Nets bøjer sig for Apple: Trækker stikket på dankort-appen

13. september 2022 kl. 09:0012
Foto af dankortterminal og mobiltelefon.
Illustration: Pressefoto/Nets.
Efter konkurrence fra særligt Apple Pay indstiller Nets dankort-appen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Konkurrencen fra blandt andet Apple Pay er for hård, og derfor lægger Nets Dankort-appen i graven fra 14. oktober i år.

Det skriver Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Da vi i 2017 lancerede Nets Dankort app var det for at give danskerne mulighed for at betale mobilt med deres Dankort. Meget er sket på betalingsmarkedet siden og vi må erkende, at forbrugerne i dag foretrækker andre alternativer - særligt Apple Pay, der minder om at betale kontaktløst med et fysisk betalingskort, som mange er fortrolige med,« skriver Esben Torpe Jørgensen, der er direktør i Nets og chef for dankortet, i en mail til Børsen.

Nets dankort-app blev lanceret i foråret 2017, og allerede senere på året blev Apple Pay lanceret.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
18. september 2022 kl. 14:19

ApplePay er en pestilens når man flyver fra KBHHver gang jeg får skannet mit boardingkort i terminal F starter Apple Pay op og spærrer for skanningen. Den eneste løsning var at disable Apple Pay helt.

12
19. september 2022 kl. 08:07

Tja, det sker nu aldrig for mig eller resten af min familie, når vi rejser...

8
13. september 2022 kl. 18:54

Det kunne være interessant at høre, hvad en betalingstransaktion i dag koster for forretningen

I grove træk koster en Dankort transaktion 0,32% af beløbet, mens VISA/MasterCard koster 1,45%. Det er altså MARKANT dyrere for forretningen at tage imod de internationale kort.

Fx Apple Pay virker kun med VISA og MasterCard, så når man betaler med det smider man bare en masse penge efter kortudstedere frem for butikken. Det giver i sidste ende højere priser som forbruger.

MobilePay koster 1 krone pr. transaktion + kortgebyret, men kører oftest over Dankort delen, så det er betydeligt mere overkommeligt for butikken, selvom det stadig er dyrt.

Så vil du gøre forretningerne en tjeneste, frem for glubske internationale kortudsteder, så brug dit Dankort altid!

7
13. september 2022 kl. 17:14

Dankort er en monsterlort i pengeinstitutternes og kreditkortselskabernes øjne... derfor er det ikke muligt at få et rent Dankort (dvs. uden Visa) i mange pengeinstitutter og det er sandsynligvis også derfor at NETS, som jo også er MasterCard/Visa pusher, ikke støtter Dankortet synderligt meget.

10
15. september 2022 kl. 07:47

Ved du hvor man kan få et rent Dankort i dag? Det skifter jeg gerne bank for.

4
13. september 2022 kl. 11:25

Kreditkort udbyderne er meget dyrere end dankort og de kan jo selv sætte prisen - for forbrugerne må jo ikke mærke prisen på produktet, så de vælger efter hvad der er nemmest eller giver mest kickback (mastercard), så butikkernes hånd er tvunget såvidt jeg kan se.

Eneste "trick" jeg har set nogen meget få steder, er at man får rabat (betydelig rabat) - hvis man betaler med dankort, istedet for med mastercard etc. Det er når man køber flybilletter jeg har set det - hvor jeg sparede 2-300 kr. på en flybillet ved at betale med dankort.

3
13. september 2022 kl. 11:15

Kunne også være interessant at høre hvad markedsandelen er for Apple Pay, MobilePay og Google Pay (Wallet)....alle tre kan bruger som betalingsmiddel nede i supermarkedet.

2
13. september 2022 kl. 11:04

Lukker de så også android versionen af app'en eller er det kun på iOS?

1
13. september 2022 kl. 10:27

Det kunne være interessant at høre, hvad en betalingstransaktion i dag koster for forretningen - dels med Apple Pay og dels med Dankort/Dankort-app. Det blev oplyst i Ingeniøren for en del år siden i en stor artikel, og Dankort var det billigst, som jeg husker det! Men meget kan jo have ændret sig. I den sidste ende er det forretningens kunder, som kommer til at betale gebyret som en del af varernes pris!