Netflix udsender Graphql-framework som open source

Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL
Domain Graph Service skal gøre det nemt at bygge en Graphql-server i Java eller Kotlin med Spring Boot.

Streamingtjenesten Netflix har udsendt sit framework Domain Graph Service som open source. Det skal gøre det nemmere at implementere forespørgselssproget Graphql i forbindelse med Spring Boot-miljøet, der gør det nemt at skabe webapplikationer i Java. Det skriver Adtmag.

»Ved at udsende projektet som open source håber vi på at kunne bidrage til Java- og Graphql-miljøerne og lære fra og samarbejde med alle, som vil bruge frameworket til at gøre det endnu bedre i fremtiden,« skriver to Netflix-udviklere i et blogindlæg.

I Graphql kan brugeren specificere de felter, hun er interesseret i, og definere, hvordan data skal struktureres. Resterende datafelter kan ignoreres, hvilket giver hurtigere svartider og mindre pres på serveren. Det har været vigtigt hos Netflix, der i selskabets marketingafdeling har bygget Graphql ind som et lag mellem klienten og et REST-api.

Læs også: Tech-kæmper omfavner GraphQL: Det har ændret, hvordan vi tænker data

Ifølge Netflix skal det nye framework gøre det muligt at bygge en fuld Graphql-server i Java eller JVM-sproget Kotlin i en fart.

Spring Boot er en slags Ruby on Rails for Java, som bygger på frameworket Spring og gør det nemmere at skabe webapplikationer i Java, der før i tiden blev kritiseret for at være konfigurationstunge og bøvlede muligheder på dette felt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere