Netflix: Torrent-trafikken falder, når vi ankommer

Udvekslingen af piratkopierede film via torrents falder, når folk får mulighed for at streame lovligt via Netflix, fortæller firmaet selv.

Download af piratkopierede film sker, fordi der mangler gode, lovlige alternativer. Den påstand har været brugt til at legitimere overtrædelsen af filmskabernes rettigheder, og nu får påstanden opbakning fra den amerikanske streamingtjeneste Netflix.

I et interview siger Netflix’ direktør for indhold, Ted Sarandos, at virksomheden i samarbejde med internetudbyderne kan måle den samme tendens, hver gang Netflix går ind på et nyt marked: Bittorrent-trafikken falder. Det skriver Stuff.tv.

»Folk er for det meste lovlydige. Den bedste måde at bekæmpe piratkopiering er ikke med lovgivning og ved at kriminalisere, men ved at give gode alternativer,« siger han i interviewet.

Han peger også på, at internettets muligheder giver folk en forventning om nem og hurtig adgang. Når filmselskaber bruger internettet til markedsføring, skal de ikke fravælge det som kanal for filmvisning, mener han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Bøgelund

Oatmeal har fanget ånden rigtig godt i denne comic: http://theoatmeal.com/comics/game_of_thrones

Og - hold nu fast - Matthew Inman (The Oatmeals rigtige navn) blev inviteret af HBO til en Game of Thrones premiere (post fra Google+): "It's kinda sorta awesome that HBO invited me to the Game of Thrones premiere last week, despite my piracy comic shenanigans: http://theoatmeal.com/comics/game_of_thrones

I've been reading a lot of articles today about HBO's "torrenting is a compliment and it's not hurting DVD sales" attitude toward piracy, which is a pretty damn fantastic attitude to have, in my Oatmealish opinion. Perhaps that's why they invited a Thrones-pirating cartoonist to the premiere in the first place."

Så bortset fra nedskydningen af det historiske piberi fra rettighedshavere omkring pirateri (looking at you, musikbranche!) og dets påståede negative indflydelse på salget, ser vi nu også at folk over en bred kam gerne vil betale for indhold, hvis prisen og selve distributionen er til at have med at gøre.

  • 12
  • 0
#8 Allan S. Hansen

Frygter lidt det ender med man skal have abbonoment på 5 forskellige streaming tjenester til hver 79 kr/md, for at kunne følge med i 5 serier, nu hvor man ser flere og flere eksklusiv serier på de forskellige streaming tjenester.

Det er vi i effekt også nød til i dag, blot med pakker hos TV udbydere.

Jeg kan ikke vælge een pakke jeg har interesse i uden at alt muligt andet følger med, plus jeg kan kun vælge de kanaler som TV udbyderen har i de pakker. Jeg kan ikke vælge kanaler efter behov og ønske. Hvis jeg skulle have hvad jeg ønsker, skal jeg også købe hos flere udbyder.

I det mindste med streaming tjenester er det betydeligt nemmere at skifte udbyder fordi der ikke ligger kabler i jorden og ikke skal paraboler op.

  • 2
  • 0
#12 Jacob Gregers Hansen

Medie-branchen (musik, film, etc) har i mange år påstået, at det er "bevist", at det faldende salg skyldes den stigende kopiering. (Correlation implies causation)

Hvis man bruger samme bevismetode, så kan man hævde, at det er bevist, at forbrugerne gerne vil betale for medier, men det skal være nemt og hurtigt at bruge, være tilgængeligt hele tiden, have en rimelig pris, og helt være blottet for besværligheder såsom DRM og "FBI Warning"s, begrænsninger i antallet af kopier, man må have osv osv. Folk kopierer ikke for at stjæle, men for at få adgang til medierne uden bøvl! Det er bevist ved, at piratkopieringen falder, når folk får let adgang til Netflix.

Sjovt nok vil medie-branchen så stejle over lige netop dét argument. Vejen frem er jo masser af kryptering, bøvl og fis. Dét er vejen til reduktion i piratkopiering. Man kan jo ikke bare antage, at fordi der er et sammenfald mellem piratkopiering og Netflix, at der så er en sammenhæng. (Correlation does not imply causation).

De lever i 80erne stadig. ;)

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere