Nets: Tredjedel af NemID-brugere stadig ramt af nedbrud efter mere end 24 timer

23. juni 2022 kl. 13:3410
Nets: Tredjedel af NemID-brugere stadig ramt af nedbrud efter mere end 24 timer
Illustration: Nets.
Det trækker ud med at flytte data fra en server til en anden. Derfor er mange brugere stadig ramt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Mere end et døgn efter at NemID-nedbrud lukkede døren for danskernes adgang til digitale tjenester, er der stadig problemer med tjenesten.

»Vi arbejder stadig på at få den tredjedel af NemID-brugerne, der er ramt, tilbage i tjenesten igen,« sagde pressechef i Nets Peter Glüsing tidligere på dagen til B.T.

Han forsætter:

»Det er simpelthen et spørgsmål om at flytte data fra en server til en anden, og det er det, der tager tid, og det er det, vi har arbejdet på hele natten, men det trækker desværre ud.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nedbruddet fandt sted onsdag formiddag.

MitID er også påvirket af nedbruddet. Tidligere på dagen skrev Digitaliseringsstyrelsen på sociale medier:

»Der er fortsat ustabil drift på NemID, hvor nogle brugere har problemer med at benytte NemID. Ligeledes er der udsving på NemLog-in, som visse steder giver udfordringer med at logge ind med MitID.«

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
24. juni 2022 kl. 09:55

Tilsyneladende er Sikker Post også ramt af dette problem, hvor domæner tilknyttet Sikker Post ikke kan sende mails.

6
23. juni 2022 kl. 22:27

Det er ufatteligt at de ikke har et spejlet backup setup magen til det der er i prod. kun med spejlet databaser DB og samme opdateringer (med mindre det er disse der har knast sys ;) )

Så ville det være nemt at svinge over og fortsætte. Det virker som om de lever på et cluster der hoster det hele og kun har det ene.

Forfra begynd..........

4
23. juni 2022 kl. 18:54

"Jan Pries Heje mener, at vi her på døgn nummer to for nedbruddet er ved at nærme os et punkt, hvor nogen skal stilles til regnskab.""- Hvis det varer ved, bliver man nødt til at tage nogle konsekvenser. Der bliver ansvarspådragende ganske snart, hvis ikke systemet kommer op at køre igen snart.""Hvad bør man gøre for at sikre, at det ikke sker igen? Det er naturligvis dybt utilfredsstillende, at vores nationale digitale ID-løsning kan blive ramt af så omfattende et nedbrud, som strækker sig over så lang tid."" - Digitaliseringsstyrelsen skal sikre sig - og det tror jeg faktisk, at de har gjort - at der er nogle beredskabsplaner. Disse beredskabsplaner skal afprøves med jævne mellemrum, så hvis der sker nedbrud, kan man skifte over på en spejlet computer, som fungerer som et backupsystem, siger han."https://www.dr.dk/nyheder/indland/nemid-ramt-af-omfattende-nedbrud-paa-andet-doegn-det-er-ekstremt-alvorligt

5
23. juni 2022 kl. 19:16

spejlet computer, som fungerer som et backupsystem, siger han."

Det er noget i den stil, jeg tænkte, at rigtige mænd ikke gider have...

7
24. juni 2022 kl. 09:54

Spejling er IKKE backup, det er High Availability. Spejling betyder at systemet/storaget løbende kopieres til en anden lokation, det medfører naturligvis at fejl også kopieres. Ideen er at hvis lokation 1 bliver ramt af større nedbrud (strømudfald/oversvømmelse/terror/meteornedslag) så fortsætter driften bare på lokation 2.

Backup er noget man gør for at beskytte data mod fejl som ikke crasher driften og det bør være på en tredje lokation, det skal gemmes i længere tid da nogle fejl kan ligge længe uden at de bliver opdaget.

1
23. juni 2022 kl. 13:55

"»Det er simpelthen et spørgsmål om at flytte data fra en server til en anden, og det er det, der tager tid, og det er det, vi har arbejdet på hele natten, men det trækker desværre ud.«"

Har man ingen backup?

(Gammelt, men evigaktuelt, ordsprog: Rigtige mænd tager ikke backup....)

2
23. juni 2022 kl. 15:22

Det er ikke sikkert, at det ville tage kortere tid at genopbygge systemerne fra en backup, hvis flaskehalsen er store datamængder, der skal flyttes. Umiddelbart ville jeg gætte på, at det er hurtigere at kopiere data fra en server til en anden, end at læse samme data ind fra et backup medie.

Og så glemte du siste halvdel af ordsproget: "Rigtige mænd tager ikke backup... de græder!"

9
24. juni 2022 kl. 11:30

Det er ikke sikkert, at det ville tage kortere tid at genopbygge systemerne fra en backup, hvis flaskehalsen er store datamængder, der skal flyttes.

Når vi taler om selve login-funktionen, kan der næppe være tale om de store datamængder. Der skal for så vidt bare leveres en token for om password + kode er korrekt. Til det brug behøves ganske få oplysninger pr. ID.

10
24. juni 2022 kl. 12:18

Der skal for så vidt bare leveres en token for om password + kode er korrekt.

Og worst case ved at man ikke får det data med over er, at alle skal logge ind forfra - hvilket er en meget lille bet.

3
23. juni 2022 kl. 17:17

Tak for svar, Jarnis Bertelsen.

Jeg kendte ikke fortsættelsen af ordsproget :-)