Netflix indgår aftale med ISP om adgang til båndbredde

Netflix vil betale for, at internetudbydere sikrer høj streaminghastighed til kunderne.

Netflix har angiveligt indgået en aftale med den amerikanske internetudbyder Comcast for at sikre kunderne hurtig streaming til Netflix. Det skriver Techcrunch.com.

Det sker efter en længere kamp mellem Netflix og Comcast om, hvem der skal betale for de store mængder data, der strømmer ud fra Netflix til kunderne.

Comcast mener nemlig, det er urimeligt, at Netflix ikke betaler for alt den internettrafik, som virksomheden genererer, og har derfor sænket hastigheden på streaming-tjenesten. Det betyder, at brugere af Netflix, som køber deres internetforbindelse ved Comcast, i længere tid har haft problemer med at streame video fra Netflix i høj kvalitet.

Men nu er Netflix angiveligt gået med til at betale Comcast en ukendt sum for direkte adgang til Comcasts netværk. På den måde kan Netflix sikre, at millioner af kunder igen kan streame film ubesværet.

Aftalen kan dog danne præcedens og kan betyde, at internetudbydere fremover kan kræve en slags told fra internettjenester, hvis de vil ud til kunderne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (21)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#6 Casper Olsen

Det et skridt i den forkerte retning! Om 14 dage, så beklager de sig sikkert over Skype og begynder at begrænse eller blokere for adgang til dette, med mindre Microsoft betaler et gebyr, her efter ser de sig sure på HBO fordi de "bruger lige så meget data som Netflix" og inden vi får set os om, står man over for at skulle vælge udbyder efter hvilket indhold man ønsker at se.

Forhåbentligt ikke noget vi ser i Danmark, selvom Telia har forsøgt at blokere for skype for noget tid siden på deres mobilnetværk "for det tjente de jo ikke penge på".

netneutralitet.dk

 • 16
 • 1
#9 Steen Nielsen

Medier har kun ét formål i dagens digitale verden: Holde os ALLE beskæftiget og til billigst mulig pris!

Derfor et flow af forskellige "journalister" samt "salgbare overskrifter", hvor hverken "journalisten"/mediet i dets nuværende form kan belyse de "retmæssige forhold".

Version2 (ligesom alle andre medier) benytter sig i dag af en lang række eksterne???????

Jeg har helt bevidst sat Journalist i "" tegn.

Jarle: Du har tilsyneladende et problem med "selvudnævnt teleanalytiker". OK - hvem er du?

 • 2
 • 10
#13 Leif Neland

Netflix tilbyder en server, der kan stå ude hos ISP'en.

Transit-trafikken kan ikke være et problem for en ISP, enheden fyldes typisk således:

A 10 hour fill window, typically from 2AM to Noon (local time) at a maximum rate of 1.2Gbps per system, is recommended

Enheden er 6U, bruger godt ½ kW.

Så ISP'en kan nedbringe sin transit-trafik meget; har ISP'en så stadig problemer med at levere hvad kunderne betaler for, bør det være ISP'ens problem, ikke Netflix.

http://oc.nflxvideo.net/docs/OpenConnect-Deployment-Guide.pdf

 • 2
 • 0
#14 Gert Agerholm

Netflix tilbyder en server, der kan stå ude hos ISP'en.

Det stemmer med hvad jeg observerede sidste weekend. Jeg havde installeret en ny gateway/firewall (NUC PC, 3 netkort, OpenSuSE 13.1). For at se hvad der foregik af trafik installerede jeg Wireshark på min gateway for at sniffe udgående trafik. Det eneste der foregik internt var mit AplleTV som streamede fra Netflix. Det som jeg observerede var at destination på Netflix pakkerne lå i næsten samme segment som min egen faste IP adresse. Jeg fik mistanke om at Netflix havde en egen server stående på Sydenergi's fibernet, hvilket også ville være nærliggende og fornuftigt.

 • 1
 • 0
#17 Ebbe Hansen

Den aftale der er indgået har INTET med netneutralitet at gøre, at bringe det element ind er at vildlede folk.

I stedet for at fortælle os, hvad det ikke er, kunne du måske delagtiggøre os i forklaringen på, at det ikke er tilfældet. Som jeg forstår begrebet netneutralitet (og jeg er givet som sædvanlig for naiv), så påvirkes den, hvis selskaber aftaler prioritering eller kvalitetssikring for dele af trafikken (opprioritering på bekostning af andre dele af trafikken) Jeg kender naturligvis ikke aftalen, men efter artiklens ordlyd at dømme, så er Comcast's nedprioritering af Netflix' trafik ikke i overensstemmelse med principperne netneutralitet. Uanset begrundelsen. Og det er aldrig pænt at tage en virksomheds kunder som gidsler i et forsøg på at presse penge ud af firmaet.

Hvis Comcast ikke mener, at de får god nok økonomi i at sælge internetforbindelser, så må de sætte prisen op, eventuelt gøre betalingen forbrugsafhængig. At få andre til at betale på kundernes vegne er at p.... kunderne op og ned af ryggen.

Jeg har som sagt svært ved at se forskel..... Netneutralitet eller ej, umoralsk er det.

 • 11
 • 1
#19 Steen Nielsen

Hej Michael.

Fint, at du nu kommer med "du befinder dig på et site, hvor sloganet er "Version2 = it for professionelle".

Dermed må man formode, at "overskrifter" samt journalist indhold (læs: viden/research osv.) også er retvisende og ikke kun baserer sig på ?

Har du bl.a. tænkt på: Hvem og hvilke interesser generer Version2?

Nej jeg mener ikke, at hverken Version2 eller andre medier genererer prof.viden i dag. Version2 er "en digital udvikling", hvor du og jeg blot er er en NAIV konsekvens af denne udvikling.

Jeg anerkender "profviden" kombineret med praktisk viden/erfaring. Findes det i dag? Er der tid til det?

Og ja, i skrivende stund er du/jeg formentlig overhalet af flere andre indlæg samt likes eller dislikes! Herligt ikke?

Min viden/mening og din og andre "professionelles" viden er desværre helt uden betydning.

 • 0
 • 7
Log ind eller Opret konto for at kommentere