Netflix åbner streaming-tjeneste for film og tv-serier i Danmark

16. oktober 2012 kl. 09:2756
Den amerikanske streaming-tjeneste Netflix er nu åbnet i Danmark. For at se indholdet kræver det dog enten en særlig Netflix-app eller Microsoft Silverlight.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den i USA populære streaming-tjeneste for især film, men også tv-serier, Netflix, åbnede tirsdag også i Danmark til en pris på 79 kroner om måneden for ubegrænset streaming.

Indholdet er dog af hensyn til lokale rettighedsaftaler ikke helt det samme som på den amerikanske udgave af tjenesten. Eksempelvis får danskerne ikke lige så mange sæsoner af de amerikanske tv-serier. Til gengæld er den danske tjeneste suppleret med danske tv-serier som eksempelvis Broen.

For at få adgang til Netflix skal man enten have et tv eller en dvd- eller Blu-ray-afspiller med internetforbindelse og en Netflix-applikation. Man kan også få adgang til tjenesten via spilkonsoller.

På pc'er forudsætter Netflix, at man bruger Microsoft Silverlight, som fås til både Windows og Mac, men ikke til Linux i en udgave, som understøttes af Netflix.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover findes der særlige Netflix-applikationer til eksempelvis tablets, som også kan bruges til at tilgå tjenesten.

Lanceringen af Netflix har i øvrigt fået den nordiske streaming-tjeneste Viaplay til at sætte prisen ned fra 99 kroner til 79 kroner om måneden.

56 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
54
25. oktober 2012 kl. 14:57

Er der nogen der har nogle tricks i ærmet ang.:

jeg kunne godt tænke mig at selv bestemme hvilken netflix jeg vil se på mit Smart tv (Samsung D8005) p.g.a på den danske er der flere danske film og på den amerikanske er der flere film og evt. er det ikke nogen ulempe er der er en god del af filmene der har danske undertekster. Mit Smart tv's smart hub er sat til ver. amerika for at se Netflix,skal jeg så hvergang jeg skal skifte til dansk netflix skifte smarthub ver. og ændre DNS server adr. på min router som er skiftet ud så jeg går gennem Unblock-us.

På forhånd tak

Mvh. Boie

56
25. oktober 2012 kl. 15:12

Du kan på Unblock-us logge ind og vælge, via en dropdownbox (mener jeg), hvilket land du vil udgive dig for at være fra. Så vil du se dk netflix, vælger du bare dk og når du vil på US, så vælger du US. Så er du fri for at ændre dine DNS indstillinger hver gang.

55
25. oktober 2012 kl. 15:12

Hvis dit TV kan rootes (http://forum.samygo.tv/), har du mulighed for at lægge dine egne apps ind.

Jeg har i øjeblikket Netflix(us), Viaplay og Vudo (Walmarts VDO). Jeg har ikke forsøgt mig med den danske Netflix, så ved ikke hvordan den ser hvor du er henne.

51
17. oktober 2012 kl. 20:41

Til andre Version2 læsere der, ligeom jeg, har købt en no-name CrapTab, så er dette en billig måde at streame Netflix til TV'et i stuen.

Man skal dog være opmærksom på, at den officielle afspiller (Marked/Play) benytter OpenSLES, som crasher på mange af disse CrapTabs grundet mangel på hardware acceleration. Nogle gutter på XDA har dog pillet lidt i APK'en for at få det til at virke - så ser det således ud.

43
17. oktober 2012 kl. 13:52

2½ måned gratis Netflix kan man da ikke sige nej til, så jeg er da også hoppet med på vognen. Og jeg skal da også prøve HBO når den kommer. Så må vi se om det ender med enten-eller eller både-og.

I går aftes skulle det så testes. Jeg brugte måske 15 min. på at finde kabler osv. for at tilslutte notebooken til tv'et. Ganske besværligt. Jeg har hverken PS3, apple-TV eller andet der skan forbinde mit tv til internettet, så nu må jeg finde en god, nydelig (konen skal også acceptere det) og ikke mindst bilig løsning.

Hvad kan anbefales?

45
17. oktober 2012 kl. 15:02

Ellers kunne en billig box ala Boxee eller WD Live være et bud.

44
17. oktober 2012 kl. 14:15

Jeg håbede at jeg kunne bruge min raspberry pi til det, men netflix kan åbenbart ikke køre i linux og derved heller ikke i raspbmc eller xbian.

Så til den billigste/bedste løsning vil jeg foreslå Apple TV (kan ikke lide æblernes filosofi), men hvis man jailbreaker den er det et godt produkt til prisen. Man skal have fat i apple tv 2, da version 3 vist ikke kan jailbreakes endnu.

40
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den ons, 10/17/2012 - 09:24

En ordentlig internetforbindelse.. Og pt. kan INGEN levere mere end 6 Mb ( teoretisk ) på bopælen.. Medmindre, jeg vil futte ud med en skovl og grave fiberen ned selv ( betaler sgu ikke 3k / m for at blive sluttet til ).

53
Indsendt af Henrik B Sørensen (ikke efterprøvet) den tor, 10/18/2012 - 08:34

Det lyder godt, Johnny, for forbindelse er kun en 4/2 Mb, og pt. har jeg ikke været imponeret de par gange, jeg har set DR via nettet..

Men jeg kunne da prøve et prøveabonnement.

41
17. oktober 2012 kl. 10:40

Jeg tror at 6 Mbit/s er rigeligt. Jeg har lige set Breaking Bad på en 3G forbindelse (har tror aldrig at jeg har set den køre over 3 Mbit/s), og det så ganske fint ud. Da jeg kørte ind i et område med dårlig forbindelse, blev kvaliteten bare ringere.

42
17. oktober 2012 kl. 10:55

Hvad er "rigeligt"?

For mig er disse løsninger først interessante når de har en tilsvarende kvalitet som Blu-Ray; dvs. på nuværende tidspunkt 1080P og min. 5.1 lyd i DTS eller Dolby Digital. Endnu bedre ville være DTS-HD Master eller Dolby TrueHD. Her kan min ringe 20Mbit (som kun kan trække 10Mbit) forbindelse fra TDC altså ikke være med .. så fiber?

Ja tak!

Derudover er der - som andre også nævner - udbuddet; udgivelser skal have fælles world-wide release med tilsvarende undertekster for alle sprog. Og det bør kunne lade sig gøre da film/tv serier er optaget lang tid forinden air-date.

34
17. oktober 2012 kl. 03:50

De af jer som har en WDTV Live (plus) som kan spille Netflix - hvor har i fået den fra? Der er jo flere modeller, og dem de solgte i Danmark har ikke den chip der gør de må have Netflix. Med mindre altså man er begyndt at sælge dem for nyligt - eller har i fået dem fra udlandet?

50
17. oktober 2012 kl. 16:13

Det er vist generation 3 man skal have/købe. Jeg har selv købt min i USA og taget den med hjem så jeg ved ikke om dem købt i DK nu kan vise Netflix. om ikke andet, er der så www.shopusa.com

58
25. oktober 2012 kl. 15:27

Folk over på flatpanels siger den WDTV Live man skal have skal have produkt nummer WDBGXT0000NBK - så skulle den virker med Netflix Danmark.

36
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den ons, 10/17/2012 - 07:06

Jeg har købt min ved Proshop.dk og den har i længere tid haft et Netflix app ikon - jeg går ud fra at det er en DK/EU version de har solgt mig - jeg har ikke gået efter en US model. Bare den kunne spille ungernes DVD'er som nu lever på NAS'en, og noget tyder på at der snart blive frigivet en del HD plads der da meget af det nu ligger i Netflix

49
17. oktober 2012 kl. 16:12

Jeg købte min i Computercity for mange år siden, og den kan ikke vise Netflix (fordi den mangler den der DRM chip). Nu kan man LG bluray gøre det, så jeg ved ikke om der er grundt til at købe en ny WDTV :)

30
16. oktober 2012 kl. 21:34

jeg kun kan se netflix på min tablet eller telefon. Den eneste PC jeg har kører linux :(

31
16. oktober 2012 kl. 21:51

eg kun kan se netflix på min tablet eller telefon. Den eneste PC jeg har kører linux :

Det skyldes jo desværre en mangel på DRM, som Netflix har forpligtet sig til over for de store amerikanske produktions- og distributionsselskaber. Når dét så er sagt, finder jeg det underligt at der er en afspiller til Android og til ChromeOS (begge bygget oven på Linux) men ikke til vanilla Linux.

En søgning på nettet, afslører at der ikke er nogen åbentlys vej til af kunne afspille (wine, Android emulator etc.) bortset fra at køre noget vmware/virtualbox noget der nok ikke vil rendere specielt smooth.

Pudsigt nok, står der under hjælpen absolut intet omkring Linux - så jeg tog en chat med en amerikansk support-medarbejder, bare for at give min mening (mit ønske) til kende, selv om first-level supportere nok ikke har meget at skulle have sagt.

Desværre er vi nok nødt til at vente til Silverlight bliver erstattet af HTML5/MPEG-DASH.

38
17. oktober 2012 kl. 08:53

Det skyldes jo desværre en mangel på DRM, som Netflix har forpligtet sig til over for de store amerikanske produktions- og distributionsselskaber.

(...)

Desværre er vi nok nødt til at vente til Silverlight bliver erstattet af HTML5/MPEG-DASH.

Men DRM er jo ikke dækket af hverken HTML5 eller DASH. Ud fra Netflix's egen beskrivelse på http://techblog.netflix.com/2010/12/html5-and-video-streaming.html, så er DASH en plugin-arkitektur, hvor man kan anvende den (proprietære) DRM-løsning man ønsker - heriblandt ex Microsofts PlayReady.

29
16. oktober 2012 kl. 20:43

Er PT signet op til 2½ måned gratis hos Netflix (tak for det Spotify!), men jeg må også indrømme at jeg synes indholdet er lidt tyndt. Jeg kan godt lide deres interface, og jeg har da også et par film og serier jeg kan give mig i kast med lige PT, men f.eks. kører How I met your mother kun op til sæson 5 på netflix -> i USA er sæson 8 pt igang. Derudover er der som Casper nævner ingen Big Bang Theory, og mange af de film der er, eksisterer kun i førsteudgaven: som eksempel kan nævnes Transformers, men hverken Revenge of the Fallen eller Dark side of the Moon er at finde... må indrømme at jeg havde håbet på noget mere... især de amerikanske serier! Men vi må nok indse at de mange der kæmper for at "kunstnere og producenter får penge for det de laver" har sat en kæp i hjulet for at komme pirateri til livs, og kun tænker på deres egen pengepung. Jeg vælger dog at se lyst på fremtiden og håber at Netflix kan være med til at ændre spillereglerne her i Danmark / EU, og ligge pres på alle de film og TV underhånds aftaler der er herhjemme.

Lige en ekstra comment: Jakob Damkjær: HBO har bevidst slået AirPlay fra i deres HBO Go apps til iOS så det er ikke muligt at mirror til AppleTV.

28
16. oktober 2012 kl. 16:03

Super fedt med et interesant alternativ til monopol YouSee. Desværre må jeg, ligesom andre, konstatere at det første jeg søgte efter manglede (big bang theory). Man kan undre sig over der trods alt mangler SÅ meget, hvis man er seriøs om at ville torrenting til livs.

27
16. oktober 2012 kl. 15:18

Det virker fint på xbox360 med netflix app'en, dog ved jeg ikke om netflix app'en til xbox kun er tilgængelig for folk der er med i beta programmet eller om folk der ikke er med i beta kan få den.

Udvalget er dog langt fra det amerikanske udvalg desværre, kun første sæson af Mad Men og mangler en masse film, tilgengæld er der så Breaking Bad og Shameless, så det overlever jeg nok :)

Man kan gå ind under sin account og bestemme max stream båndbredde hvis man har begrænsninger på data.

25
16. oktober 2012 kl. 13:39

Ved ikke helt hvorfor, men med sit "amerikanske" login, kan man også tilkoble sig den danske side. Har man f.eks unblock-us, og vil gå fra at se amerikansk tv, til dansk, deaktiverer man det blot for en stund, og så går man ind på netflix igen.. Fedt, hvis det så betyder at man kan betale den amerikanske pris og få indholdet for begge sider! Men nu må vi se :-)

24
16. oktober 2012 kl. 13:35

men meget dårligt udvalg til at begynde med. Kan ikke se mig selv bruge det mere end en måned eller to med mindre udvalget vokser ret hurtigt.

21
16. oktober 2012 kl. 13:00

Har signet mig op til den gratis prøve måned, egentlig lidt sjovt deres Browse Content, kun viser et lille udvalg før man tilmelder sig, mens der er væssentligt flere efter man er tilmeldt.

Umiddelbart ser det meget interessant ud, men hvis de ikke opdaterer løbende med nye serier som de udkommer i USA vil det nok ikke være noget jeg bliver ved med at ville betale for mere end det første års tid, men på den anden side 79 kr. er jo ikke det vilde for adgang til en masse gamle film og tv serier.

Personligt ser jeg mere frem til Hulu hvis de engang kommer til DK.

17
16. oktober 2012 kl. 12:46

"Sjovt" at man i f.eks "How I Met Your Mother" ikke kan slå undertekster fra men kun skifte til et andet skandinavisk sprog. Derimod kan man i den danske film "Festen" godt slå dem fra. En anden glitch efter min mening er at brugerfladen insisterer på at være dansk, lidt upraktisk fornudlændige i dk. Tilgengæld fedt at man resume/genoptag afspilning henover enheder (se starten af en film i toget på mobilen, og se resten hjemme på TVet osv.)

13
16. oktober 2012 kl. 12:23

Er ikke imponeret over indhold og pris, og ikke mindste udvalget af enheder som understøtter deres app. Skandaløst at de store spillere har lært af apple omkring, "din enhed for ikke denne mulighed, køb en ny" selv når man har samsungs topmodel af tv fra 2011!!!!! Latterligt

14
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tir, 10/16/2012 - 12:26

Det er vel mere Samsung og andre dims producenter du skal være sur på end Netflix.

og du behøver ikke smide penge til et helt nyt TV, mange af de forskellige streaming bokse virker fint med Netflix - Apple TV, og WDTV live er blandt dem, og de koster en pæn del mindre end et nyt fjernsyn.

11
16. oktober 2012 kl. 11:27

Er der nogen som ved om dette virker i udlandet? Jeg tilbringer ganske meget tid i tyskland så det ville være fedt at kunne se noget hjerne-død underholdning som ikke er tysk-synkroniseret en gang imellem.

37
17. oktober 2012 kl. 08:46

Hvis du sætter DNS til at være dansk, så skulle det meget gerne vide - ligesom man kan sætte sin DNS til USA mm for at få deres indhold.

20
16. oktober 2012 kl. 12:59

Det ser ud til at være bundet til en ip adresse i Danmark. Jeg kan godt lide tanke om, at man kan melde sig til og fra efter behov. Jeg har kun brug for det i sommer halvåret. Om vinteren har jeg 90 kanaler kabel TV for 35 kroner, og det er rigeligt.

23
16. oktober 2012 kl. 13:31

Det kan faktisk godt være, at du kan benytte dit Netflix DK login på andre lande versioner af Netflix. En kollega har lige logget ind på Netflix DK med sit US login. Dog med rettigheder til at se DK indhold, og ikke US indhold. Hun kan dog første teste den anden vej gennem unblockus hjemmefra i aften.

48
17. oktober 2012 kl. 15:33

Det kan faktisk godt være, at du kan benytte dit Netflix DK login på andre lande versioner af Netflix. En kollega har lige logget ind på Netflix DK med sit US login. Dog med rettigheder til at se DK indhold, og ikke US indhold. Hun kan dog første teste den anden vej gennem unblockus hjemmefra i aften.

Jeg har lige testet det fra min iPhones Netflix app, og med min amerikanske konto men dansk 3G via min telefon kan jeg se dansk indhold som Klovn, Broen, shows med Johnny Madsen m.m. . Fra min Netflix på mit fjernsyn (der via unblock-us er "koblet op" via USA) fremgår disse titler ikke.

Mao - det ser ud til, at en hvilken som helst Netflix konto giver dig adgang til indhold i det land du befinder dig i (eller lader som om du er i).

26
16. oktober 2012 kl. 14:59

Det kan du så fortælle hende virker glimrende! :-)

15
16. oktober 2012 kl. 12:29

Det er jeg bange for at du nok har ret i. Det er bare så sk*de upraktisk med al den VPN halløj: det er ikke nemt nok at se en film via en VPN samtidig med man SSH'er indtil arbejdet via en anden VPN :-(

16
16. oktober 2012 kl. 12:41

Jeg forventer at det vil virke i alle lande hvor NetFlix har en aftale, og jeg går ud fra de forsøger at få det i hele Europa. Så jeg kan ikke se at der skulle være noget problem i Tyskland.

19
16. oktober 2012 kl. 12:57

Jeg forventer at det vil virke i alle lande hvor NetFlix har en aftale, og jeg går ud fra de forsøger at få det i hele Europa. Så jeg kan ikke se at der skulle være noget problem i Tyskland.

Det kan du da ikke forvente. Som artiklen også siger er indholdet af den amerikanske Netflix ikke det samme som indholdet af den danske. Derfor er det ikke på nogen måde sikkert, at du kan se det danske indhold på den danske Netflix - hvis du opholder dig fysisk i Tyskland.

10
16. oktober 2012 kl. 10:49

Ja, Viaplay har sat prisen ned, men sjovt nok ikke på TV+Film+Sport, som er den jeg abonnerer på. Kan det være fordi, der ikke er noget konkurrence på at sende superliga og Champions League?

9
16. oktober 2012 kl. 10:42

Det er meget fint men!! Med mindre netflix får en aftale med HBO om content kan de for mit vedkommende godt pakke sammen. Det bliver HBO jeg kommet til at købe.

7
16. oktober 2012 kl. 10:28

Jeg har netop bestilt Yousee og TDC internet til min nye bolig. Der står noget om fair use i kontrakten. Gad vide, hvad de vil sige til at jeg opsiger mit TV abonnement og nøjes med 20Mbit internet og så streamer DR's kanaler plus Netflix? Jeg ser kommende slagsmål med internetudbyderne i horisonten.

6
16. oktober 2012 kl. 10:25

.. er så desværre en showstopper for mig.

Jeg er premium-kunde på Spotify, fordi de har lavet en linux-klient. Så kom ikke og sig, at vi linuxfolk aldrig vil betale! :)

35
17. oktober 2012 kl. 03:52

Ja silverlight er noget fanden har skabt - men det er jo åbenbart noget netfilx er tvunget til fordi rettighedshaverne er så bange for at folk kopiere deres værdifulde film - tsk tsk.

5
16. oktober 2012 kl. 10:19

Kvaliteten er i top. Men jeg er naturligvis ikke imponeret over udvalget. Lidt ligesom at søge gratis ebooks.

3
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den tir, 10/16/2012 - 10:05

til at se at fiber måske ikke er så tosset igen.

Jeg startede Svampebob The movie i morgen for ungerne, og jeg kunne se at den hev små 4mbit/s i trafik til WDTV boksen (filmen er i HD, men komprimeret), så der skal ikke mange andre internet aktiviteter til på en standard ADSL forbindelse før den ikke kan følge med.

Selvom dette er en konkurrent til Waoo's udbud, så tror jeg at Waoo er rigtig glad for tjenester som Netflix og HBO kommer til Danmark (jeg vil skyde på at vi ser Hulu komme inden for 1-2 år), for det her kan måske være den killer app der kan overbevise folk om valget mellem kobber eller fiber (og dermed hive tegnebogen op og betale for installationen).

Folk på forbrugs abonnementer (LTE, 3G osv) skal nok lige holde igen indtil Telefanterne opdager at 10-30GB data slet ikke er nok.

4
16. oktober 2012 kl. 10:18

Meget enig med hensyn til Waoo .. De har allerede YouTube/Google-isenkram stående på deres eget segment, og mon ikke også der allerede er monteret noget Netflix-isenkram i rackskabene?

Jeg glæder mig i hvert fald til at trawle full HD uden nævneværdig impact på min forbindelse i øvrigt .. Prøv lige det med en TDC ADSL ;)

1
16. oktober 2012 kl. 09:42

Spændende, lige nu er HBO temmelig presset. De lanceres senere, og findes ikke på AppleTV, WD live eller xmbc. Til gengæld står de stærkt med f.eks Game of Thrones og True Blood og med udgivelser lige efter US udgivelsen. Det bliver spændende at følge.

2
16. oktober 2012 kl. 10:04

Om de er på Apple TV direkte betyder ikke det store da iOS dimser kan lave AirPlay mirroring så det der er på den lille skærm kommer op i op til fuld hd (720p hvis man har en model ældre end iPhone 4S) så den del er lidt et moot point... Samme gælder at man kan (mm netflix er i hjerneblødnings mode) tá sin iOS dims med netflix App med og Streame til AppleTV bokse (vel det samme med kompatible android dimser).

Noget Info om hvilken H.264 profile de encoder med ?

Ps! Fuck hvor de ekslusiv mediedistributionsaftaler der er i EU irriterende... For "når de kommer på dvd vil kræve at de kommer på dvd og med netflix og HBO og andre kommer der til at udkomme mindre på dvd... Suxor tror jeg det tekniske term er...