Nets DanID vinder trecifret millionkontrakt på nyt NemLog-in

Illustration: Jesper Kildebogaard
Digitaliseringsstyrelsen har indgået kontrakt på NemLog-in, som er single-sign-on og brugerrettighedsstyring til offentlige digitale selvbetjeningsløsninger samt identitetsløsningen til erhverv.

Digitaliseringsstyrelsen har indgået kontrakt med Nets DanID A/S som leverandør af udvikling og forvaltning af løsningen NemLog-in i de kommende år. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

NemLog-in er en single-sign-on og brugerrettighedsstyring til offentlige digitale selvbetjeningsløsninger samt identitetsløsningen til erhverv.

Kontrakten om udvikling og forvaltning af NemLog-in er derfor en vigtig brik i fremtidens digitale infrastruktur, anfører styrelsen.

Målet er at bygge langsigtede og sammenhængende løsninger med en høj grad af fleksibilitet, som den offentlige sektor samtidig får rettighederne til at videreføre, når kontrakterne udløber, lyder det.

NemLog-in skal fremadrettet omfatte en erhvervsløsning, som afløser NemID til Erhverv. Der er stillet høje krav til brugervenlighed og fleksibilitet i den nye løsning, anfører styrelsen.

»Med denne aftale har vi taget et stort skridt på vejen mod en ny, samlet erhvervsløsning. Den kommer til at lette mange af de administrative udfordringer, som erhvervsbrugerne oplever i forhold til NemID i dag. Nu kan vi komme i gang med at realisere planerne, og det glæder vi os meget til,« siger vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, Adam Lebech ifølge meddelelsen.

Kontrakten, som har en varighed på fem år, blev ved udbuddets start anslået til have en samlet værdi på 250 mio. kroner.

Læs også: Har du styr på MitID, nyt NemLog-in og ny Digital Post? Få en opdatering her

Bedste forhold mellem tid og pris

Udbudsprocessen er ifølge styrelsen afsluttet 'med en grundig og struktureret evaluering af de indkomne tilbud.'

»Evalueringen har vist, at Nets DanID A/S stod bag tilbuddet med det bedste forhold mellem pris og kvalitet. Derfor vandt Nets DanID A/S kontrakten, som blev underskrevet i dag,« lyder det.

De indkomne tilbud har generelt været af høj kvalitet. De er evalueret ud fra kriterier, som har været fastlagt helt fra starten, og som har været offentligt tilgængelige igennem hele udbudsprocessen.

Med valget af Nets DanID A/S som leverandør af udvikling og forvaltning af NemLog-in er hele udbudsprocessen for det nye NemLog-in, som begyndte med offentliggørelsen af udbudsmaterialet i februar 2018, nu overstået. I maj 2018 blev kontrakten for drift af NemLog-in tildelt NNIT A/S.

Den eksisterende NemLog-in løsning har i dag mere end 300 it-systemer tilsluttet, og 250.000 virksomheder og myndigheder er oprettet som brugerorganisationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere