Netcompany vinder udbud: Skal fortsat drifte og vedligeholde smittestop-appen

12. marts 2021 kl. 09:573
Netcompany vinder udbud: Skal fortsat drifte og vedligeholde smittestop-appen
Illustration: Version2.
Sundhedsdatastyrelsen har valgt Netcompany til fortsat at stå for drift og vedligeholdelse af smittestop-appen, efter kontrakten udløb i marts 2021 og opgaven har været i udbud.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Netcompany skal fortsat drifte, vedligeholde og videreudvikle smittestop-appen, efter virksomheden har vundet opgaven ved Sundhedsdatastyrelsens EU-bud, der blev afgjort onsdag.

Det skriver ITWatch.

Hidtil har Netcompany stået for appen, men kontrakten udløb i marts i år, og derfor blev opgaven sendt i udbud. Styrelsen modtog to tilbud, men valgte i sidste ende Netcompany fremfor Trifork Public.

»Ud fra den samlede vurdering anses Netcompany A/S for at have afgivet det tilbud, der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet,« skriver styrelsen i en meddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Smittestop-appen er udviklet af Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet, Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Netcompany.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
13. april 2021 kl. 17:15

For en måneds tid siden, fik jeg så Corona. Jeg ville så i Smittestop app, registrere dett, men det kunne jeg da ikke, for den mente ikke jeg havde et positivt test resultat. Det samme gjaldt min kone. Efte 5 dage kunne jeg så registrere at jeg var blevet smittet (ligesom min kone kunne), men nu er det jo så altså ret sent, at der skal gå 5 dage, når jeg selv bliver syg, sådan ca. 4 dage efter at jeg selv er smittet og kan have smittet andre. Det eneste der så skete, var at min kone og jeg så begge fik en besked om at vi havde været i nærheden af en smittet (der gik endnu en dags tid eller to). Der havde vi jo så selv sagt ikke været uden for en dør i en del dage, og det kunne sådan set være mega ligegyldigt, for vi havde jo naturligvis ringet til dem vi havde været i nærheden af. Ganske vist har den muligvis advaret nogen rundt omkring om at de har været i nærheden af mig, men det er så 5 dage efter de har været det, så hvad skal de så egentlig med den information. Er det muligt at måle hvor meget smitte man har forhindret, det tror jeg ikke. Har vi brug for en smittestop app, nu hvor der ikke rigtigt er smitte, og mange efterhånden er udenfor fare, gennem vaccination mv. Det tror jeg ikke?

2
15. marts 2021 kl. 14:51

.. hvis i det mindste der hvor denne "artikel" er skrevet af fra, fremgik hvor meget dette pjat kommer til (fortsat) at koste skatteborgerne.

1
15. marts 2021 kl. 14:30

Jeg har lige set Netcompanys direktør, André Rogaczewski, udtale sig om netop Smittestop og Aula (min markering):

Sagen er, at han står bag to meget anvendte – og til tider udskældte – systemer, som mange jævnligt stifter bekendtskab med: skolernes Aula og det offentliges Smittestop.</p>
<p>Det kan da også føles lidt utaknemmeligt at påtage sig den slags projekter, forklarer André Rogaczewski. Alligevel har han valgt at prioritere dem.</p>
<p>»Når du skal levere en vare, som skal ramme rigtig mange, og som er samfundsløsninger, vil der altid være delte holdninger,« siger André Rogaczewski og tilføjer:</p>
<p><strong>»Økonomisk giver det ikke mening at kaste sig ud i de løsninger, så du vil ikke kunne se på vores resultat, om vi producerer dem eller ikke producerer dem. Nogle gange betyder det, at man får en lussing, men vi vil gerne være med på alle niveauer. Især når det bliver folkeligt.«</strong>

05.03.21: https://www.berlingske.dk/talent-100/manden-bag-aula-og-smittestop-nogle-gange-betyder-det-at-man-faar-en

De pågældende er således nærmest en slags filantropiske projekter, hans firma laver for det offentlige, må man forstå.

Det er rørende. Den lader vi lige stå et øjeblik.