Netflix er begyndt at blokere VPN-brugere

1. marts 2016 kl. 08:5013
Flere europæiske borgere melder om blokerede Netflix-konti, efter streamingtjenesten har strammet skruen over for brugere, som tilgår indhold, der ikke er tilgængeligt i deres hjemland.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I januar meddelte Netflix, at det var slut med at tilgå indhold, som ikke var tilgængeligt i ens eget land. De såkaldte VPN’s (virtual private networks) gjorde det ellers muligt for eksempelvis en dansker at få adgang til den amerikanske udgave af Netflix, som har et meget større udvalg, end vi har herhjemme, ved at ændre computerens IP-adresse.

Meldingen blev modtaget som en krigserklæring, og flere VPN-tjenester udtalte, at de altid ville være i stand til at omgå Netflix’ reguleringer. Men nu virker det til, at Netflix har skruet bissen på.

I en tråd på Reddit er de første VPN-brugere begyndt at pippe op om, at Netflix har blokeret deres adgang til siden, hvilket får mange brugere til at skilte med opsigelse af deres abonnement.

Det er brugere fra lande som Belgien, Tyskland, Spanien og Tjekkiet, det melder om blokeringer, selvom Netflix angiveligt stadig tager betaling for abonnementerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Netflix har ikke selv meldt noget ud om sagen endnu.

13 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
1. marts 2016 kl. 22:45

I denne uge er jeg i Tyskland og overplay virker perfekt både på dr og tv2 samt us netflix.

Jeg har set den fejl i omtaler men så prøver jeg igen 1-2 min senere og så virker med det med www.overplay.net

12
1. marts 2016 kl. 21:48

Nå, jeg er nu ellers rendt ind i blokeringen med unblock-us. Men det er lidt underligt svingende. Nogle dage er blokeringen der, andre dage er den ikke. Kan ikke helt greje det. For det meste kan man starte et afsnit på en af deres originale serier - skulle man løbe ind i blokeringen - vender man derefter tilbage til hvor man kom fra, er blokeringen for det meste væk.

11
1. marts 2016 kl. 21:16

Jeg fik fejlen “You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again.” i weekenden, og jeg bruger hverken unblocker, proxy eller VPN. Det stod på det meste af weekenden, men virkede igen mandag, uden at jeg ændrede noget som helst.

8
1. marts 2016 kl. 15:21

Jeg kører med unblock-us. Det er sat op i routeren så alle devices i huset tilgår dns via unblock-us, på nøjagtigt samme måde.

Netflix-appen på Samsung Smart-TV'et begyndte dog at beklage sig den anden dag. Amerikansk Netflix var blokeret fordi jeg kørte via proxy/VPN.

Men Netflix på laptops og telefoner + chromecast kører stadig fint med amerikansk indhold via unblock-us, så jeg kan ikke rigtig finde logikken.

7
1. marts 2016 kl. 13:50

"Det virker desuden fint med unblock-us."

Unblock-us er en proxy baseret løsning og ikke en VPN baseret. Så hvis Netflix reelt kun blokerer VPN endpoints, passer det fint med at de proxy-baserede løsninger, stadig virker.

6
1. marts 2016 kl. 13:08

Det virker desuden fint med unblock-us.

5
1. marts 2016 kl. 12:38

Jeg har endnu ikke tjekket alle de ammerikanske server, men jeg kan bekræfte at via PIA kommer jeg ikke til det ammerikanske indhold, via de 5 servere jeg testede i går..

Det betyder helt klart at Netflix ikke længere er en bønne værd for mig personligt..

4
1. marts 2016 kl. 11:57

Nu er det nok et våbenkapløb imellem VPN udbydere og Netflix, men overplay med deres smartDNS virkede fint igår i Tyskland til at se DK og US netflix.

3
1. marts 2016 kl. 11:27

Takker - skulle lige til at spørge om det nu var forbudt at se Netflix hvis man bruger VPN - men det kan man åbenbart så længe man holder sig indenfor egne grænser

2
1. marts 2016 kl. 09:58

Jeg blev ramt af blokeringen i sidste uge (bruger en amerikansk VPN-udbyder som også understøtter OpenVPN og kan bruges til flere ting end blot Netflix og venner i modsætning til eks. Unblock-US). Det er min oplevelse at blokeringen helt konkret går på hvilket endpoint du tilgår Netflix via. Hvis det er et kendt VPN-endpoint så blokerer de. Jeg har også forsøgt via en bekendts maskine i USAnistan. Her virker Netflix fortsat.

(der står sikkert noget tilsvarende i Reddit-tråden, men jeg gider ikke læse den igennem...)

1
1. marts 2016 kl. 09:23

Deres konti bliver ikke blokeret. De får bare ikke lov til at se netflix i andre regioner via VPN, de kan fortsat se indhold i deres egen region, der er ikke som artiklen ellers lægger op til tale om at deres konti bliver blokeret og at de fortsat skal betale selvom de intet kan se.