Nets byder på betalingstjenesten DIBS

Nets, som blandt andet håndterer kreditkorttransaktioner i Danmark, vil nu købe svenske DIBS, som leverer betalingsløsninger til blandt andet webbutikker.

Nets kan være på vej til at sikre sig en endnu mere kontrollerende del af markedet for betalingssystemer på det nordiske marked. Nets har nemlig afgivet et købstilbud på den svenske koncern DIBS, som blandt andet leverer betalingsløsninger til webbutikker. Det oplyser Nets i en pressemeddelelse.

Nets står i forvejen for blandt andet det danske Dankort-system og transaktioner med internationale kreditkort i Danmark. Dermed kan der være tale om en handel, som skal godkendes af enten EU eller de danske og svenske myndigheder. Det vil være de to firmaers samlede omsætning, der afgør, hvorvidt sagen skal afgøres i EU eller lokalt.

Det er dog sjældent, at fusioner bliver afvist af konkurrencemyndighederne. I de fleste sager bliver fusionen godkendt, mens der i et mindre antal sager kan blive tale om, at parterne skal ændre tilbuddet og eksempelvis frasælge en del af forretningen.

Tilbuddet fra Nets lyder på 82,50 svenske kroner pr. aktie i DIBS, hvis kurs før offentliggørelsen lå på omkring 60 svenske kroner. Med knapt 10 millioner aktier i alt svarer tilbuddet altså til en samlet prissætning på DIBS på cirka 670 millioner danske kroner.

Ifølge Nets har storaktionærer, som repræsenterer i alt 28 procent af aktierne, stemt for at sælge DIBS til Nets. Tilbuddet gælder indtil 15. december.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jens Pedersen

Mon det betyder at DIBS fremover leverer samme (lave) service-niveau som NETS? Har pt. en simpel sagsbehandling som indtil nu har taget over 4 uger - og en tilhørende mail-forespørgsel som efter en uge har fået et autosvar om at de ikke har tid til at svare...

Andre der har kedelige oplevelser med manglende kundeservice ved NETS?

/Jens

  • 3
  • 0
#4 Jens Jönsson

I stedet burde de bruge pengene på at holde deres nuværende platform stabil og sørge for lavere priser på tjenester, som f.eks. betalings service.

Lavere priser, hvad har du fået til frokost ?

Se bare på PBS delen (Betalingsservice). Du betaler som opkræver for hver linie der bliver skrevet på den PDF genererede PBS udskrift. Et levn tilbage fra den tid at NETS havde printere, der skrev PBS oversigterne ud på papir. I dag er det med andre ord dyrere at generere en PDF med 3 linier tekst end en med 2 linier tekst. Godaw doh! NETS skovler penge ind på PBS fordi de kan. Monopol af værste skuffe. Hvad andre brugbare alternativer er der til automatisk betaling af dine regninger ? Hvorfor skal det koste over kr. 5,- pr. opkrævning (Dvs. hvis en privatperson har 4 forskellige opkrævninger, så hæver PBS kr. 20,-)

Jeg håber da for dem der bruger DIBS at NETS >ikke< får lov til at købe dem. Det bliver kun dyrere.....

  • 11
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere