Nets dropper kamp om Nets.dk og undskylder

Nets, det tidligere PBS, trækker sin klagesag tilbage over ejerskabet af domænenavnet Nets.dk. Selskabet har nu undskyldt over for ejeren af Nets.dk, Sten Axelsen, men ikke personligt.

Nets.dk forbliver i hænderne på Sten 'Nets' Axelsen.

Betalingstjenestefirmaet Nets, der er en sammenlægning af danske PBS og norske BBS, har valgt at droppe sagen efter et møde onsdag med Sten Axelsen.

Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Firmaet har trukket klagesagen ved Domæneklagenævnet tilbage og opgiver nu helt at overtage domænet. Nets vil i stedet fortsætte med at anvende domænet Nets.eu som dets adresse på internettet.

»Vi er kede af sagens forløb, særligt fordi vi føler, at det har været præget af en række misforståelser. Det har fra start været vores ønske at føre en konstruktiv og positiv dialog med Sten Axelsen, og vi har nu givet ham en undskyldning, da vi kan konstatere, at Sten har oplevet forløbet anderledes,« udtaler pressechef Søren Winge fra Nets.

Har ikke hørt noget

Meddelelsen om, at Nets nu dropper sagen, kommer bag på Sten Axelsen, da Version2 ringer for at få en kommentar:

»Det anede jeg ikke noget om. Der er ikke nogen, der har sendt mig noget. De har min e-mailadresse, de ved, den er noget med @nets.dk,« siger Sten Axelsen.

Han bekræfter, at han har været til møde med Nets onsdag, men havde ikke indtryk af, at Nets havde intentioner om at droppe sagen.

»Jeg er en rystet mand. Jeg gik ud fra det møde og troede, at nu skulle jeg have kniven. Jeg tror ikke, de gør det for at være søde mod mig, men fordi de har en skidt sag,« siger Sten Axelsen.

Han oplyser, at han ikke er blevet tilbudt noget nyt beløb fra Nets. Han er dog samtidig bekymret for, om det sidste punktum nu også er sat i sagen.

»De skriver ikke noget om, at de trækker sagen for tid og evighed. De kunne vælge at anlægge sagen igen om et års tid, når mediestormen har lagt sig. Det kommer selvfølgelig an på, hvad de skriver til Domæneklagenævnet,« siger Sten Axelsen.

Ville give 100 kroner

Sten Axelsen har tidligere over for Version2 udlagt et andet syn på sagen end PBS og Nets. Han mener, at han først blev kontaktet anonymt af en person fra PBS, som forsøgte at købe domænet for 100 kroner, hvilket han sagde nej tak til.

**LÆS OGSÅ **Dankort-firmaet PBS skifter navn til Nets ? men nets.dk er desværre optaget

Senere blev han angiveligt kontaktet igen af PBS med et tilbud om at købe domænet for 50.000 kroner, hvilket Sten Axelsen ligeledes sagde nej til.

Derefter valgte Nets at trække Sten Axelsen i Domæneklagenævnet med krav om at få overdraget domænet.

Artiklen er opdateret klokken 16.35 med Sten Axelsens kommentar

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Benjamin Krogh

»Vi er kede af sagens forløb, særligt fordi vi føler, at det har været præget af massiv mediedækning. Det har fra start været vores ønske at føre en dominerende og positiv monolog med Sten Axelsen, og vi har nu givet ham en undskyldning, da vi kan konstatere, at Sten har sladret til medierne,« udtaler pressechef Søren Winge fra Nets.

Men det er selvfølgeligt bare mig. Props til Nets (PBS?) for at give manden en undskyldning.

 • 0
 • 0
#3 Thomas Watts

Selvom det havde været rart med en principiel afgørelse (til fordel for den "lille mand" forstås) så stort tillykke til Sten. Det må være en kæmpe lettelse at slippe for at skulle tænke retssag i fremtiden, uanset opbakning.

 • 0
 • 0
#4 Patrick Moog

Ja det gjorde jeg også, men det er efter min mening fløjtende ligegyldigt med deres "undskyldning". Hvis de hoster op med penge, svarende til det Sten Axelsen har skulle bruge på advokat salær og måske en god timepris for den tid han har skulle bruge på sagen, så kan vi måske begynde at snakke om at PBS kommer ordentlig ud af sagen.

 • 0
 • 0
#6 Anonym

Hvis PBS om et år finder på at køre en sag, så har de ikke skyggen af en chance. Du har her i flere danske IT medier deres pressemeddelelse, hvori de fraskriver sig retten til domænet.

Den eneste forpligtelse du har er at holde domænet aktivt, så det ikke er i strid med de gældende .dk domæne regler.

Knap du bare en god rødvin op i aften og nyd sejeren.

 • 0
 • 0
#7 Anders Gammelmark

lad det her være en besked til Martin B. Andersen og de andre difo's: domæneloven skal laves om nu! Det kan ikke være rigtigt at vi i danmark tillader og næsten opfordrer til omvendt cyber squatting ( reverse hijacking ) Lad os nu holde os fra små tåbelige dk. løsninger, men lad os holde os til de standarder der er testet og fungerer internationalt og ikke endnu en dyb tallerken.

 • 0
 • 0
#9 Anonym

Når man ser de sidste dages nyheder om domæner, så ser det (for mig) ud som om der er ved at være en overvejende vilje til at få ændret reglerne (ved dem der kan gøre noget ved det), så mon ikke vi kommer til at se en revision af reglerne i en nær fremtid?

 • 0
 • 0
#10 Deleted User

Desværre har jeg ikke set noget, hvor de decideret frafalder deres krav på nets.dk.

P.t. stopper de sagen, men der er ikke noget der udelukker at de kan genoptage det senere. Eller også har du læst noget jeg ikke har set ;)

 • 0
 • 0
#11 Anonym

Fra comon: ”For os er det vigtigere at undgå flere misforståelser end at få ejerskabet over det danske domæne. Domænet betyder meget for Sten, og vi har derfor valgt ikke at gå videre med sagen,” skriver pressechefen.

Hvis de om et år går videre med sagen, så tror jeg næppe at de vil have de store chancer i en evt. retssag. De har meldt ud at de ikke vil gå videre i sagen.

 • 0
 • 0
#12 Deleted User

En retssag? En evt. salg skal vel ikke afgøres ved domstolene, men ved domæneankenævnet, som har en sørgelig tradition for primært at kigge på økonomisk værdi, og se bort fra alle andre fakta.

Men jeg er da glad på Sten's vegne. Utroligt hvad medieomtale kan gøre ;)

 • 0
 • 0
#13 Rasmus Rask

@Patrick Moog

Ja det gjorde jeg også, men det er efter min mening fløjtende ligegyldigt med deres "undskyldning". Hvis de hoster op med penge, svarende til det Sten Axelsen har skulle bruge på advokat salær og måske en god timepris for den tid han har skulle bruge på sagen, så kan vi måske begynde at snakke om at PBS kommer ordentlig ud af sagen.

Helt enig! Desuden havde undskyldningen virket noget mere oprigtig, hvis den rent faktisk var givet til manden, i stedet for indirekte via pressen. Sten var jo ikke engang klar over at de havde undskyldt til ham. Det siger da alt.

@Anders Gammelmark: Jeg er enig. Uanset udfald, ville en afgørelse fra domæneklagenævnet have været nyttig for alle domæneejere. En afgørelse der enten ville:

a) cementere at evt. kommercielle interesser altid trumfer private, uanset "domæne-ancienitet", handlen i god tro osv. og forhåbentlig medføre at retningslinjerne for god domæneskik tages op til revision (start med at droppe den tåbelige antagelse at det er meget nemmere og mere problemfrit at skifte mailadresse end hjemmesideadresse!). Desuden ville en sådan afgørelse (forhåbentligt) få kommende domænelejere til at tænke sig om en ekstra gang, før de vælger et .dk-domæne.

b) bringe håb om at man ikke er total prisgivet som privat domænelejer (på trods af tidligere uforståelige afgørelser som eof.dk og orango.dk). Det ville (forhåbentligt) få andre firmaer til at tænke sig om en ekstra gang, før de tror at de bare kan tromle over privatpersoner (som har handlet i god tro)

Det til trods ønsker jeg også Sten tillykke! Håber du nu kan bruge tiden og pengene på noget andet en bekymringer og advokater!

 • 0
 • 0
#14 Jesper Skytte Hansen

»Vi er kede af sagens forløb, særligt fordi vi føler, at det har været præget af en række misforståelser. Det har fra start været vores ønske at føre en konstruktiv og positiv dialog med Sten Axelsen, og vi har nu givet ham en undskyldning, da vi kan konstatere, at Sten har oplevet forløbet anderledes,« udtaler pressechef Søren Winge fra Nets.

Jada - at hive Sten i retten, når han ikke tager imod tilbuddet på 50.000 kr, er da helt sikkert at "føre en konstruktiv og positiv dialog". Kom igen, Nets!

 • 0
 • 0
#17 Kjeld Flarup Christensen

Jeg fatter ikke hvorfor PBS ikke bare tonede rent flag over for Sten Axelsen og lagde en pæn check på bordet. Den her affære har allerede kostet PBS mindst 100.000 Kr. Et eller andet sted må det være grådighed der får de store til at tro at de kan spise de små af med pebernødder, og bagefter læne sig op ad staten, domæneklagenævnet og hvad der nu findes af juridiske finurligheder.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere