Nettet strammes: Tyrkiet lukker ned for VPN og Tor

Det går kun én vej for internetfriheden i Tyrkiet. For at dæmme op for tyrkernes adgang til internettet har styret blokeret en lang række VPN-udbydere. Brugen af Tor eksploderer i Tyrkiet, men det er en stakket frist.

Fra i dag er det slut med at snige sig uden om en tyrkiske regerings filtre på internettet med diverse VPN-forbindelser eller Tor. Det skriver turkeyblocks.com.

Den tyrkiske regering øger kontrollen med internettet. Nu har den tyrkiske regering nemlig bedt de tyrkiske ISP’er om at lukke ned for adgangen til internettet fra en lang række VPN-adresser. Det gør det betydeligt sværere for tyrkerne i al almindelighed at se internettet som vi gør i Danmark.

Søgeresultater vil ikke dukke op, og mange links vil ende blindt.

De nye VPN-blokeringer har ifølge turkeyblocks.org reulteret i en femdobling af Tor-brugere i Tyrkiet.

Folkene bag sitet har lavet en lille undersøgelse, hvor de testede adgangen til forskellige Tor-noder, der indikerer, at det. De detaljerede resultater fremgår på deres site, men de kunne blandt andet påvise, at tyrkerne stadig kan tilgå blokerede Tor-noder fra Tyrkiet med såkaldte obfs3 og obfs4 Tor-broer.

Kunne tidligere omgås

Tidligere kunne restriktionerne omgås nemt, netop ved brug af enten Tor eller en VPN-forbindelse. Nu skal der skrappere metoder til, og turkeyblcks.org forudser, at selv personer med teknisk snilde vil komme til kort inden længe.

Som det ser ud lige nu vil et stadig være muligt at bruge specialdesignede Tor-netværk som dem, man bruger til at undgå det Syriske Regimes indskrænkelser. Men der er tale om en stakket frist, skriver turkeyblocks.com.

De hævder også , at blokeringen af sites i Tyrkiet nærmer sig et omfang og en sikkerhedsmæssig styrke, der kan sammenlignes med den censur, Kina udøver på sine borgere.

Turkeyblocks baserer deres betragtninger på en række forsøg på at trænge igennem blokeringerne over forskellige VPN’er og Tor-noder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ulrik Pedersen

50.000 brugere af TOR... Det betyder og flytter intet i et land med 75 millioner indbyggere. Selv med VPN tjenester tvivler jeg på at tallet ville være meget mere end fordoblet. Landets almindelige internetbrugere er effektivt blokeret fra at modtage uvildig pressedækning.

EU har desværre fortsat held til at stikke blår i øjnene på egne indbyggere - Hvorfor skal vi fortsat bruge tid, energi og ikke mindst penge, på håbløse forhandlinger om et medlemskab af EU til et land styret af en diktator!

  • 16
  • 0
#2 Anne-Marie Krogsbøll

Hvorfor skal vi fortsat bruge tid, energi og ikke mindst penge, på håbløse forhandlinger om et medlemskab af EU til et land styret af en diktator!

Enig - men for flertallet af lande er det åbenbart at foretrække frem for selv at skulle håndtere flygtningeproblemet.

Og spørgsmålet er jo, om ikke vi lige så stille - salamimetoden - selv er på vej i samme retning mht. begrænsninger på internettet. Det bliver spændende at høre de politiske kommentarer til lige det tiltag.

  • 2
  • 1
#3 René Nielsen

Det bliver spændende at høre de politiske kommentarer til lige det tiltag.

S.Pind har da allerede booket en studierejse til sit demokratiske forbillede - Tyrkiet ;-)

Problemet er, at selvom man som Tyrkiet, Rusland eller Kina overvåger alt, så forhindre det ikke terror, hvad gårsdagens nedskydning af den russiske ambassadør i Tyrkiet vidner om.

Lukning af Tor, er blot politisk mindcontrol af befolkning og et tiltag som Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels ville have bifaldet som et nyttigt redskab til at forføre befolkningen, idet det sikre befolkningen imod alternativer til regeringens propaganda.

Det skal nok komme en ny "tryghedspakke" som yderligere indskrænker borgerrettigheder og fjerner fokus fra det faktum at politisk motiveret vold i hundredvis af år har været en del dagligdagen i de lande.

  • 5
  • 0
#4 Kim Kaos

Endnu en grund til at EU øjeblikkelig droppe Tyrkiet som kandidat.

Vi kan simpelhen ikke have en megalomanisk fascist som Erdogan med i EU på nogen måde.

Og den aftale Merkel fik er alligevel en joke - der er primært de lukkede grænser på Balkan ruten der får migranterne til at søge andre vej f.eks. via Italien

  • 10
  • 0
#5 Peter Jensen

Det muslimske Tyrkiet bør også smides ud af Nato. Hvis deres politibetjente kan være muslimske terrorister som henretter ambassadører, så kan man formode at deres soldater ligeledes vil kunne finde på at stikke en kniv i ryggen på os, hvis Natos musketeered en dag skulle aktiveres.

  • 4
  • 8
#6 Christian Enevoldsen

Erdogan kommer da selvfølig med i eu... På et tidspunkt

EU og NATO skal smeltes sammen til én organisation - det blev aftalt på NATO-topmødet i Warszawa

Så hvis ikke samme udvikling skal ske her i danmark, så skal vi forlade EU. Så simpelt er det... Bare se på den danske censurering af uønsket hjemmesider, den danske stat gør lidt af det samme, bare på en mere diskret måde. EU er lighedstegn med glidebane, og er fungere mest som en karriere klub for falleret politikere.

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere