Netflix-CEO: Vi er ligeglade med IP-grænseoverløbere

En del tv- og filmbrugere forsøger at få adgang til Netflix' amerikanske indhold med VPN og proxy, hvilket filmdistributøren har kæmpet hårdt imod. Nu trækker selskabets topchef dog på skuldrene ad grænseoverløberne.

Netflix-brugere, der prøver at tilgå tv- og filmindholdet i andre lande med VPN-tunneler og proxy'er, får nu den kolde skulder af CEO Reed Hastings.

»Det er en meget lille, men ganske højrøstet minoritet,« udtalte Reed Hastings i går ifølge Wired om brugere, der typisk residerer uden for USA, men forsøger at få adgang til Netflix' amerikanske indhold.

»Det er virkelig ligegyldigt for os.«

Udmeldingen er bemærkelsesværdig, fordi Netflix - som Version2 tidligere har omtalt - har været særdeles aktiv og ikke blot har spærret for de IP-adresser, som forskellige VPN-udbydere benytter sig af. Selv det udskældte Hola-browserplugin er blevet blokeret.

Læs også: Dansk VPN-udbyder: Netflix har blokeret tre af vores servere

Problemet for brugerne er, at det samme indhold ikke er tilgængeligt overalt. Det betyder, at afsnit af serier og film kan være tidligere tilgængelige fra andre landes Netflix-tjenester, typisk USA. Amerikanske Netflix har generelt også et større udbud af indhold.

Netflix mere orienteret mod nye kunder

Men Netflix kæmper imod, og flere Netflix-abonnenter har udtalt, at de vil boykotte tjenesten, hvis deres VPN-adgang blokeres. Men Hastings synes altså at være ligeglad.

Tjenesten får stadigt flere brugere.

»Vi er en lille båd i et stort hav,« skrev virksomhedens ledelse for nylig i et brev til aktionærerne.

»Vi får i dag kun en brøkdel af forbrugernes tid og penge, men har gode muligheder for at holde dig væk fra andre aktiviteter i endnu længere tid på dine aftener, hvis vi stadigt forbedrer os.«

Version2's journalist, Jesper Sandal, mener i denne analyse, at storforbrugerne af aktuelle tv-serier nok vil begynde at se sig om efter alternativer. Platforme som Amazon Prime og iTunes kan med deres lidt anderledes afregningsmodeller få lettere ved at blive globale distributører til en del af dette publikum.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 René Nielsen

»Det er en meget lille, men ganske højrøstet minoritet,« udtalte Reed Hastings i går ifølge Wired om brugere, der typisk residerer uden for USA men forsøger at få adgang til Netflix amerikanske indhold.

For hvis det var rigtigt – så var der jo ingen grund at omtale det og dermed er det underforstående statement også forkert – at de nye kunder opvejer tabet af de gamle kunder!

Hvis det var mig som var Reed Hastings så ville jeg lade PR afdelingen udsende en oversigt der dokumenterer kundefremgangen, men netop fordi det er Reed Hastings som udtaler det, taber budskabet (e.g. om at tidligere kunder brokker sig) troværdighed – for hvis budskabet ovenfor er rigtig, så er det jo et trivielt budskab som en topchef ikke burde kommenter på.

Reed Hastings burde snakke om nye tiltag, hvad man ville gøre for at udvikle produktet etc. etc. Så jeg tror ikke på budskabet

 • 3
 • 0
#2 Dan Villiom Podlaski Christiansen

Ja, det ville være oplagt at betragte iTunes som et alternativ — hvis det altså tilbød nogenlunde det samme som Netflix her i kongeriget. Det gør det dog ikke; der er film, men ingen serier. Godt nok er indhold på iTunes forholdsvist dyrt sammenlignet med streamingtjenesterne, men det ville da være rart med muligheden! Især når det kommer til nyere indhold…

 • 0
 • 0
#3 Bjarne Zeb Jørgensen

Det kunne mere lyde som om at han mener at de få VPN brugere der truer med at forlade netflix pga. manglende adgang til det amerikanske netflix er et lille problem. Jeg er ret sikker på han ikke mener at de vil stoppe med at forhindre adgang til andre landes indhold. Det er vel netop det der gør at de kan lande flere aftaler efterhånden som de kan love at de ikke bryder evt. lokale distributionsrettigheder.

 • 1
 • 0
#4 Nikolaj Brinch Jørgensen

hvis det altså tilbød nogenlunde det samme som Netflix her i kongeriget. Det gør det dog ikke; der er film, men ingen serier. Godt nok er indhold på iTunes forholdsvist dyrt sammenlignet med streamingtjenesterne, men det ville da være rart med muligheden! Især når det kommer til nyere indhold…

Men iTunes kan bruges med en ip tjeneste som unblock-us, for amerikansk indhold.

Ja iTunes koster flere penge end Netflix, men så kan man tage indholdet med på sin tablet uden netadgang, hvilket er super fedt - specielt er børnefilm på iPad et hit, når der skal køres langt i udlandet.

Her mangler Netflix klart funktionen fra Spotify (og podcasts), med offline indhold på mobile enheder.

 • 0
 • 0
#5 Bent Jensen

Hvis der blokeres for indhold, så bruger man op måske mest under den gratis periode, og efterfølgende vil kunder kun betale og bruge dem 2-3 måneder om året.

Som med indhold på Discovery og andre kanaler, efter 3-4 måneder er der meget lidt nyt, og mest genudsendelser. Så man kan nøjes med at abo. på dem i de 2-3 vinter måneder.

Det er noget som vil koste penge, og kommer til det, hvis de ikke adresere det.

Hvis seriers sidste sæsoner bliver delt via USB stik, som jeg ser naboer og venner gøre når de ikke vil vente på at serien kommer til Danmark så forsvinder ideen med at have netflix. Og der med også kunderne. Tror at de må adresseret det på et tidspunkt.

 • 4
 • 0
#6 Erik Jensen

Men de har da været ganske effektive i at blokere folk? Jeg må erkende at jeg har opsagt min netflix da jeg ikke længere kunne få adgang til den Amerikanske.

Ud over at jeg kun har kørt på den Amerikanske fordi jeg ikke gider den Danske, så syntes jeg også at der har været mindre og mindre kvalitets indhold på den Amerikanske. Der var dog stadig noget den den amerikanske version af DR, PBS.

Tja, det var godt så længe det varede.

 • 2
 • 0
#7 Dan Villiom Podlaski Christiansen

Men iTunes kan bruges med en ip tjeneste som unblock-us, for amerikansk indhold.

iTunes blokerer faktisk ikke på IP-adresser, men på basis af konto/kreditkort. En given konto er bunden til en given region, og Apple checker at det kreditkort man anvender er udstedt i den pågældende region, selv til gavekortskøb. Altså er det eneste alternativ som dansker — hvis ikke man er så heldig at have en udenlandsk bankkonto — bruge en seperat konto og købe gavekort gennem tredjeparter. Hvilket ikke ligefrem gør det billigere… Alt i alt er deres regionscheck betydeligt sværere at omgå end en simpel IP geolocation.

Som sagt, det ville være rart med muligheden for noget af det indhold vil vente på kommer til Netflix. Jeg har brugt det til enkelte film, men TV-serier er åbenbart ikke en mulighed ud over i de største lande.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere