Netflix åbner streaming-tjeneste for film og tv-serier i Danmark

Den amerikanske streaming-tjeneste Netflix er nu åbnet i Danmark. For at se indholdet kræver det dog enten en særlig Netflix-app eller Microsoft Silverlight.

Den i USA populære streaming-tjeneste for især film, men også tv-serier, Netflix, åbnede tirsdag også i Danmark til en pris på 79 kroner om måneden for ubegrænset streaming.

Indholdet er dog af hensyn til lokale rettighedsaftaler ikke helt det samme som på den amerikanske udgave af tjenesten. Eksempelvis får danskerne ikke lige så mange sæsoner af de amerikanske tv-serier. Til gengæld er den danske tjeneste suppleret med danske tv-serier som eksempelvis Broen.

For at få adgang til Netflix skal man enten have et tv eller en dvd- eller Blu-ray-afspiller med internetforbindelse og en Netflix-applikation. Man kan også få adgang til tjenesten via spilkonsoller.

På pc'er forudsætter Netflix, at man bruger Microsoft Silverlight, som fås til både Windows og Mac, men ikke til Linux i en udgave, som understøttes af Netflix.

Derudover findes der særlige Netflix-applikationer til eksempelvis tablets, som også kan bruges til at tilgå tjenesten.

Lanceringen af Netflix har i øvrigt fået den nordiske streaming-tjeneste Viaplay til at sætte prisen ned fra 99 kroner til 79 kroner om måneden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (56)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Holm

Spændende, lige nu er HBO temmelig presset. De lanceres senere, og findes ikke på AppleTV, WD live eller xmbc. Til gengæld står de stærkt med f.eks Game of Thrones og True Blood og med udgivelser lige efter US udgivelsen. Det bliver spændende at følge.

 • 1
 • 0
#2 Jakob Damkjær

Om de er på Apple TV direkte betyder ikke det store da iOS dimser kan lave AirPlay mirroring så det der er på den lille skærm kommer op i op til fuld hd (720p hvis man har en model ældre end iPhone 4S) så den del er lidt et moot point... Samme gælder at man kan (mm netflix er i hjerneblødnings mode) tá sin iOS dims med netflix App med og Streame til AppleTV bokse (vel det samme med kompatible android dimser).

Noget Info om hvilken H.264 profile de encoder med ?

Ps! Fuck hvor de ekslusiv mediedistributionsaftaler der er i EU irriterende... For "når de kommer på dvd vil kræve at de kommer på dvd og med netflix og HBO og andre kommer der til at udkomme mindre på dvd... Suxor tror jeg det tekniske term er...

 • 2
 • 2
#3 Anonym

til at se at fiber måske ikke er så tosset igen.

Jeg startede Svampebob The movie i morgen for ungerne, og jeg kunne se at den hev små 4mbit/s i trafik til WDTV boksen (filmen er i HD, men komprimeret), så der skal ikke mange andre internet aktiviteter til på en standard ADSL forbindelse før den ikke kan følge med.

Selvom dette er en konkurrent til Waoo's udbud, så tror jeg at Waoo er rigtig glad for tjenester som Netflix og HBO kommer til Danmark (jeg vil skyde på at vi ser Hulu komme inden for 1-2 år), for det her kan måske være den killer app der kan overbevise folk om valget mellem kobber eller fiber (og dermed hive tegnebogen op og betale for installationen).

Folk på forbrugs abonnementer (LTE, 3G osv) skal nok lige holde igen indtil Telefanterne opdager at 10-30GB data slet ikke er nok.

 • 5
 • 0
#4 Martin Kofoed

Meget enig med hensyn til Waoo .. De har allerede YouTube/Google-isenkram stående på deres eget segment, og mon ikke også der allerede er monteret noget Netflix-isenkram i rackskabene?

Jeg glæder mig i hvert fald til at trawle full HD uden nævneværdig impact på min forbindelse i øvrigt .. Prøv lige det med en TDC ADSL ;)

 • 2
 • 0
#7 Malte Christensen

Jeg har netop bestilt Yousee og TDC internet til min nye bolig. Der står noget om fair use i kontrakten. Gad vide, hvad de vil sige til at jeg opsiger mit TV abonnement og nøjes med 20Mbit internet og så streamer DR's kanaler plus Netflix? Jeg ser kommende slagsmål med internetudbyderne i horisonten.

 • 7
 • 0
#10 Palle Due Larsen

Ja, Viaplay har sat prisen ned, men sjovt nok ikke på TV+Film+Sport, som er den jeg abonnerer på. Kan det være fordi, der ikke er noget konkurrence på at sende superliga og Champions League?

 • 0
 • 0
#13 Hans Andersen

Er ikke imponeret over indhold og pris, og ikke mindste udvalget af enheder som understøtter deres app. Skandaløst at de store spillere har lært af apple omkring, "din enhed for ikke denne mulighed, køb en ny" selv når man har samsungs topmodel af tv fra 2011!!!!! Latterligt

 • 1
 • 4
#14 Anonym

Det er vel mere Samsung og andre dims producenter du skal være sur på end Netflix.

og du behøver ikke smide penge til et helt nyt TV, mange af de forskellige streaming bokse virker fint med Netflix - Apple TV, og WDTV live er blandt dem, og de koster en pæn del mindre end et nyt fjernsyn.

 • 3
 • 1
#17 Fini Alring

"Sjovt" at man i f.eks "How I Met Your Mother" ikke kan slå undertekster fra men kun skifte til et andet skandinavisk sprog. Derimod kan man i den danske film "Festen" godt slå dem fra. En anden glitch efter min mening er at brugerfladen insisterer på at være dansk, lidt upraktisk fornudlændige i dk. Tilgengæld fedt at man resume/genoptag afspilning henover enheder (se starten af en film i toget på mobilen, og se resten hjemme på TVet osv.)

 • 3
 • 0
#19 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg forventer at det vil virke i alle lande hvor NetFlix har en aftale, og jeg går ud fra de forsøger at få det i hele Europa. Så jeg kan ikke se at der skulle være noget problem i Tyskland.

Det kan du da ikke forvente. Som artiklen også siger er indholdet af den amerikanske Netflix ikke det samme som indholdet af den danske. Derfor er det ikke på nogen måde sikkert, at du kan se det danske indhold på den danske Netflix - hvis du opholder dig fysisk i Tyskland.

 • 1
 • 0
#21 Michael N. Jensen

Har signet mig op til den gratis prøve måned, egentlig lidt sjovt deres Browse Content, kun viser et lille udvalg før man tilmelder sig, mens der er væssentligt flere efter man er tilmeldt.

Umiddelbart ser det meget interessant ud, men hvis de ikke opdaterer løbende med nye serier som de udkommer i USA vil det nok ikke være noget jeg bliver ved med at ville betale for mere end det første års tid, men på den anden side 79 kr. er jo ikke det vilde for adgang til en masse gamle film og tv serier.

Personligt ser jeg mere frem til Hulu hvis de engang kommer til DK.

 • 0
 • 0
#23 Jens Beltofte

Det kan faktisk godt være, at du kan benytte dit Netflix DK login på andre lande versioner af Netflix. En kollega har lige logget ind på Netflix DK med sit US login. Dog med rettigheder til at se DK indhold, og ikke US indhold. Hun kan dog første teste den anden vej gennem unblockus hjemmefra i aften.

 • 1
 • 0
#25 Mads Skaaning

Ved ikke helt hvorfor, men med sit "amerikanske" login, kan man også tilkoble sig den danske side. Har man f.eks unblock-us, og vil gå fra at se amerikansk tv, til dansk, deaktiverer man det blot for en stund, og så går man ind på netflix igen.. Fedt, hvis det så betyder at man kan betale den amerikanske pris og få indholdet for begge sider! Men nu må vi se :-)

 • 3
 • 0
#27 Thomas Schmidt

Det virker fint på xbox360 med netflix app'en, dog ved jeg ikke om netflix app'en til xbox kun er tilgængelig for folk der er med i beta programmet eller om folk der ikke er med i beta kan få den.

Udvalget er dog langt fra det amerikanske udvalg desværre, kun første sæson af Mad Men og mangler en masse film, tilgengæld er der så Breaking Bad og Shameless, så det overlever jeg nok :)

Man kan gå ind under sin account og bestemme max stream båndbredde hvis man har begrænsninger på data.

 • 0
 • 0
#28 Casper Bang

Super fedt med et interesant alternativ til monopol YouSee. Desværre må jeg, ligesom andre, konstatere at det første jeg søgte efter manglede (big bang theory). Man kan undre sig over der trods alt mangler SÅ meget, hvis man er seriøs om at ville torrenting til livs.

 • 1
 • 0
#29 Niklas Johansson

Er PT signet op til 2½ måned gratis hos Netflix (tak for det Spotify!), men jeg må også indrømme at jeg synes indholdet er lidt tyndt. Jeg kan godt lide deres interface, og jeg har da også et par film og serier jeg kan give mig i kast med lige PT, men f.eks. kører How I met your mother kun op til sæson 5 på netflix -> i USA er sæson 8 pt igang. Derudover er der som Casper nævner ingen Big Bang Theory, og mange af de film der er, eksisterer kun i førsteudgaven: som eksempel kan nævnes Transformers, men hverken Revenge of the Fallen eller Dark side of the Moon er at finde... må indrømme at jeg havde håbet på noget mere... især de amerikanske serier! Men vi må nok indse at de mange der kæmper for at "kunstnere og producenter får penge for det de laver" har sat en kæp i hjulet for at komme pirateri til livs, og kun tænker på deres egen pengepung. Jeg vælger dog at se lyst på fremtiden og håber at Netflix kan være med til at ændre spillereglerne her i Danmark / EU, og ligge pres på alle de film og TV underhånds aftaler der er herhjemme.

Lige en ekstra comment: Jakob Damkjær: HBO har bevidst slået AirPlay fra i deres HBO Go apps til iOS så det er ikke muligt at mirror til AppleTV.

 • 1
 • 0
#31 Casper Bang

eg kun kan se netflix på min tablet eller telefon. Den eneste PC jeg har kører linux :

Det skyldes jo desværre en mangel på DRM, som Netflix har forpligtet sig til over for de store amerikanske produktions- og distributionsselskaber. Når dét så er sagt, finder jeg det underligt at der er en afspiller til Android og til ChromeOS (begge bygget oven på Linux) men ikke til vanilla Linux.

En søgning på nettet, afslører at der ikke er nogen åbentlys vej til af kunne afspille (wine, Android emulator etc.) bortset fra at køre noget vmware/virtualbox noget der nok ikke vil rendere specielt smooth.

Pudsigt nok, står der under hjælpen absolut intet omkring Linux - så jeg tog en chat med en amerikansk support-medarbejder, bare for at give min mening (mit ønske) til kende, selv om first-level supportere nok ikke har meget at skulle have sagt.

Desværre er vi nok nødt til at vente til Silverlight bliver erstattet af HTML5/MPEG-DASH.

 • 1
 • 0
#33 Casper Bang

Er det fordi Google er mere "pragmatiske" (i mangel af bedre ord) end OS-miljøet generelt?

Pas. Men man frygter jo at Microsoft patenter eller anden IP er involveret, således at der skal licencering til. I begge tilfælde har Google en grund til at træde til, hvor (dele af) OSS miljøet kan opfattes som vældig religiøse. Omvendt kan man vel ikke forvente at hverken Linux Foundation eller Free Software Foundation skal stå for dette.

 • 0
 • 0
#34 Peter Jensen

De af jer som har en WDTV Live (plus) som kan spille Netflix - hvor har i fået den fra? Der er jo flere modeller, og dem de solgte i Danmark har ikke den chip der gør de må have Netflix. Med mindre altså man er begyndt at sælge dem for nyligt - eller har i fået dem fra udlandet?

 • 1
 • 0
#36 Anonym

Jeg har købt min ved Proshop.dk og den har i længere tid haft et Netflix app ikon - jeg går ud fra at det er en DK/EU version de har solgt mig - jeg har ikke gået efter en US model. Bare den kunne spille ungernes DVD'er som nu lever på NAS'en, og noget tyder på at der snart blive frigivet en del HD plads der da meget af det nu ligger i Netflix

 • 0
 • 0
#38 Jesper Lund Stocholm Blogger

Det skyldes jo desværre en mangel på DRM, som Netflix har forpligtet sig til over for de store amerikanske produktions- og distributionsselskaber.

(...)

Desværre er vi nok nødt til at vente til Silverlight bliver erstattet af HTML5/MPEG-DASH.

Men DRM er jo ikke dækket af hverken HTML5 eller DASH. Ud fra Netflix's egen beskrivelse på http://techblog.netflix.com/2010/12/html5-and-video-streaming.html, så er DASH en plugin-arkitektur, hvor man kan anvende den (proprietære) DRM-løsning man ønsker - heriblandt ex Microsofts PlayReady.

 • 0
 • 0
#39 Jesper Lund Stocholm Blogger

Men man frygter jo at Microsoft patenter eller anden IP er involveret, således at der skal licencering til.

Silverlight bruger Microsofts egen PlayReady DRM-løsning. På Quora fandt jeg denne forklaring på, hvorfor Netflix endte med at bruge Silverlight. Det skyldtes primært disse grunde:

1) de skal have DRM 2) PlayReady er meget billig at bruge 3) Silverlight understøtter PlayReady.

http://www.quora.com/Why-does-Netflix-use-Silverlight

*I don't work for Netflix, but have fairly extensive experience with streaming video and DRM, so I'll give you my perspective. There are two primary reasons: 1) DRM. PlayReady is a demonstrated technology among all major studios, it is built-in to Silverlight and the licensing terms are VERY favorable. Quoting from a related answer I wrote: "PlayReady used in conjunction with a Smooth Streaming/Silverlight player solution has very attractive licensing terms (just $30k per CPU and no per license or per client fees, so obviously that's what Netflix uses for PC/Mac clients." *

 • 2
 • 0
#40 Anonym

En ordentlig internetforbindelse.. Og pt. kan INGEN levere mere end 6 Mb ( teoretisk ) på bopælen.. Medmindre, jeg vil futte ud med en skovl og grave fiberen ned selv ( betaler sgu ikke 3k / m for at blive sluttet til ).

 • 0
 • 0
#41 Dennis Krøger

Jeg tror at 6 Mbit/s er rigeligt. Jeg har lige set Breaking Bad på en 3G forbindelse (har tror aldrig at jeg har set den køre over 3 Mbit/s), og det så ganske fint ud. Da jeg kørte ind i et område med dårlig forbindelse, blev kvaliteten bare ringere.

 • 0
 • 0
#42 Michael Mortensen

Hvad er "rigeligt"?

For mig er disse løsninger først interessante når de har en tilsvarende kvalitet som Blu-Ray; dvs. på nuværende tidspunkt 1080P og min. 5.1 lyd i DTS eller Dolby Digital. Endnu bedre ville være DTS-HD Master eller Dolby TrueHD. Her kan min ringe 20Mbit (som kun kan trække 10Mbit) forbindelse fra TDC altså ikke være med .. så fiber?

Ja tak!

Derudover er der - som andre også nævner - udbuddet; udgivelser skal have fælles world-wide release med tilsvarende undertekster for alle sprog. Og det bør kunne lade sig gøre da film/tv serier er optaget lang tid forinden air-date.

 • 0
 • 1
#43 Christian Schiønning

2½ måned gratis Netflix kan man da ikke sige nej til, så jeg er da også hoppet med på vognen. Og jeg skal da også prøve HBO når den kommer. Så må vi se om det ender med enten-eller eller både-og.

I går aftes skulle det så testes. Jeg brugte måske 15 min. på at finde kabler osv. for at tilslutte notebooken til tv'et. Ganske besværligt. Jeg har hverken PS3, apple-TV eller andet der skan forbinde mit tv til internettet, så nu må jeg finde en god, nydelig (konen skal også acceptere det) og ikke mindst bilig løsning.

Hvad kan anbefales?

 • 0
 • 0
#44 Martin Nisted

Jeg håbede at jeg kunne bruge min raspberry pi til det, men netflix kan åbenbart ikke køre i linux og derved heller ikke i raspbmc eller xbian.

Så til den billigste/bedste løsning vil jeg foreslå Apple TV (kan ikke lide æblernes filosofi), men hvis man jailbreaker den er det et godt produkt til prisen. Man skal have fat i apple tv 2, da version 3 vist ikke kan jailbreakes endnu.

 • 1
 • 0
#46 Johnny Olesen

En ordentlig internetforbindelse.. Og pt. kan INGEN levere mere end 6 Mb ( teoretisk ) på bopælen.. Medmindre, jeg vil futte ud med en skovl og grave fiberen ned selv ( betaler sgu ikke 3k / m for at blive sluttet til ).

Bare rolig Henrik - det skal nok køre fint hos dig.

Jeg har en 5 Mbit forbindelse og der kører Netflix fint - selv i HD på min PlayStation 3 og på Apple ATV2.

 • 0
 • 0
#47 Johnny Olesen
 • 0
 • 0
#48 Jesper Lund Stocholm Blogger

Det kan faktisk godt være, at du kan benytte dit Netflix DK login på andre lande versioner af Netflix. En kollega har lige logget ind på Netflix DK med sit US login. Dog med rettigheder til at se DK indhold, og ikke US indhold. Hun kan dog første teste den anden vej gennem unblockus hjemmefra i aften.

Jeg har lige testet det fra min iPhones Netflix app, og med min amerikanske konto men dansk 3G via min telefon kan jeg se dansk indhold som Klovn, Broen, shows med Johnny Madsen m.m. . Fra min Netflix på mit fjernsyn (der via unblock-us er "koblet op" via USA) fremgår disse titler ikke.

Mao - det ser ud til, at en hvilken som helst Netflix konto giver dig adgang til indhold i det land du befinder dig i (eller lader som om du er i).

 • 0
 • 0
#49 Peter Jensen

Jeg købte min i Computercity for mange år siden, og den kan ikke vise Netflix (fordi den mangler den der DRM chip). Nu kan man LG bluray gøre det, så jeg ved ikke om der er grundt til at købe en ny WDTV :)

 • 0
 • 0
#51 Casper Bang

Til andre Version2 læsere der, ligeom jeg, har købt en no-name CrapTab, så er dette en billig måde at streame Netflix til TV'et i stuen.

Man skal dog være opmærksom på, at den officielle afspiller (Marked/Play) benytter OpenSLES, som crasher på mange af disse CrapTabs grundet mangel på hardware acceleration. Nogle gutter på XDA har dog pillet lidt i APK'en for at få det til at virke - så ser det således ud.

 • 0
 • 0
#53 Anonym

Det lyder godt, Johnny, for forbindelse er kun en 4/2 Mb, og pt. har jeg ikke været imponeret de par gange, jeg har set DR via nettet..

Men jeg kunne da prøve et prøveabonnement.

 • 0
 • 0
#54 Deleted User

Er der nogen der har nogle tricks i ærmet ang.:

jeg kunne godt tænke mig at selv bestemme hvilken netflix jeg vil se på mit Smart tv (Samsung D8005) p.g.a på den danske er der flere danske film og på den amerikanske er der flere film og evt. er det ikke nogen ulempe er der er en god del af filmene der har danske undertekster. Mit Smart tv's smart hub er sat til ver. amerika for at se Netflix,skal jeg så hvergang jeg skal skifte til dansk netflix skifte smarthub ver. og ændre DNS server adr. på min router som er skiftet ud så jeg går gennem Unblock-us.

På forhånd tak

Mvh. Boie

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere