er downloadet mere end 50 millioner gange - Heraf 15 millioner gange på Android - De tal bekræfter det jeg tidligere nævnte, at iOS brugere var væsentligt mere aktive i brugen af apps end Android brugere og det er til trods for at Angry Birds på Android er gratis mens det på iOS koster op til 30 kr afhængig af om det er iPhone eller iPad udgaven.

 • 0
 • 0
#93 Michael Lykke

Tak for linket - Det er interessant artikel. Dog fejler den dog en anelse ved at den kun tæller antallet af salg ved deres normale iPhone app - Dvs. den udelader iPad versionen såvel som seasons-versionen og da iPad versionen koster en del mere så er det en god sjat indtægt der ikke er med i regnestykket. Men uanset hvad så er 1 million dollar i reklameindtægt om måneden rigtig godt og viser absolut at hvis man rammer rigtigt så er det muligt for nogen at finde indtægt på Android - Desværre frygter jeg bare lidt det er en enlig svale. Der findes rigtig mange success historier på iOS platformen hvor folk skaber enorme indtægter via apps, mens der er langt imellem de historier på Android, men hvis du kender til flere artikler der belyser det så smid endelige nogle links - Det er interessant læsning :)

 • 0
 • 0
#96 Baldur Norddahl

I forlængelse af mit eget indlæg så er her en anden kort artikel omkring spillet Infinity Blade som omsatte for over 9 millioner kroner på kun 4 dage - Det er mere end 9 måneders reklame-indtægt for Angry Birds på Android.

Hvad mener du? I følge mit link, så tjener Angry Bird ca. 1 million USD (5,6 millioner DKK) om måneden per december 2010. De har 7 millioner Android downloads om måneden. De to første dage havde Angry Birds 2 millioner downloads.

Det er da muligt at Infinity Blade er et større spil, men det kan vi vist ikke afgøre ud fra det her.

 • 0
 • 0
#98 Nikolaj Brinch Jørgensen

@E Jensen

Angry Bird Den lange liste af enheder som du påstår ikke kan afvikle Angry Bird kan nok ikke være ret lang, da kravene kan opfyldes af langt de fleste enheder på market, måske med undtagelse af de alleførste Android der så dagens lys.

Mindst 77 % af Android enhederne kører idag med OS 2.1 og 2.2, mens 1.5 og 1.6 stadig udgør 24 %, bla pga af salg af forældede typer som NettoPaden o.l. På den baggrund har kunderne nærmest selv skylden,når det ikke virker. The Anfry Birds game kræver: - Android 1.6 eller senere - OpenGL ES 2.0 - QVGA display resolution støttes ikke

Du kan se her, jeg synes listen er lang:

http://androinica.com/2010/11/18/angry-birds-preparing-lighter-version-f...

Men det er klart at listen over devices som er understøttet er længere:

http://www.pocketgear.com/us,en,usd/6420471,product-devices,Angry-Birds....

Jeg er ikke klar over hvorfor du netop fremhæver en HTC Hero model , da den fungere absolut glimrende.

Min hustru benytter HTC Hero dagligt og det enda med den nyeste OS 2.2 som er kommmet OTA fra HTC

HTC Hero opdateringen var så forsinket, at folk jeg kender havde Froyo på deres Nexus One, før Nero kom væk fra 1.5 firmware.

Når det er sagt vil jeg blot fortælle at rigtig mange Apple fans har udskifte deres Iphone 3 til en iPhone 4, så der er slet ikke så mange nytilkomne iPhone ejere som man umiddelbart skulle forledes tro, - flertallet køber bare en nyere model også selvom der ikke er meget at hente. Dem om det ...

Du misforstår. Man er ikke Apple fan, fordi man køber en iPhone. Spørg en teenager hvilken telefon de helst vil have (og husk det er dem som er fremtiden). Jeg tror du kender svaret.

Jeg kender 4 der har/havde en Hero. Den har den endnu. De andre mistede tålmodigheden med HTC og skiftede, den ene til iPhone. De to andre skiftede væk fra HTC. Brand loyalty er meget vigtigt for en fabrikant.

De 30 jeg kender der har en iPhone, er der 4 der har opgraderet til en iPhone 4, de gamle iPhone 3GS som de havde (inklusive mig selv), er gået videre til andre, hvor den har erstattet Nokia, Ericsson osv., så de er aktivt stadigt i brug. Så jeg kender ikke til det billede du tegner af at iPhones forvinder fra markedet fordi der kommer en ny model. Kan du ikke føre bevis for dine påstande? Du udråber det som sandhed, uden på nogen måde at dokumentere dem. Det virker mere som om, du bare ikke kan lide virksoheden Apple, og dermed alle deres produkter, uagtet, at du rent faktisk ikke ved en pind om dem?

 • 0
 • 0
#100 Michael Lykke

Det er vigtigt at bemærke at de tal kun er målt over en periode på 14 dage og at de er målt på de enheder der har besøgt Android Market - Dvs. det er ikke tal der er dækkende for alle Android enheder. Netop den korte periode de er målt i gør også at det kun er de mest aktive folk der bliver målt(Dvs. dem der er mest tilbøjelig til at opgradere deres software ofte) og det er ikke retvisende for den samlede mængde af enheder.

Samtidigt ændre det heller ikke på det faktum at der fortsat sælges mange enheder med gamle versioner af Android som ikke kan opgraderes, eller det faktum at selv en del nyere nyheder ikke får opgraderinger til nye version.

Ydermere består fragmenteringen fortsat hvad angår de mange forskellige SDK versioner, skærmopløsninger, hardwarekomponenter m.m.

 • 0
 • 0
#102 Michael Lykke

13% er også en ret markant del af markedet, især i lyset af hvor ung Android platformen er - Den procentdel vil vokse gevaldigt efterhånden som der kommer flere og flere versioner til.

Det link siger intet om den faktiske opløsning - Den inddeler dem bare i tre kategorier men indenfor hver kategori er der adskillelige forskellige opløsninger som skal supporteres - Her er eksempler på nogle af de eksisterende opløsninger:

240x320 240x400 240x432 320x480 400x800 480x800 480x854 600x800 1024x600

Og igen, de tal du linker til er kun målt over 14 dage af besøgende i Android Market - Det er på ingen måde dækkende for den samlede mængde enheder. Selvom der uden tvivl er en del brugere som besøger Android market ofte så er der altid en stor mængde brugere som ikke opdatere deres telefoner/smartphones/tablets så ofte - Plus at antallet af besøg i Android Market / Apple appstore typisk falder ret markant efter den første periode efter anskaffelse af enheden og derfor vil der være mange der ikke bliver målt i den 14 dages måling. I øvrigt bliver der introduceret nye opløsninger med hver eneste version af Android og det gør listen længere og længere.

Og fragmentering af opløsninger er kun én del af fragmenteringsproblemerne.

 • 0
 • 0
#104 Baldur Norddahl

Market / Apple appstore typisk falder ret markant efter den første periode efter anskaffelse af enheden og derfor vil der være mange der ikke bliver målt i den 14 dages måling.

Jeg finder jeres "debat" om ordet "fragmentering" ret uinteressant, men kunne godt tænke mig at vide om ovenstående er korrekt. Som det bliver nævnt, tilgår Android jo automatisk market for at finde opdateringer, og det selvom du aldrig har været derinde manuelt. Men jeg er ikke klar om det gælder alle telefoner, jeg ved kun at min gør det.

Hvis stort set alle telefoner tilgår market automatisk har Google 100% styr på hvilke og hvor mange telefoner der faktisk er aktive derude. Det samme gør sig naturligvis gældende for Apple, da jeg går ud fra at iPhone også automatisk søger opdateringer.

 • 0
 • 0
#105 Nikolaj Brinch Jørgensen

Ja iPhone/iPad besøger AppStore automatisk (hvis man altså har signet op til det) - dette er vel også en forudsætning på Android?

Det med at kode mod skærmopløsninger generisk er fint nok, men det er ikke altid hensigtsmæssigt. Det kan være meget mere på en skærm med f.eks. 1024x600, så derfor er det noget mere hensigtsmæssigt at lave et helt andet layout til den end til 240x320. For at give en så god brugeroplevelse som muligt, er man for det meste nødt til at lave sit program så det UI mæssigt er anderledes på de forskellige opløsninger (det som Apple gjorde da de lavede iPhone, og som Android producenterne har kopieret). Det er væsenligt for usability.

Iøvrigt er Sone/Ericsson et godt eksempel på den bagstræberiske tilgang der er i en del af Android markedet. Da de lancerede Xperia X10 i starten af 2010 var det på Android 1.6, det er den stadigt - men nu kan man da opgradere til 2.1 (hvorfor ikke 2.2???). Det vil da i hvert fald afholde mig fra at købe sådan en telefon, at falgskibet fra en producent ikke kan afvikle det nyeste OS. Jg håber iøvrigt at de har fixet lydkvaliteten i den, for den var så umådeligt ringe (ligesom den var så sløv, så sløv, så sløv, selvom den har snapdragon 1GHz processor, var den markant langsommere end min gamle iPhone 3GS).

 • 0
 • 0
#108 Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg siger ikke at noget er forfærdeligt på Android. Dem jeg kender der har een synes den er fin - bortset fra den manglende mulig for at kører med det nyeste OS.

Hvis man ser på de smartphones som 3 f.eks. sælger, så er de med version 1.6 (kan opgraderes til 2.1), 2.1 og en enkelt med 2.2 (HTC Desire). Det er hvad dem jeg kender der har købt sig en Android telefon, synes dårligt om ved deres telefon. Muligvis kan det forklare hvorfor OS loyalty er større hos iOS end hos Android - hvis man føler sig svigtet af den nuværende leverandør vælger man en anden.

Brugeroplevelsen på en Android er da sikkert super fin, den er jo en kopi af iPhone, og her er oplevelsen super. Personligt har jeg aldrig overvejet en Android baseret telefon/tablet, da jeg hellere vil have "the real deal".

Hvis nogen synes det er at smide penge ud, at købe en iPhone, når de kan få samme funktionalitet i en Android, så fred med det. Men så skulle vi måske hellere tale højttalerkabler/signalkabler, hvor folk virkeligt smider penge væk.

 • 0
 • 0
#115 Michael Lykke

Det er kun et problem, hvis man slamkoder, og koder til specifikke opløsninger

Det har intet med slamkode at gøre - Faktum er at der er en kæmpe forskel på om der er tale om en opløsning på 240x320 eller 1024x600. Med mindre der er tale om en meget simpel app med et par enkelte knapper og en listevisning så vil det kræve at du tilpasser din app til en lang række opløsninger for at give en optimal brugeroplevelse. Du kan ikke kode de ting generelt til at passe på alle enheder med så står en forskel, så der er tale om langt mere end bare stor/lille.

 • 0
 • 0
#116 Michael Lykke

Som det bliver nævnt, tilgår Android jo automatisk market for at finde opdateringer, og det selvom du aldrig har været derinde manuelt. Men jeg er ikke klar om det gælder alle telefoner, jeg ved kun at min gør det.

Jeg skal ikke kunne sige det med absolut sikkerhed, men jeg er forholdsvis overbevist om at den IKKE besøger Android Market. Selve Android OS'et ligger ikke i deres appstore. Ydermere hentes opdateringer typisk fra producenten af telefonen da de pusher deres egne opdateringer ud til Android - Så jeg tror faktisk ikke at opdatering af telefonen OS er med i de statistikker - Hverken for Android eller iPhone. Så opdateringen vil jeg formode typisk sker ved en push-notifikation fra producenten eller et sted hvor der tjekkes for OS patches og ikke butikken. Ligeledes sker det tjek når du kobler en iPhone til iTunes - Checket sker ikke når du besøger appstoren men ved et check direkte hos Apple i deres firmware/OS sektion.

 • 0
 • 0
#117 Michael Lykke

At enheder sælges med 1.6 betyder netop ikke at man ikke har mulighed for at opgradere

Mange enheder der sælges modtager ikke opdateringer - Enten fordi enheden ikke imødekommer de krav nyere versioner af Android har eller fordi producenten ganske enkelt ikke lægger opdateringer ud - Hvilket er et af de meget store problemer der eksistere pt. Netop at mange selv nye enheder ikke kan opdateres.

hængende i et forældet og fodslæbende softwareteknologi.

Og endnu engang fortsætter du med dine usaglige påstande uden nogen former for argumenter. Lad os nu høre nogle argumenter for hvorfor iOS er forældet i forhold til Android?

Du får det som Apple kan,- PLUS 100 gange mere

Hvad er det for 100 gange mere Android kan som iOS ikke kan? Og lad os nu springer over den sædvanlige kæphest med Flash. Du bliver jo ved med at påstå at alt ved iOS er fuldstændig håbløst men du har endnu ikke fremkommet med ét eneste argument så er det ikke på tide at komme ind i kampen - Så kunne dine udtalelser måske begynde at tages bare en smule seriøst. Så når der nu er så uendeligt mange ting Android kan som iOS ikke kan så må det da være super nemt at nævne bare en 20-30 punkter.

På den baggrund kan Android umuligt kaldes en kopi- tværtimod.

Nu er det jo altid et lidt gråt område at kalde noget for en kopi da der er forskelle på begge sider, men det er umuligt at komme uden om at Android har skelet MEGET kraftigt til iOS på samme måde som mange andre platofrme og producenter har skelet kraftigt til iOS efter det blev lanceret. Der er områder hvor Android afviger og ikke er en direkte kopi, men hvis man nu kigger lidt på demonstrationsvideon af Android 3 så skal man være mere end almindelig blind hvis man ikke kan se ting der næsten ligner en direkte kopi af flere ting fra iOS. Men det er nu egentligt heller ikke det der er det væsentlige i denne debat, men at benægte at der er kraftige lighedspunkter grænser til det useriøse.

 • 0
 • 0
#119 Baldur Norddahl

Jeg skal ikke kunne sige det med absolut sikkerhed, men jeg er forholdsvis overbevist om at den IKKE besøger Android Market. Selve Android OS'et ligger ikke i deres appstore. Ydermere hentes opdateringer typisk fra producenten af telefonen da de pusher deres egne opdateringer ud til Android - Så jeg tror faktisk ikke at opdatering af telefonen OS er med i de statistikker - Hverken for Android eller iPhone.

Min henter opdateringer fra market til de programmer som fulgte med. Inden for et døgn af at jeg aktiverede den, stod den med en notifikation om at der var opdateringer til en masse programmer.

 • 0
 • 0
#121 Baldur Norddahl

Eksterne apps - altså det er apps som er preinstalleret på telefonen. Jeg ved ikke om det er nogle HTC har valgt eller om de er standard Android.

"Push" er vel ikke mere push end at telefonen har lavet et ganske almindeligt HTTP kald til market serveren for at få en liste over apps og versioner. Der er vel ingen grund til at de ikke skulle inkludere disse automatiske "phone home" kald i statistikken.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere