Netflix sætter foden ned over for VPN-brugere

15. januar 2016 kl. 08:0720
Netflix sætter foden ned over for VPN-brugere
Illustration: Privatfoto.
Kort tid efter Netflix annoncerede en global udvidelse vil streamingtjenesten nu forsøge at sætte en stopper for den udbredte brug af VPN-tjenester, der omgår regionale indholdsbegrænsninger.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fremover vil Netflix-seere, der omgår tjenestens regionale udbudsbegrænsninger via proxyservere, formentlig få sværere ved at slippe afsted med den praksis. Netflix har netop annonceret, at tjenesten ønsker at sætte en stopper for den udbredte brug af VPN og andre ‘unblockere’, der gør det muligt for eksempelvis personer i Danmark at tilgå det markant anderledes udvalg på den amerikanske udgave af Netflix.

Det skriver flere medier, herunder The Verge.

Netflix har dog ikke samtidig med udmeldingen gjort det klart, hvorledes firmaet rent teknisk har tænke sig at slå ned på VPN-brugere, hvilket flere tech-medier også påpeger. Netflix forklarede ifølge The Verge, at firmaet vil anvende sine nye og ‘progressive’ metoder til at stoppe brugere af proxyservere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Netflix’ tydelige foragt for de gammeldags regionsbaserede distributions-rettigheder taler for, at udmeldingen mest har karakter af en symbolsk gestus, og direktøren for Netflix’ indholdsdistribution, David Fullagar, lægger heller ikke skjul på, at det er firmaets erklærede mål at tilbyde alle kunder én universel udgave af indhold på tjenesten.

»Vi har stadig lang vej, før vi kan tilbyde folk de samme film og tv-serier alle steder. I mellemtiden vil vi fortsætte med at respektere og håndhæve de geografisk bestemte indholdslicenser,« skrev David Fullagar ifølge The Verge i et blogindlæg.

Udmeldingen kommer kort tid efter, Netflix annoncerede på den internationale teknologi-messe CES, at tjenesten vil blive tilgængelig i hele verden med undtagelse af Kina, Nordkorea, Syrien og Krim.

20 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
20
17. januar 2016 kl. 10:06

mange af flow-TV udsendelserne på dr.dk kan streames</p>
<p>Og der er rigtig mange som ikke kan. Der er sgu langt til flow-TV som streamet produkt.

Både og:Live streaming på dr kan næsten alt ses. Der er nogle få udsendelser, primært enkelte film, der ikke kan ses som streaming.On demand streaming er der stadig mange udsendelser der ikke kan.

Der er plads til forbedringer, men det går den rigtige vej. Jeg har kun erfaringer fra dr, da jeg har nok i deres 6 live streamede kanaler og on demand indhold. Er der andre der har erfaringer fra andre flow tvkanalers streaming løsninger?

18
16. januar 2016 kl. 17:38

Tør jeg spørge dig Renè, hvilken VPN tjeneste du benytter? Da jeg selv er novice udi VPN og overvejer det, savner BBC.

16
16. januar 2016 kl. 13:11

Ja. Men lad os nu se, Netflix er heller ikke glad for at ødelægge en god forretning, så de gør nok det som de kan mindst muligt for at holde udbyder tilfreds.

Men resultatet bliver vel bare mindre indtjening for filmselskaber, da piratkopier af serie så længe har været tilgængelige inden de kommer som lovligt indhold. Derved mister de sikkert salg. Det hele bunder jo i en salgsstruktur / kanal der høre et helt andet årtusinde til, med TV i æteren og salg og udlejning af DVD. Men den har været så givtigt at alles parter klammer sig til døde på denne.

Ser og bruger ikke TV eller serier selv. Men hvis denne blokering til dels lykkedes at få til at virke, så sker det nok det som i gamle dag,. med musik og spil med en undtagelser. Film/serie i stedet for Disk/CD kommer på USB stik. Forskellen er at det ikke er enkelte film, men alle sæsoner af en serie på en USB som så lige kopieres over på harddisk.

Men de skal nok lære det på den hårde måde folk vil ikke vente, eller tørres i røven og betale flere gange for det samme. Hvis ikke det leveres lovligt nemt, hurtigt og billigt så kommer det ulovligt nemt, hurtigt og gratis.

15
16. januar 2016 kl. 12:52

Filmbranchen er totalt rådden....

Alt deres rettighedsskrammel gør det besværligt for selskaberne at udbyde noget som helst. Her hjemme har vi endnu ikke flow-TV som streamet produkt, pga. det fuldstændigt tåbelige foretagende CopyDan, der gør det sindsygt dyrt at levere Flow-TV som streamet produkt, da der skal betales dobbelt og tredobbelt afgift...

Jeg fatter simpelthen ikke at politikerne ikke snart gør noget ved den "tag selv butik"....

[Surt opstød slut]

12
15. januar 2016 kl. 20:59

Kunne man selv vælge sprog og undertekster uafhængigt af hvor man er, så behøvede jeg ikke nogen VPN.
Hvis den mulighed forsvinder, så har jeg ikke noget at bruge netflix til.

En mulighed kunne være at sætte en Raspberry Pi op på hjemmeforbindelsen. SSH hertil, når du er i udlandet, og sæt en tunnel op. Så kan du sætte en SOCKS-proxy op i en af dine browsere, og du har din hjemme-IP.

Det vil Netflix næppe (kunne) blokere for.

At det så slet ikke burde være nødvendigt med de krumspring er en anden ting.

13
15. januar 2016 kl. 20:59

Det kommer til at gå hurtigere at hente de torrents, når der er flere seeds... :P

10
15. januar 2016 kl. 13:54

...så er det ret ufedt, at f.eks. danske og svenske serier er eftersynkroniseret til spansk. Kunne man selv vælge sprog og undertekster uafhængigt af hvor man er, så behøvede jeg ikke nogen VPN. Hvis den mulighed forsvinder, så har jeg ikke noget at bruge netflix til.

9
15. januar 2016 kl. 11:32

Præcis, og Jobs anden store præstation var også at drive telebranchen til næste niveau med iPhonen. Han lykkedes med at vride armen på dem for flat-rate mobil data på et tidspunkt hvor det var umuligt at få for penge i det meste af verden (inklusiv DK)

Hans indflydelse på musik og telebranchen står for mig klart som hans største præstationer

8
15. januar 2016 kl. 11:18

Hvis Apple kan få en aftale på tværs af alle film selskaber ville alle de andre også kunne.. dét et pointen.

Det var jo dét som skete i starten af 00'erne med musikbranchen som gjorde at alle de andre alternativer blomstrede op

7
15. januar 2016 kl. 11:04

Og hvor langt ville det så bringe slutbrugerne videre, hvis APPLE blandede sig endnu mere end hvad de allerede gør ved at sælge indhold låst i apples store? (Google gør det samme, og ligeledes Microsoft).

6
15. januar 2016 kl. 11:02

Måske Netflix vælger slet ikke at blokere for at man har ændret DNS eller benytter en VPN, men blot lave et bin opslag på det kreditkort man betaler sit abonnement med? Det afslører ret hurtigt hvilket land/region man tilhører og bum, så har man adgang til dette indhold, uanset om opholder sig i USA, Tyskland eller et helt 3. Land...

5
15. januar 2016 kl. 10:53

Lad os nu først se om der sker noget!

Det kunne jo være et spil for galleriet (red. Filmbranchen). Derudover er der jo en blomstrende VPN industri som lever af dette, mon ikke de har et ”fix klar” når det kommer så vidt?

Iøvrigt er EU ved at lovgive på området – som jeg kender forslaget så bliver det forbudt indenfor EU at lave nogen som helst form for geografisk blokering.

Og ja, jeg er en da de pirater som udover licens betaler for Netflix, HBO, TV2play samt VPN. Det er i mine øjne ufattelig at filmbranchen ikke vil have en større andel de penge.

4
15. januar 2016 kl. 10:29

Lidt i forlængelse...

At Netflix i stor stil snart producere alt deres eget indhold er ikke løsningen på rettighedsproblemerne... for Amazon og HBO gør det også og tvinger folk over i forskellige siloer... Derved opstår der bare andre former for rettigheds-grænser i stedet for landegrænser.

Apple KUNNE have sparket dem allesammen i røven med Apple TV - men det lykkedes åbenbart ikke uden Steve Jobs... I stedet har vi fået et handicappet taberprodukt hvor AppleTV aggregere flere tjenester.

Det sørgeligt at svaret er at pirater - med alle deres udgifter og besvær, trods alt har det nemmere end at være lovlydig.

3
15. januar 2016 kl. 10:21

Folk ville stå i kø for en streamingtjeneste som kostede 3-400 kr om måneden som havde ALLE SERIER og ALLE FILM (0-day)

Men idioterne vil hellere beholde deres distributionsmetode fra 1950'erne som holder liv i biograferne og tvinger filmelskere til at bruge alternative måder at få deres 'fix' .

og NEJ det er ikke fordi det er "gratis" at være pirat... faktisk langt fra .. der er masser af folk som betaler tusindvis af kroner på NAS udstyr, Afspillere til TV'et, betaler abonnement på NewzBin eller Lumske torrentsites, betaler for klientsoftware til at downloade med osv osv...

det fuldstændig råddent i låget at filmindustrien intet har lært af musikindustrien som i meget stor grad HAR LÆRT DET... (der er stadig nogle få fjolser som ikke smider alting på Spotify) ...

folk vil have film, tv-serier og musik i samme grad som El, Vand og Varme... det skal bare komme når man tænder for "hanen"

2
15. januar 2016 kl. 10:12

Betaler i dag gladeligt for Netflix, men mest pga. det der er tilgængeligt på den amerikanske version, hvis det ikke længere bliver muligt skal jeg da nok være en af de mange der så annullerer deres netflix abb.

Indholdet på den danske version er slet ikke prisen på 89 kr værd (er ikke en heavy netflix bruger, bruger det måske 2-3 gange på en måned).

Ved godt det ikke er netflix der vil have det skal være sådan, men hvis film branchen hellere vil have 0 kr, end lidt pr. md. må de da selv om det.

1
15. januar 2016 kl. 09:37

Så er det jo fint. Men hvem tror på det?