Netprøver.dk går ned midt 13.000 elevers eksamen

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Midt i 13.000 elevers eksaminer blev afleveringssiden Netprøver.dk ramt af nedbrud. Siden er nu oppe igen, og ministeriet oplyser, at de er igang med at finde fejlen.

I dag klokken 11 midt i 13.000 gymnasie- og HF-elevers eksamen gik Netprøver.dk ned.

Netprøver.dk bliver brugt af elever på de gymnasiale uddannelser til digital aflevering af eksamener.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling oplyser til Version2, at nedbruddet ikke »påvirkede det store«, da Netprøver.dk kun benyttes til aflevering, og de første elever, der skulle aflevere, havde en afleveringsfrist klokken et.

Nedbruddet, der også er blevet bemærket på Twitter, varede til klokken halv 12, hvor Netprøver.dk igen kom op at køre. Kun elever, der har forsøgt at aflevere før fristen, kan derfor have oplevet problemer med siden.

Ifølge ministeriet skyldes nedbruddet ikke en overbelastning af systemet, og fejlen vil ikke påvirke systemet resten af dagen, hvor flere elever afleverer eksaminer klokken 14 og klokken 15. Ministeriet er dog endnu ikke klar over, hvad der er skyld i fejlen, og arbejder på sagen.

NemID har også haft problemer

Et af de centrale elementer i den danske digitale infrastruktur, NemID, har også været ramt af driftsforstyrrelser i dag. Forstyrrelserne har givet problemer med login på offentlige og private tjenester, men ikke i netbanken, oplyser pressekontakt hos Nets Ulrik Marschall, der ikke umiddelbart kan oplyse, hvad problemerne skyldes.

På den offentlige hjemmeside digitaliser.dk er det 11.40 meldt ud, at der er problemer med login-portalen NemLogin, og i en opdatering fremgår det, at det lader til at skyldes problemer med Nets' NemID-applet. Og 13.01 ligger der en melding om, at NemLogin fungerer igen.

I skrivende stund vides det ikke, om der er en sammenhæng mellem NemID-problemerne og nedbruddet på netprøver.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Emil Stahl

På den offentlige hjemmeside digitaliser.dk er det 11.40 meldt ud, at der er problemer med NemID. Og 13.01 ligger der en melding om, at NemID fungerer igen.

Nej, det er NemLog-in der er omtalt. NemLog-in != NemID.

NemLog-in /Web SSO komponenten leverer en gratis log-in tjeneste, hvormed borgere og medarbejdere i virksomheder eller myndigheder kan logge på offentlige selvbetjeningsløsninger og portaler som eksempelvis Borger.dk, Virk.dk, Sundhed.dk og Danmarks Miljøportal

NemLog-in | Digitaliseringsstyrelsen

  • 0
  • 0
Martin Sørensen

Nu forholder det sig jo sådan at dagens prøve var en todelt en af slagsen. Første del var en diskusisons/gruppeopgave. Denne del varede 1½ time - altså til og med klokken 10.30. Herefter begyndte den egentlige skriftlige eksamen, som vi kender den. Ingen seriøse studerende ville på tidspunktet omkring klokken 11 være klar til at aflevere en bare nogenlunde besvarelse, så skal vi ikke lige nedtone det her en smule...

Selvfølgelig er det ikke godt, at et så omfattende system går ned, men denne gang havde det altså ikke rigtig indflydelse på noget som helst...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere