Opdateret kl. 15:14 med kommentar fra Nets.
Nets Danmark advarer nu danske forbrugere, efter at ukendte bagmænd har haft succes med at kompromittere British Airways betalingsløsning i omkring to uger og på den måde sende ekstraregninger til op mod 380.000 kunder.
Ifølge et tweet bør man straks udskifte sit betalingskort, hvis British Airways har taget kontakt om, at ens kreditkortoplysninger er omfattet af det store hackerangreb.
Nets undersøger i øjeblikket i hvilket omfang danskere er berørt af hackerangrebet mod British Airways. Vi anbefaler, at danskere, der er blevet kontaktet direkte af selskabet, får deres kort udskiftet.
— Nets (@NetsDanmark) September 7, 2018
Nets kan endnu ikke oplyse, hvor mange danskere der er ramt af hackerangrebet.
»Det er svært at vurdere, men vi undersøger sagen og er ekstra opmærksomme på, om kort fra danskere kan blive misbrugt, hvis de er anvendt der,« siger pressechef Søren Winge, Nets, ifølge BT til Ritzau.
Ifølge British Airways bør man kontakte sin bank eller kortudsteder hvis man har booket et British Airways fly på ba.com eller selskabets app i perioden d. 21. august kl. 23:58 dansk tid til 5. september kl. 22:45 dansk tid. (22:58 BST August 21 2018 to 21:45 BST September 5 2018)
Ifølge The Telegraph er flere forbrugere utilfredse med flyselskabets information om hændelsen:
»Jeg fandt først ud af, at jeg var involveret i hacket, da jeg så det tweet, British Airways lavede om hændelsen, og har endnu intet hørt fra dem. Det er noget svineri,« siger Daniel Willis til The Telegraph.
We are investigating the theft of customer data from our website and our mobile app, as a matter of urgency. For more information, please click the following link:https://t.co/2dMgjw1p4r
— British Airways (@British_Airways) 6. september 2018
Bag linket i tweetet er en kort FAQ og en opfordring til at kontakte banken for at spærre diverse involverede kort. Det er også her, British Airways skriver, at man vil efterforske hændelsen 'så hurtigt som muligt', og at selskabet agter at kompensere alle berørte kunder økonomisk.
En anden kunde, Stephanie Jowers, fortæller til The Telegraph, at hun selv måtte kontakte British Airways, efter at hun så nogle mærkelige ekstra gebyrer fremgå af hendes kontoudskrift.
»Jeg kontaktede British Airways’ kundeservice tre timer før deres annoncering på Twitter. De puttede mig i telefonkø i nogen tid, hvorefter jeg fik af vide, at jeg ville få pengene tilbage inden for 24 timer. Ikke et ord om noget angreb, end ikke da jeg spurgte ind flere gange.«
Ifølge GDPR har British Airways 72 timer til at informere alle dem, der kan være blevet berørt af angrebet.
Desuden lover selskabet at kompensere for økonomiske tab hos kunder, der følger af misbrug af kortoplysninger.
British Airways afviser, at angriberne har fået adgang til pas- og rejseinformationer.
Det er ikke første gang, British Airways har it-problemer. Sidste år skabte et strømsvigt en it-nedsmeltning, der gjorde det umuligt for selskabets fly at lette i timevis. Det viste sig efterfølgende, at British Airways ikke havde nogen brugbar backup-plan.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.