Nets leder efter årsag til NemID-driftsforstyrrelser

OPDATERET For øjeblikket er der sporadiske udfald i NemID for enkelte brugere. Nets arbejder på at opklare sagen, der også berører Rejsekort.

Nets døjer for øjeblikket med driftsforstyrrelser i forhold til NemID.

»Vi er ved at undersøge det. Vi kan se, der er lidt forstyrrelser på NemID. Vi er ved at undersøge, hvor forstyrrelserne ligger henne; det er ikke et bredt udfald,« siger pressetalsmand for Nets Klaus Sejr.

Han har ikke noget konkret bud på, hvornår fejlen er fundet, og driften bliver normaliseret igen, men han vurderer, at det vil være inden for kort tid.

»Så vidt jeg er orienteret, er NemID ikke nede, men der er nogle forstyrrelser enkelte steder. Det burde være oppe for langt de fleste brugere,« siger Klaus Sejr.

Forstyrrelserne har fået Rejsekort til at lægge følgende besked ud på sin hjemmeside under driftsinformation:

»Grundet problemer hos Nets kan du i øjeblikket ikke tanke penge på dit rejsekort, oprette en tank op-aftale eller købe et rejsekort på selvbetjeningen.«

Opdateret 14:30

Ifølge Nets drifts-log skulle problemerne med NemID nu være løst.

Opdateret 14:37

Klaus Sejr fra Nets oplyser, at driftsforstyrrelserne ikke har været knyttet til Nets' systemer.

»Det ser ud, som om der har været globale internetproblemer, som ikke har været relateret til vores produkter,« siger Klaus Sejr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Klausen

»Det ser ud som om, der har været globale internetproblemer, som ikke har været relateret til vores produkter,« siger Klaus Sejr.

Kan jeg bekræfte, der var en masse sider der ikke virkede, vist Telekom Malaysia der havde lavet ged i den. Måske skulle i skrive en artikel om det? Jeres internet samurai kunne muligvis komme med en udtalelse :)

 • 3
 • 0
#5 Bent Jensen

Nej det var mere det her jeg tænkte på.

»Det ser ud som om, der har været globale internetproblemer, som ikke har været relateret til vores produkter,« siger Klaus Sejr.

Så NET virker ikke i Danmark, når der er knas med det her Internet andre steder i verden.

Som du kan ikke tanke brændstof ved den Lokale Tankstation, fordi Iran blokere for et Skib i Golfen.

 • 2
 • 2
#6 Kristian Klausen
 • 2
 • 1
#7 Bjarne Nielsen

Hvorfor er det kun noget vi hører om ifm. Nets? Er det fordi at Nets er blevet vores alle sammens yndlingsprugelknabe på linje med Rejsekortet og IC4? Eller gør den marketingssmarte brug af .nu TLD til central funktionalitet dem mere følsomme end andre overfor bølger udenfor vores lokale andedam?

 • 4
 • 0
#9 Bent Jensen

Nu skal vi også lige være fair.. Det havde intet med Nets at gøre, og de kunne ikke havde gjort noget.

Hvis jeg ikke kan tanke på den lokale tankstation, så beder jeg ikke til at USA og Israel går i krig mod Iran, så tanken vil modtage mit kort.

Der er et eller andet fundamental galt med et system, der kun og for det meste skal virke i Danmark, der så ikke virker så godt, når der er noget galt i udlandet. ???

Enten er der fejl i deres setup, hvor de bruger nogen ting i udlandet, det er ikke noget som hænger sammen med at det er fundamentet for hele vores digitalisering i Danmark. Ellers så skal det hele forbi NSA eller andre, hvilken heller ikke passer med min holdning.

Du synes vi er meget efter net, ja det er vi. Da de på grund af vores politiker dumhed, er de eneste der driver vores digitale login. Hvis de ikke virker, går Danmark mere i står, end hvis du lukket Storebælts forbindelsen.

Så det er en vigtigt grundpille der bare skal virke. Men det ser jo ud til at de måske ikke vinder det næste udbud, så nu får vi bare second hand service til deres kontrakt er udløbet. Så de få så meget mammon ind som muligt.

Så er efter dem, mener ikke at en så vigtigt service skal være privat, og have noget som helst liggende i udlandet hverken data eller andet. Så må vi betale de 1 øre mere, det koster per login.

 • 4
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere