Netflix sætter foden ned over for VPN-brugere

Kort tid efter Netflix annoncerede en global udvidelse vil streamingtjenesten nu forsøge at sætte en stopper for den udbredte brug af VPN-tjenester, der omgår regionale indholdsbegrænsninger.

Fremover vil Netflix-seere, der omgår tjenestens regionale udbudsbegrænsninger via proxyservere, formentlig få sværere ved at slippe afsted med den praksis. Netflix har netop annonceret, at tjenesten ønsker at sætte en stopper for den udbredte brug af VPN og andre ‘unblockere’, der gør det muligt for eksempelvis personer i Danmark at tilgå det markant anderledes udvalg på den amerikanske udgave af Netflix.

Det skriver flere medier, herunder The Verge.

Netflix har dog ikke samtidig med udmeldingen gjort det klart, hvorledes firmaet rent teknisk har tænke sig at slå ned på VPN-brugere, hvilket flere tech-medier også påpeger. Netflix forklarede ifølge The Verge, at firmaet vil anvende sine nye og ‘progressive’ metoder til at stoppe brugere af proxyservere.

Læs også: Sådan kan Netflix håndtere at streame til 130 nye lande

Også Netflix’ tydelige foragt for de gammeldags regionsbaserede distributions-rettigheder taler for, at udmeldingen mest har karakter af en symbolsk gestus, og direktøren for Netflix’ indholdsdistribution, David Fullagar, lægger heller ikke skjul på, at det er firmaets erklærede mål at tilbyde alle kunder én universel udgave af indhold på tjenesten.

»Vi har stadig lang vej, før vi kan tilbyde folk de samme film og tv-serier alle steder. I mellemtiden vil vi fortsætte med at respektere og håndhæve de geografisk bestemte indholdslicenser,« skrev David Fullagar ifølge The Verge i et blogindlæg.

Læs også: Den halve båndbredde giver samme billedkvalitet med ny videokomprimeringsalgoritme

Udmeldingen kommer kort tid efter, Netflix annoncerede på den internationale teknologi-messe CES, at tjenesten vil blive tilgængelig i hele verden med undtagelse af Kina, Nordkorea, Syrien og Krim.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Hansen

Betaler i dag gladeligt for Netflix, men mest pga. det der er tilgængeligt på den amerikanske version, hvis det ikke længere bliver muligt skal jeg da nok være en af de mange der så annullerer deres netflix abb.

Indholdet på den danske version er slet ikke prisen på 89 kr værd (er ikke en heavy netflix bruger, bruger det måske 2-3 gange på en måned).

Ved godt det ikke er netflix der vil have det skal være sådan, men hvis film branchen hellere vil have 0 kr, end lidt pr. md. må de da selv om det.

 • 17
 • 0
#3 Martin Kirk

Folk ville stå i kø for en streamingtjeneste som kostede 3-400 kr om måneden som havde ALLE SERIER og ALLE FILM (0-day)

Men idioterne vil hellere beholde deres distributionsmetode fra 1950'erne som holder liv i biograferne og tvinger filmelskere til at bruge alternative måder at få deres 'fix' .

og NEJ det er ikke fordi det er "gratis" at være pirat... faktisk langt fra .. der er masser af folk som betaler tusindvis af kroner på NAS udstyr, Afspillere til TV'et, betaler abonnement på NewzBin eller Lumske torrentsites, betaler for klientsoftware til at downloade med osv osv...

det fuldstændig råddent i låget at filmindustrien intet har lært af musikindustrien som i meget stor grad HAR LÆRT DET... (der er stadig nogle få fjolser som ikke smider alting på Spotify) ...

folk vil have film, tv-serier og musik i samme grad som El, Vand og Varme... det skal bare komme når man tænder for "hanen"

 • 21
 • 0
#4 Martin Kirk

Lidt i forlængelse...

At Netflix i stor stil snart producere alt deres eget indhold er ikke løsningen på rettighedsproblemerne... for Amazon og HBO gør det også og tvinger folk over i forskellige siloer... Derved opstår der bare andre former for rettigheds-grænser i stedet for landegrænser.

Apple KUNNE have sparket dem allesammen i røven med Apple TV - men det lykkedes åbenbart ikke uden Steve Jobs... I stedet har vi fået et handicappet taberprodukt hvor AppleTV aggregere flere tjenester.

Det sørgeligt at svaret er at pirater - med alle deres udgifter og besvær, trods alt har det nemmere end at være lovlydig.

 • 12
 • 0
#5 René Nielsen

Lad os nu først se om der sker noget!

Det kunne jo være et spil for galleriet (red. Filmbranchen). Derudover er der jo en blomstrende VPN industri som lever af dette, mon ikke de har et ”fix klar” når det kommer så vidt?

Iøvrigt er EU ved at lovgive på området – som jeg kender forslaget så bliver det forbudt indenfor EU at lave nogen som helst form for geografisk blokering.

Og ja, jeg er en da de pirater som udover licens betaler for Netflix, HBO, TV2play samt VPN. Det er i mine øjne ufattelig at filmbranchen ikke vil have en større andel de penge.

 • 8
 • 0
#6 Casper Olsen

Måske Netflix vælger slet ikke at blokere for at man har ændret DNS eller benytter en VPN, men blot lave et bin opslag på det kreditkort man betaler sit abonnement med? Det afslører ret hurtigt hvilket land/region man tilhører og bum, så har man adgang til dette indhold, uanset om opholder sig i USA, Tyskland eller et helt 3. Land...

 • 2
 • 2
#9 Anders Palm

Præcis, og Jobs anden store præstation var også at drive telebranchen til næste niveau med iPhonen. Han lykkedes med at vride armen på dem for flat-rate mobil data på et tidspunkt hvor det var umuligt at få for penge i det meste af verden (inklusiv DK)

Hans indflydelse på musik og telebranchen står for mig klart som hans største præstationer

 • 2
 • 1
#11 René Nielsen

Måske Netflix vælger slet ikke at blokere for at man har ændret DNS eller benytter en VPN, men blot lave et bin opslag på det kreditkort man betaler sit abonnement med?

Jeg tror ikke på den løsning fordi filmbranchen ønsker at du kun kan se indholdet i det land du aktuelt befinder dig. Er du i Tyskland skal du have lov at se film i "en tysk biograf" selvom du betaler med et dansk kreditkort!

 • 1
 • 0
#12 Jesper Nielsen

Kunne man selv vælge sprog og undertekster uafhængigt af hvor man er, så behøvede jeg ikke nogen VPN. Hvis den mulighed forsvinder, så har jeg ikke noget at bruge netflix til.

En mulighed kunne være at sætte en Raspberry Pi op på hjemmeforbindelsen. SSH hertil, når du er i udlandet, og sæt en tunnel op. Så kan du sætte en SOCKS-proxy op i en af dine browsere, og du har din hjemme-IP.

Det vil Netflix næppe (kunne) blokere for.

At det så slet ikke burde være nødvendigt med de krumspring er en anden ting.

 • 2
 • 0
#14 Finn Thøgersen

Iøvrigt er EU ved at lovgive på området – som jeg kender forslaget så bliver det forbudt indenfor EU at lave nogen som helst form for geografisk blokering.

Uh, medmindre jeg har misforstået forslaget, så er der et forbud mod geoblokeringer MELLEM eu landene, ikke eu-lande kan derimod frit blokeres.

Kort sagt, hvis produktet frit kan købes i et eu-land, så skal det kunne købes og benyttes i alle eu lande

 • 0
 • 0
#15 Jens Jönsson

Filmbranchen er totalt rådden....

Alt deres rettighedsskrammel gør det besværligt for selskaberne at udbyde noget som helst. Her hjemme har vi endnu ikke flow-TV som streamet produkt, pga. det fuldstændigt tåbelige foretagende CopyDan, der gør det sindsygt dyrt at levere Flow-TV som streamet produkt, da der skal betales dobbelt og tredobbelt afgift...

Jeg fatter simpelthen ikke at politikerne ikke snart gør noget ved den "tag selv butik"....

[Surt opstød slut]

 • 1
 • 1
#16 Bent Jensen

Ja. Men lad os nu se, Netflix er heller ikke glad for at ødelægge en god forretning, så de gør nok det som de kan mindst muligt for at holde udbyder tilfreds.

Men resultatet bliver vel bare mindre indtjening for filmselskaber, da piratkopier af serie så længe har været tilgængelige inden de kommer som lovligt indhold. Derved mister de sikkert salg. Det hele bunder jo i en salgsstruktur / kanal der høre et helt andet årtusinde til, med TV i æteren og salg og udlejning af DVD. Men den har været så givtigt at alles parter klammer sig til døde på denne.

Ser og bruger ikke TV eller serier selv. Men hvis denne blokering til dels lykkedes at få til at virke, så sker det nok det som i gamle dag,. med musik og spil med en undtagelser. Film/serie i stedet for Disk/CD kommer på USB stik. Forskellen er at det ikke er enkelte film, men alle sæsoner af en serie på en USB som så lige kopieres over på harddisk.

Men de skal nok lære det på den hårde måde folk vil ikke vente, eller tørres i røven og betale flere gange for det samme. Hvis ikke det leveres lovligt nemt, hurtigt og billigt så kommer det ulovligt nemt, hurtigt og gratis.

 • 0
 • 0
#20 Jimmy Christiansen

mange af flow-TV udsendelserne på dr.dk kan streames

Og der er rigtig mange som ikke kan. Der er sgu langt til flow-TV som streamet produkt.

Både og: Live streaming på dr kan næsten alt ses. Der er nogle få udsendelser, primært enkelte film, der ikke kan ses som streaming. On demand streaming er der stadig mange udsendelser der ikke kan.

Der er plads til forbedringer, men det går den rigtige vej. Jeg har kun erfaringer fra dr, da jeg har nok i deres 6 live streamede kanaler og on demand indhold. Er der andre der har erfaringer fra andre flow tvkanalers streaming løsninger?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere