Nets: IBM skal tage sikkerhed lige så seriøst som os

Illustration: leowolfert/Bigstock
Nets har efter Se og Hør-skandalen strammet op på sikkerheden, så selskabet nu mener at være på niveau med andre i branchen. Men IBM mangler at stramme tilsvarende op, lyder det fra Nets.

Nets kritiserer IBM for ikke at have gjort tilstrækkeligt for at stramme op på sikkerheden i kølvandet på skandalen om Se og Hørs tys-tys-kilde, der solgte informationer til ugebladet, som han havde adgang til gennem sit job hos IBM. Det skriver Berlingske.

Ifølge den nytiltrådte administrerende direktør for Nets-koncernen, Bo Nilsson, har Nets efter skandalen sørget for at gennemgå sikkerheden og forbedre den. Ifølge direktøren er Nets nu på niveau eller måske over andre sammenlignelige firmaer.

Men IBM, som er underleverandør og var arbejdsgiver for medarbejderen, som havde adgang til blandt andet danskeres kreditkorttransaktioner, har ikke været gennem en tilsvarende selvransagelse ifølge direktøren.

»Vi har taget det her yderst seriøst. Jeg vil anbefale, at IBM tager den her sag lige så seriøst som os. De skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Det kan være, de skal på den samme rejse, som vi har været på,« siger Bo Nilsson til Berlingske.

Direktør Lars Mikkelgaard-Jensen har ikke ønsket at kommentere Nets' udmelding, men til Berlingske siger han, at IBM har taget sagen seriøst og har arbejdet på den med selskabets bedste kræfter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Anonym

Nets og IBM kan sikker få meget tid til at gå med gensidig mudderkastning.

I den mere faktuelle ende, så har der været et alvorligt svigt.

Her er det tydeligt, at der lihher et ansvar hos den relevante myndighed, som skal føre tilsyn med, atmsikkerheden er tilstrækkelig. Der bliver beskrevet, at man har taget skridt til at højne sikkerheden, men ikke hvilke skridt. Er det næste, at den relevante myndighed stiller sig tilfreds med et sådant svar ?

 • 4
 • 0
#4 Henrik Pedersen

Det er da ganske let. IBM skal bare obfuskere deres kode lidt før de sætter det i produktion. Done.

Og er jeg den eneste der finder det meget ubetryggende at de siger sådan:

Nets har efter Se og Hør-skandalen strammet op på sikkerheden, så selskabet nu mener at være på niveau med andre i branchen.

Burde de som Danmarks betalingsudbyder og leverandør af NemID ikke være på forkant med sikkerheden selv?

 • 8
 • 0
#7 Carsten Olsen

IBM skal tage sikkerhed lige så seriøst som os

Skal IBM nu osse til at sløse med sikkerheden ?

Nets indrømmer: Fortrolige dokumenter lå frit fremme

Ovenstående fra TV2. Seriøst Virkeligt? , eller bare som hos NETs ?

Ifølge Version2's anonyme kilde, så kan alle ansatte i for eksempel kundeservice få adgang til, hvor og hvornår, et kreditkort bliver brugt. men det er der ikke noget forkert i, siger Søren Winge.

Jo der det er forkert at NETs ikke undersøger konkrete henvendelser om ansatte i kunde service som har lækket informationer ? (uden IBMs/IBM ansattes medvirken)

 • 3
 • 0
#8 Jens loggo

Fra artiklen:

Ifølge den nytiltrådte administrerende direktør for Nets-koncernen, Bo Nilsson, har Nets efter skandalen sørget for at gennemgå sikkerheden og forbedre den. Ifølge direktøren er Nets nu på niveau eller måske over andre sammenlignelige firmaer.

Jeg har ikke tiltro til at de selv har kompetencen til at bedømme dette.

 • 6
 • 0
#9 Anonym

Jeg gider egentlig ikke høre om Nets udfordringer i forhold til deres underleverandører, jeg vil kun vide om en lignende situation igen kan opstå, eller ej. For ellers sker samme fejl igen. Her ser jeg Nets som alvorligt udfordret, for jeg kan ikke se hvordan de vil kunne løse den opgave i det setup der bruges.

 • 3
 • 0
#10 Knud Larsen

Man må undre sig meget. Er det slet ikke faldet nogen ind, at når man outsourcer noget er der en pæn chance for at loyalitet tilhører den, der får opgaven, ikke til den, der giver opgaven fra sig. Norges største bank har outsourcet hele deres drift til Ukraine for mange år siden, andre har sikkert gjort det tilsvarende. Hvordan er det nu lige man kontrollerer loyalitet og integritet hos de ansatte i Ukraine. Jeg har kolleger derfra søde og gode mennesker. men det er da ikke svært at placere nogen mindre søde og mindre loyale mennesker i et sådant miljø. Hvordan skulle det kunne blive kontrolleret fra Danmark?

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere