Netflix: Her er de sløveste danske internetudbydere

20. december 2012 kl. 11:4415
Den amerikanske film-streaming-tjeneste Netflix udpeger nu teleselskaberne med de hurtigste og de langsomste internetforbindelser. Telenor får sidstepladsen - to gange.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hver måned ser de 30 millioner Netflix-brugere verden rundt over én millard timers tv fra Netflix - og dermed via internettet. Det giver Netflix et solidt datagrundlag om, hvor hurtig en forbindelse, kunderne har til Netflix’ servere, og den viden deler firmaet nu i en rangliste, delt op efter land, og delt op efter internetudbyder. Det skriver Mobil.nu.

Her er fiber- og kabel-tv-selskaber ikke overraskende i toppen, mens bunden forventeligt indtages af de mobile internetforbindelser, på trods af den stigende brug af 4G/LTE.

Nederst ligger Telenors mobile bredbånd, mens Telia har en kneben hastighedssejr i den mobile kategori. Spændet går fra en gennemsnitshastighed på 0,45 megabit per sekund til 0,53.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ser man kun på de kablede forbindelser, ligger Telenor også på sidstepladsen her med 1,87 megabit per sekund i gennemsnit. Øverst placeret er Stofa, der kan prale af 2,55 megabit per sekund, med fiberselskaberne Dansk Kabel og ComX på anden- og tredjepladsen.

Greg Peters fra Netflix skriver i en kommentar til ranglisterne, at der er stor forskel på maksimal hastighed og gennemsnitshastighed, og at forhold som wifi-forbindelsen i hjemmet og forskellige formater til videoindholdet også har indflydelse.

Man skal derfor ikke se så nøje på de absolutte tal, men sammenligningen og rangordningen mellem de forskellige leverandører er til at stole på, skriver han.

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
15
20. december 2012 kl. 21:12

Det er en fin løsning de tilbyder, udbyderne kan spare rigtigt mange gbit.

Det bliver sjovt at se december statistikken.

14
20. december 2012 kl. 19:20

Jeg kan kun anbefale at man læser de historier der har været skrevet i Norge det startede med dette angreb: https://www.dagensit.no/article2529131.ece så kom denne artikel: https://www.dagensit.no/article2529667.ece og så tog Telenor til genmæle og fortalte hvad der sker: https://www.dagensit.no/article2530335.ece

Det er sådan at Netflix levere deres tjenester via et CDN netværk der hedder Level3, de bruger TeliaSonera International Carrier ind i Norden og Norge.

I praksis så har Netflix betalt Level3 for at få deres trafik hurtigere frem til slutkunderne men den leverandør de har har bedre forbindelser til nogle internet kunder frem for andre og det skyldes den måde som TSINC sender trafik ind i Norge.

Netflix vil ikek betale for at komme på Telenors CDN platform, de har sagt at Telenor skal stille gratis hosting og trafikfaciliteter til rådighed og det på trods af Netflix betaler for dise ydelser i USA.

Netflix PR stunt er et godt eksempel på hvordan OTT spillere ikke vil betale for at levere de ydellser de levere til deres kunder.

Læs historierne fra Norge de fortæller en helt anden side af det som Netflix forsæger at bilde folk ind.

12
20. december 2012 kl. 13:29

"...med fiberselskaberne Dansk Kabel..."

Mon ikke det er Dansk Kabel TV? (YouSee)

9
20. december 2012 kl. 13:18

@Jesper - tak for hurtig rettelse. Nu giver det mere mening. God jul og god arbejdslyst. Trods dagens smutter er jeg glad for dine skriverier.

/Henrik

8
20. december 2012 kl. 13:14

Jeg har aldrig før hør om EMNET og en goolesøgning bringer heller ikke umiddelbart noget frem.

Jeg går ud fra at TRE er TRE-FOR og ikke Hi3G.

4
20. december 2012 kl. 12:31

De er sikkert ude på at få ISP'erne over på deres Netflix Openconnect servere (https://signup.netflix.com/openconnect). Hvilken ISP har lyst til at ligge i nederste 2/3 dele af listen. Netflix har formådet at placere sig som den størstebåndbredde sluger på nettet og har nu en størrelse, som gør at det bliver svært for ISP'erne at modsætte sig dem, dvs. "skrue ned" for hastigheden på kundernes Netflix forbindelser.

Man skal have for øje at Netflix ikke har en hurtigere stream end op til 3 Mbit/s. Det fremgår af andre lister: https://blog.netflix.com/2012/12/november-isp-rankings-for-usa.htmlhttps://nordicsblog.netflix.com/2012/12/november-isp-rankings-for-each-of.htmlhttps://ukirelandblog.netflix.com/2012/12/november-isp-rankings-for-uk-and-ireland.html

Min formodning er at vi fremadrettet vil se de ISP'ere, som har en Netflix Openconnect server (https://signup.netflix.com/openconnect), ranke i toppen... En smart måde for Netflix at få pushet serveren ud på....

3
20. december 2012 kl. 12:28

Om de mener Norden eller hvad? For Skandinavien kan jeg kun få til omkring 17 mio. indbyggere...

Gad vide om de tæller ens fastnet for én bruger og ens mobile forbindelse for én sådan at en person kan have flere "brugere" hos dem?

5
20. december 2012 kl. 12:33

Selvom de skulle mene Norden så er historien så tyk at den aldrig burde være sluppet igennem.

Det er muligt, at der er interesse for streaming men stadig er det et lille antal brugere der er tale om og penetrationen er næppe specielt stor endnu. Markedet skal endvidere deles mellem flere forskellige udbydere så mon ikke vi bare skal beslutte at det er en jule-and og at den ikke skal tages seriøst...?

2
20. december 2012 kl. 12:20

... 30 millioner skandinaviske Netflix-brugere ...

Imponerende antal nordiske brugere alt taget i betragtning? ;-)

6
20. december 2012 kl. 13:03

Ja - det er helt galt. Jeg beklager fejlen - det er selvfølgeligt det samlede antal Netflix-brugere, som løber op i 30 millioner styks. Jeg retter.

vh

Jesper, Version2

1
20. december 2012 kl. 12:19

Hver måned ser de 30 millioner skandinaviske Netflix-brugere...

Skandinavien består af Danmark, Norge og Sverige med ca. 20 mio. indbyggere i alt ... så hvis vi allesammen - ung som gammel - skulle have en Nexflix konto så kunne vi på intet tidspunkt mønstre 30 mio. personer.

Mon ikke det er en ommer ...

13
20. december 2012 kl. 17:17

Det ser ud til at de også tæller Findland med