Netflix forsøger sig med visning af reklamer

2. juni 2015 kl. 15:2512
Streamingtjenesten er begyndt at vise trailers for dens egenproducerede serier i slutningen af programmer hos visse brugere. Netflix afviser dog at have planer om tredjepartsreklamer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom adgang til det populære streamingsite Netflix koster penge, vil tjenesten formentlig ikke forblive uberørt af reklamer. Visse brugere i bestemte områder oplever nemlig allerede nu at få vist reklamer - dog kun for Netflix’ eget indhold.

Det skriver Motherboard.

Det er uklart, hvor i verden man skal befinde sig for at blive én af de uheldige testbrugere, men en enkelt Twitter-brugers frustrationer synes i hvert fald at bekræfte, at forsøgene med reklamer finder sted i USA.

Netflix selv understreger over for flere medier, at det langtfra er sikkert, at forsøgene nogensinde vil blive rullet ud for alle brugere, og fastholder samtidig, at firmaet ingen planer har om at gøre brug af tredjepartsreklamer, som ellers virker oplagt, når man tænker på tjenestens omfattende data om kundernes præferencer og mulighed for at målrette enkelte reklamer til specifikke segmenter.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
3. juni 2015 kl. 11:04

hvis vi lige drager en parallel til radio, så køre de også hele tiden små reklamer for dem selv, fordi du skal vide hvad du lytter til. Lyder dumt, men alle målinger viser at det virker. På samme måde som der på tv i dag altid er "reklame" for det næste program i slutningen, så du bliver på kanalen.

er sikke på de kan få folk til at blive glader for deres service med små reklamer for deres indhold

7
3. juni 2015 kl. 06:32

Jeg er blevet en af de "heldige". :( Fandt ud af det i går da vi ville begynde på 'Under the dome'. Der fik vi en 20-30 trailer på en deres andre serier, inden det første afsnit. Vi bruger Samsung Smart TV.

9
3. juni 2015 kl. 08:19

Jo der skulle stå sekunder :)

6
2. juni 2015 kl. 21:22

Og resultatet ender vel blot med at kunder, der ikke ønsker reklamer, skal betale mere. Men jeg håber ikke det ender, som med det var med købefilm, hvor man stadig kan opleve, at man ikke engang kan skippe trailerne.

5
2. juni 2015 kl. 20:54

En af grundene til at købe sig til en netflix er at man er træt af live tv'et evindelige reklameblokke - hvad enten det er reklamer for hvad der kommer i morgen eller hvad rugbrød koster i føtex i denne uge.

..så hvis netflix begynder at "forsinke" mit serie/film/dokumentatar kiggeri, ja så finder jeg gerne et andet udbud.

Livet er for kort til at spilde på ting man ikke selv har bedt om.

1
2. juni 2015 kl. 15:56

Umiddelbart tror jeg at det vil koste dem mange kunder hvis de ender med reklamer. Der er trods alt mange folk som netop betaler for at undgå reklamerne, så i mine øjne er det nok den forkerte vej at gå for Netflix.

2
2. juni 2015 kl. 16:41

Helt enig, jeg vil ikke betale for at se reklamer.

4
2. juni 2015 kl. 17:49

Det gør du jo ellers hos TV2, TV3 etc.

...og DR for den sags skyld.

Og hvis du mener jeg tager fejl kan du jo f.eks. prøve at se en serie børneprogrammer. Imellem programmerne er der ganske enkelt smækfyldt med reklamer for andre børneprogrammer, Cirkus Summarum, alverdens ting på DRs website og så videre.

Men det er jo ikke reklamer, men information om hvad DR ellers sender og laver af aktiviteter kan jeg svagt høre dig sige. Nej, det er faktisk lige præcis definitionen på reklamer:

"Reklame vil sige en lovprisning af et produkt eller en serviceydelse, som er bestilt og betalt af producenten eller en distributør med det formål at fremme afsætningen."

http://da.wikipedia.org/wiki/Reklame

Så kan man mene, at det er i orden at reklamere for cirkus men ikke for rugbrød på vores licensbetalte kanal. Men det er en lidt anden diskussion.