Netflix slår rygter i jorden: Vi blokerer ikke landesnyltere mere end vi allerede gør

Den populære streamingtjeneste har alligevel ikke ændret politik over for de personer, som gemmer sig bag en VPN for at se film, de ikke har lov til, forlyder det.

Der er tale om falske rygter, lyder det fra Netflix.

Rygterne kom ud mandag om, at streamingtjenesten skulle være begyndt at blokere de brugere, der forsøgte at tilgå indhold, som de ikke havde rettigheder til. Eksempelvis er der film på den amerikanske version af Netflix, som danske brugere ikke normalt har adgang til, og derfor har nogle brugere benyttet sig af et Virtuelt Privat Netværk (VPN) for at omgå landerestriktionerne. Nogle VPN-udbydere havde således meldt ud, at Netflix var begyndt at blokere brugerne, men det benægter selskabet nu.

Læs også: Netflix begynder at blokere landesnyltere

»Påstanden om, at vi har ændret vores VPN-politik er ikke sand. Folk som bruger en VPN til at få adgang til vores tjeneste uden for området vil finde ud af, at den virker, som den altid har gjort,« sagde produktchefen for Netflix, Neil Hunt, på dette års Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas ifølge BBC.

Netflix’ VPN-politik er derfor stadig, at det ikke er tilladt at krydse landegrænserne virtuelt på grund af selskabets licenser.

Af samme årsag bruger streamingtjenesten allerede »standardteknikker inden for industrien« til rutinemæssigt at blokere for dem, der forsøger at omgå reglerne.

Men at Netflix skulle have intensiveret denne indsats, benægter selskabet i den seneste udmelding.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Nielsen

Mig bekendt har der ikke været problemer med VPN-forbindelser. Dem der har oplevet problemer har benyttet DNS-tjenester. Her er Netflix begyndt at indbygge en DNS i deres apps, sådan at hvis ens DNS ikke svarer indenfor 4 sekunder, så skifter de til Google DNS. Når Netflix skifter til Google DNS, så benytter man sig ikke længere af den DNS der går ind som en mellemmand (man in the middle attack). Derfor registrerer Netflix at man ikke har en amerikansk IP-adresse og derfor får man fejlmeddelelsen. Det har derfor intet med VPN at gøre.

  • 0
  • 0
#4 Mikkel Kirkgaard Nielsen

"Vi gør ikke mere end vi gør" er en fantastisk ligegyldig ytring.

"...end vi har gjort" var måske ordene i journalistens hoved?

Bedre sprogligt ville nok være "Ingen ændring overfor landesnyltere".

Mere korrekt omend kontroversielt ville være "skider i praksis stadig på indholdslicensbetingelser".

Mikkel

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere