Netflix køber sit første spilstudie: »Vi vil arbejde med udviklere fra hele verden«
Netflix har tidligere annonceret, at man ville udvide sit sortiment med gaming, og nu har streaming-kæmpen gjort alvor af sagen og købt sig ind i sit første spilstudie.
Night School Studio hedder studiet, og er bedst kendt for hittet Oxenfree, der ligesom studiets andre spil har fokus på historiefortælling.
I en blog på sin hjemmeside skriver det amerikanske studie Night School Studio, at man bliver en del af Netflix.
»Netflix giver film-, tv- og nu også spilskabere et kanvas for at skabe og levere fortrinlig underholdning til millioner af mennesker. Vores udforskning af narrativt-fokuseret gameplay og Netflix' historik med at støtte historiefortællere, synes at udgøre et naturligt match. Det føles som om, at begge parter kom til denne konklusion instinktivt,« står der blandt andet i bloggen, der er underskrevet af den ene stifter af Night School Studio, Sean Krankel.
Studiet lover, at man stadigvæk vil udvikle opfølgeren til Oxenfree, samtidig med at man vil arbejde på at skabe nye spil-verdener.
Netflix lover mere
Tidligere i år har Netflix hyret gaming-veteranen Mike Verdue, der blandt andet tidligere har arbejdet for EA og Oculus, til at stå for sin gaming-afdeling. I en blog på Netflix' hjemmeside lover gaming-bossen, at dette blot er begyndelsen på streaming-tjenestens indtræden i spillenes verden.
»Vi vil fortsætte med at arbejde med udviklere fra hele verden og hyre de største talenter industrien har at byde på, for at levere en stor samling af eksklusive spil designet til en hver form for gamer,« skriver Mike Verdue og fortsætter:
»Ligesom vores serier og film, vil disse spil blive inkluderet i dit Netflix medlemskab - alt sammen uden reklamer og in-app køb.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.