Nets: Nye NemID-problemer er sandsynligvis vores egen skyld

NemID-problemer onsdag eftermiddag ser ikke ud til at skyldes varslet DDoS-angreb. Nets DanID’s eget forebyggende arbejde kan i stedet være årsagen.

Onsdag eftermiddag kan der igen være problemer med at logge på netbanken eller offentlige hjemmesider med NemID.

Men denne gang er årsagen tilsyneladende ikke et nyt DDoS-angreb. Det oplyser NemID-firmaet Nets DanID til Version2 ved 15-tiden onsdag. Firmaets egen driftstatus blev opdateret på nettet 13.36.

Derimod kan det skyldes de tiltag – Nets DanID ønsker af sikkerhedshensyn ikke at oplyse hvilke – som selskabet lige nu arbejder med for at beskytte sig mod nye angreb.

»Ustabiliteten er sporadisk og er muligvis en konsekvens af de tiltag, vi er i gang med. Men det tyder ikke på, at det er et nyt angreb,« siger pressechef Søren Winge fra Nets, der ejer NemID-firmaet Nets DanID, til Version2.

Gruppen Danish Lulzteam, der stod bag et angreb mod NemID i sidste uge, havde ellers meldt ud til Computerworld, at endnu et angreb ville ramme danskernes fælles login-løsning onsdag.

Men lige nu tyder det altså ikke på at være det, der er årsag til ustabiliteten, oplyser Søren Winge.

»Vi oplever det som sagt ikke som et angreb. Hvis man har problemer med at logge ind, vil man med stor sikkerhed opleve, at man kan gøre det i næste forsøg,« siger Søren Winge til Version2.

Men I har vel også læst om truslerne om et nyt angreb i dag?

»Ja, og det er jo efterhånden blevet hverdagskost her den seneste uge. Så det er klart, at vi med den ene hånd prøver at forberede os mere langsigtet, mens vi med den anden hele tiden er nødt til at være klar på aftrækkeren for at forebygge nye angreb. Det er selvfølgelig en vis distraktion fra vores arbejde, at vi hele tiden skal holde øje med for eksempel Twitter og Version2,« siger Søren Winge til Version2.

Version2 følger udviklingen i sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 s_ mejlhede

"Det er selvfølgelig en vis distraktion fra vores arbejde, at vi hele tiden skal holde øje med for eksempel Twitter og Version2,« siger Søren Winge til Version2."

Skal det skrives på Twitter og Version2, før de opdager at man ikke kan komme på nettet, eller håber de at få en advarsel om et kommende DOS angreb ? Er der ingen der ringer, eller nogen statistik over antal af lykkes login, man kan bruge for at se om tingene køre. Det står dårligere til, ind jeg troede muligt eller dog, jeg er pessimist.

Er der ikke nogen der kan tage dem i hånden, og vise dem hvordan det der net virker.

 • 7
 • 0
#3 Kenn Nielsen

Det er direkte pinligt - vi andre der er afhængige af at de virker kan godt selv finde ud af at lave noget overvågning så vi er klar over om de er nede, men det kan de åbenbart ikke selv :) Kan da se at i aftes fra 18.30 til 19.05 var det ikke muligt for min overvågning at hente appletten...tsk tsk!

Kan de bilde de IT-udfordrede ind at de ikke overvåger, så går der nok ikke længe inden en eller anden politiker accepterer at der ikke er ordentlige statistikker over oppetiderne.

Og kort derefter et tågehorn som irettesætter kritikerne med noget á lá "I kan da nok forstå at de har andet at lave end at sidde og teste om løsningen stadigt virker". -Måske en tjans for Tine Bramsen.

K

 • 5
 • 0
#4 per olsen

"Det er selvfølgelig en vis distraktion fra vores arbejde, at vi hele tiden skal holde øje med for eksempel Twitter og Version2"..

Hvad med at holde øje med BT, der kan de sikker også læse om de har været udsat for et angreb.

Det er så sørgeligt at man kunne græde....

 • 0
 • 0
#5 Kristian Klausen
 • 0
 • 0
#6 Kristian Klausen

Jeg kan suppler med og sige at min egen overvågning, siger at NemID har været nede siden i går "22:54". Det ved DanID ikke, så nu er de blevet gjort opmærksom på det :)

Det her er underligt.. Kan godt få adgang til NemID fra min skoles Nianet forbindelse, men fra min Altibox forbindelse "timer" den bare ud (den forbindelse hvor min overvågning kører på). Så der er 2 muligheder: 1. NemID har tekniske problemer med min ISP (Altibox). (burde kunne tjekkes hvis en anden Altibox kunde tjekker?) 2. NemID har blokkeret min IP fordi jeg tjekker om deres server er oppe en gang i minuttet.. (Burde Anders Kvist kunne afkræfte/bekræfte?)

 • 0
 • 0
#8 Morten Jensen

Det er en famlen i blinde. Ingen hos NETS DanID ved hvad der foregår hverken udenfor eller indenfor hegnet. Så de kører et stivnakket jakkesæt i stilling og lader ham køre i tomgang, når journalisterne ringer på. Der er intet informativt i noget af det Søren Winge siger. Der er øjensynligt heller ingen sikkerhed i noget af det de arbejder så hårdt med. Desværre for os alle sammen..

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere