Nets lancerer nye udviklerværktøjer til betaling i apps

Illustration: Bigstock
Ny softwarepakke til iOS og Android, der understøtter Swift og Java, skal gøre det nemmere at integrere betalingsmodul.

Mobile platforme har udviklet sig en del, siden Nets' datterselskab Dibs i 2012 lancerede udviklerværktøjer til betalingsløsninger i apps.

Den nye softwarepakke Nets In-App SDK (software developer kit) skal gøre det enklere og hurtigere for app-udviklere at integrere sikre betalingsløsninger.

iOS og Android

Nyheden kan bidrage til at øge konverteringsraten, når forbrugere handler via mobilapps ifølge Nets.

Lige så vigtig er understøttelse til flere betalingsløsninger samt funktioner som 'betaling med ét klik', kortlæser og biometrisk identificering.

Pakken er tilrettelagt til iOS og Android og understøtter de respektive programmeringsprog Swift og Java.

»Vi har også understøttelse af React Native og Xamarin, som benyttes af en del udviklere,« forklarer pressekontakt Stein-Arne Tjore fra Nets.

Projektsiderne på Github kommer med dokumentation, binær kode samt kodeeksempler på applikationer til iOS og Android i open source-kode. Der gives også eksempel på backend-applikationer og en trin for trin-guide til implementering.

SDK'et er omkostningsfrit, men udviklere skal godkende licensvilkårene, som følger med softwaren, for at tage den i brug.

Virksomheder, som ønsker at implementere softwaren, skal desuden indgå en aftale om Netaxept, som er Nets platform, som benyttes til at gennemføre transaktionerne, og som er godkendt af brancheorganisationen PCI Security Standards Council, oplyser Stein-Arne Tjore.

Biometri

Fingeraftryk og ansigtsgenkendelse er blandt nyhederne. Ellers er sikkerhed og sikker betaling noget, Nets øger i forbindelse med tilbuddet.

»SDK'et tillader brugersteder at ibrugtage løsninger, som er PCI-godkendte. Det gør det muligt at tage imod betalingsinformation, som håndteres sikkert direkte i Netaxept, uden at det går via brugerstedets servere.«

»Derefter giver SDK'et en smidigere oplevelse af 3D-secure ved at gengive 3DS i applikationen gennem en webvisning. Afhængig af, hvilken metode som understøttes af kortudstederen, kan godkendelsen være biometri.«

»Når et kort er blevet lagret, er der en funktion, som åbner for en biometrisk validering af kortholderen. Her kan det være fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse afhængig af enhedens muligheder/indstillinger.«

Kortløsningerne, som foreløbig understøttes, er Visa, Mastercard, American Express, Diners, JCB og Dankort. Derudover understøttes Apple Pay og Paypal.

Projektsiderne røber, at der snart kommer understøttelse også til nordiske betalingsløsninger som Vipps, svenske Swish og danske Mobilepay.

»Der arbejdes på at tilpasse flere løsninger, men det må vi komme tilbage til, når de er på plads,« afslutter pressekontakten.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere