Nets vil stadig ikke besvare spørgsmål om Se og Hør-læk
Den helt afgørende aktør i sagen om salg af oplysninger kendtes brug af betalingskort - Nets - vil stadig ikke fortælle om, hvad der kan være sket eller hvordan det kunne være sket.
Version2 har siden skandalen blev kendt mandag været i kontakt med Nets mange gange og blevet mødt med besked om, at der først kommer en udmelding, når en intern undersøgelse af anklagerne er gennemført.
Men denne undersøgelse trækker nu ud og bliver ikke klar i løbet af få dage som først meldt ud. I stedet lyder det nu fra Ulrik Marschall, pressemedarbejder hos Nets, at der vil gå længere tid. Det bliver dog ikke måneder eller uger, ventetiden skal tælles i, siger han, uden at ville uddybe nærmere.
Når undersøgelsen er slut, vil Nets så komme med en redegørelse om sagen. Version2 vil til den tid forsøge at få svar fra Nets på de mange spørgsmål, sagen rejser om blandt andet datasikkerheden hos Nets.
Ifølge efterhånden mange forskellige tidligere og nuværende Se og Hør-journalister kunne ugebladet gennem fire år købe strengt private oplysninger om kendte og kongeliges brug af betalingskort i ind- og udland. Dermed kunne Se og Hør-journalisterne for eksempel nemt opspore, hvor de overvågede personer rejste hen på ferie og følge efter dem.
Oplysningerne kom ifølge anklagerne fra en systemspecialist hos IBM, som driver systemerne for Nets. Han sendte angiveligt tips dagligt via sms til sladderjournalisterne, mod til gengæld at få en fast betaling på 10.000 kroner sort om måneden. Det ulovlige misbrug af kundedata skal have stået på fra 2008 til 2012, hvor medarbejderen blev fyret i en større fyringsrunde hos IBM.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.