Nets kendte til insider-læk siden januar 2013

2. maj 2014 kl. 07:527
Angiveligt skulle en Se og Hør-fotograf have advaret Nets om den hemmelige kilde op til flere gange, men gik aldrig til Politiet. ‘Set i bagklogskabens lys, så kan vi godt fortryde.’
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Se og Hør-skandalen ruller derudaf, og torsdag aften kom det så frem, at en fotograf fra ugebladet i januar 2013 advarede Nets om, at en af deres ansatte ulovligt videregav data.

Nets reagerede dog ikke på tippene.

Det skriver Ritzau, der citerer TV2 Nyhederne.

Fotografen skulle angiveligt have skrevet flere advarende mail til Nets, uden at Nets fandt frem til den såkaldte ‘tys-tys-kilde’. Den 8. marts sidste år fik fotografen svar fra Nets, der oplyste, at man var i færd med at undersøge sagen og ville inddrage politiet, hvis det viste sig at være nødvendigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nets landechef Susanne Brønnum siger, at advarslerne blev taget alvorligt:

»Men vi kunne ikke se de transaktioner, som han havde givet os konkrete eksempler på, i vores systemer. Så vi følte, at det eneste vi på det tidspunkt kunne gøre var at bede personen om at gå til politiet med oplysningerne,« hun til TV2.

»Set i bagklogskabens lys, så kan vi godt fortryde. Men vi undersøgte som sagt de her oplysninger, vi fik sidste år. Der dukkede intet op i vores systemer, så vi havde desværre ikke noget, vi kunne gå videre med,« fortsætter hun.

Ifølge chefen skal ansatte leve op til flere sikkerhedskrav, når de bliver ansat i virksomheden. Blandt andet skal man have en ren straffeattest, ligesom man skal skrive under på, at man ikke videregiver fortrolig information.

Lige lidt har det hjulpet. Landechefen Susanne Brønnum vil endnu ikke tage stilling til, om Nets fremover skal indføre skarpere sikkerhedsprocedurer.

»Vi vil sammen med myndighederne finde ud af, hvad vi gør fremadrettet, og om der er noget mere, vi kan gøre for at øge vores sikkerhed,« siger hun til TV2.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
3. maj 2014 kl. 14:28

Skal de ikke ALLE sammen ind og side sammen med Gottfrid Svartholm Warg. De kan jo ødelægge og fjerne beviser på at der er foregået noget ulovligt, eller få nogen til det.

Hvorfor er NET, IBM og S@H PC-er, Mail, LOG og andet EDB udstyr ikke konfiskeret eller hentet og beslaglagt af Politiet.

Hvorfor er administrator, ansatte som har haft adgang til data ikke bag lås og slå, så de ikke kan ødelægge, forfalske eller fjerne beviser. Eller få andre til det.

6
3. maj 2014 kl. 13:15

Mon de overhovedet ville have haft lyst til at involvere politiet, hvis de fandt noget? Mon ikke de i al stilhed havde fjernet medarbejderen og "makuleret" alle beviser?

Måske endda det der er sket, for så vidt jeg kunne forstå er han ikke længere hos Nets?

5
2. maj 2014 kl. 15:09

At Nets landechef Susanne Brønnum:

  1. Erkender at Nets blev advaret.
  2. Erkender at de tog advarslen alvorligt.
  3. Ikke inddrog politiet, men selv efterforskede uden at finde noget. Ja betryggende :-/
4
2. maj 2014 kl. 11:14

»...vi undersøgte som sagt de her oplysninger, vi fik sidste år. Der dukkede intet op i vores systemer, så vi havde desværre ikke noget, vi kunne gå videre med,«

Betryggende :-/

1
2. maj 2014 kl. 10:10

Se og Hør-skandalen ruller derudaf, og torsdag aften kom det så frem, at en fotograf fra ugebladet i januar i år advarede Nets om, at en af deres ansatte ulovligt videregav data.

OK, han skrev et e-brev i januar i år (altså 2014).

Den 8. marts sidste år fik fotografen svar fra Nets, der oplyste, at man var i færd med at undersøge sagen og ville inddrage politiet, hvis det viste sig at være nødvendigt.

Forklar mig så, hvordan Nets formåede at besvare hans e-brev i marts sidste år (altså 2013)!

2
2. maj 2014 kl. 10:22

Det var januar 2013 og marts 2013 - beklager. Fejlen er nu rettet.

vh. Jesper, Version2