Netflix udvider med eksklusive spiltitler: En af sidste års mest unikke spilmekanikker kommer til telefonen

27. juli 2022 kl. 10:14
Netflix udvider med eksklusive spiltitler: En af sidste års mest unikke spilmekanikker kommer til telefonen
Illustration: GoodByeWorld Games.
Netflix har fået rettighed til eksklusivt at udgive det kritikkerroste spil 'Before Your Eyes', der styres med øjnene ved hjælp af ansigtsgenkendelse, på mobiltelefonsplatformen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Netflix er så småt begyndt at gøre opmærksom på sig selv som spilplatform. Streamingtjenestens introducerede sidste år en spilsektion på mobiltelefoner, og nu er de begyndt at få eksklusive titler på deres platform. 

Seneste kunne streaminggiganten præsentere mobiludgaven af det kritikkerroste 'Into the Breach' på sin platform, og nu kommer en ny eksklusiv titel, 'Before Your Eyes'. Det skriver The Verge

Den BAFTA-vindende spiltitel er især interessant, fordi spillet styres med øjnene ved hjælp af ansigtsgenkendelse

I spillet ser du hele hovedpersonens liv passerer for dine øjne, og når du blinker fremskynder du handlingen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den unikke mekanik er udviklet af Richard Beare, der blev ansat af studiet bag 'Before Your Eyes', GoodByeWorld Games, i 2017. Dengang gik den tidligere elektroingeniør i gang med at omskrive spiludviklerholdets ansigtsgenkeldelses-plugin, ULSee Unity plugin.

Om udviklingen har Richard Beare tidligere udtalt til Game Developer

»Jeg udviklede en adaptiv algoritme, der kunne udregne dine ansigtstræk. Det ville fungere bedre under særlige betingelser, og ville tilpasse sig dem«. 

»Plug-in'et sætter punkter på venstre og højre side af dine øjne - og toppen og bunden. Men det skal også tage højde for, at spilleren måske drejer sit ansigt, for så bliver punkterne mindre. Eller hvad hvis spilleren skeler?«.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der er mange "knapper", du kan skrue på i algoritmen, og nogle af dem har mere indflydelse på, hvor sensitivt mekanikken er på dine blink. Jeg fandt to parametre, der tillod mekanikken at blive mere sensitiv til subtile øjenbevægelser: sensitivitet i mængden af forandringer i øjenbevægelser og grænseværdien, der automatisk vil tilpasse sig dine øjnes form«.

 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger