Netflix er begyndt at blokere VPN-brugere

Flere europæiske borgere melder om blokerede Netflix-konti, efter streamingtjenesten har strammet skruen over for brugere, som tilgår indhold, der ikke er tilgængeligt i deres hjemland.

I januar meddelte Netflix, at det var slut med at tilgå indhold, som ikke var tilgængeligt i ens eget land. De såkaldte VPN’s (virtual private networks) gjorde det ellers muligt for eksempelvis en dansker at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix, som har et meget større udvalg, end vi har herhjemme, ved at ændre computerens IP-adresse.

Læs også: Netflix sætter foden ned over for VPN-brugere

Meldingen blev modtaget som en krigserklæring, og flere VPN-tjenester udtalte, at de altid ville være i stand til at omgå Netflix’ reguleringer. Men nu virker det til, at Netflix har skruet bissen på.

I en tråd på Reddit er de første VPN-brugere begyndt at pippe op om, at Netflix har blokeret deres adgang til siden, hvilket får mange brugere til at skilte med opsigelse af deres abonnement.

Læs også: Kommentar: Netflix vil tabe kampen mod VPN med vilje

Det er brugere fra lande som Belgien, Tyskland, Spanien og Tjekkiet, det melder om blokeringer, selvom Netflix angiveligt stadig tager betaling for abonnementerne.

Netflix har ikke selv meldt noget ud om sagen endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (13)

Kommentarer (13)
Morten Hansen

Deres konti bliver ikke blokeret. De får bare ikke lov til at se netflix i andre regioner via VPN, de kan fortsat se indhold i deres egen region, der er ikke som artiklen ellers lægger op til tale om at deres konti bliver blokeret og at de fortsat skal betale selvom de intet kan se.

Henrik Hansen

Jeg blev ramt af blokeringen i sidste uge (bruger en amerikansk VPN-udbyder som også understøtter OpenVPN og kan bruges til flere ting end blot Netflix og venner i modsætning til eks. Unblock-US). Det er min oplevelse at blokeringen helt konkret går på hvilket endpoint du tilgår Netflix via. Hvis det er et kendt VPN-endpoint så blokerer de. Jeg har også forsøgt via en bekendts maskine i USAnistan. Her virker Netflix fortsat.

(der står sikkert noget tilsvarende i Reddit-tråden, men jeg gider ikke læse den igennem...)

Kim Kaos

Takker - skulle lige til at spørge om det nu var forbudt at se Netflix hvis man bruger VPN - men det kan man åbenbart så længe man holder sig indenfor egne grænser

Andreas Jensen

Jeg har endnu ikke tjekket alle de ammerikanske server, men jeg kan bekræfte at via PIA kommer jeg ikke til det ammerikanske indhold, via de 5 servere jeg testede i går..

Det betyder helt klart at Netflix ikke længere er en bønne værd for mig personligt..

Thomas Sevelsted Lauritzen

"Det virker desuden fint med unblock-us."

Unblock-us er en proxy baseret løsning og ikke en VPN baseret. Så hvis Netflix reelt kun blokerer VPN endpoints, passer det fint med at de proxy-baserede løsninger, stadig virker.

Jens Jensen

Jeg kører med unblock-us. Det er sat op i routeren så alle devices i huset tilgår dns via unblock-us, på nøjagtigt samme måde.

Netflix-appen på Samsung Smart-TV'et begyndte dog at beklage sig den anden dag. Amerikansk Netflix var blokeret fordi jeg kørte via proxy/VPN.

Men Netflix på laptops og telefoner + chromecast kører stadig fint med amerikansk indhold via unblock-us, så jeg kan ikke rigtig finde logikken.

Svend Skipper Andersen

Jeg fik fejlen “You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again.” i weekenden, og jeg bruger hverken unblocker, proxy eller VPN. Det stod på det meste af weekenden, men virkede igen mandag, uden at jeg ændrede noget som helst.

Thomas Kratz

Nå, jeg er nu ellers rendt ind i blokeringen med unblock-us. Men det er lidt underligt svingende. Nogle dage er blokeringen der, andre dage er den ikke. Kan ikke helt greje det.
For det meste kan man starte et afsnit på en af deres originale serier - skulle man løbe ind i blokeringen - vender man derefter tilbage til hvor man kom fra, er blokeringen for det meste væk.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017