Netcompany-system i kontanthjælps-brøler: Sænkede ydelser uden sagsbehandling

18. januar kl. 09:303
Wage gap
Illustration: AndreyPopov/Bigstock.
En fejl i Kommunernes Ydelsessystem (KY) har resulteret i, at borgere i flere kommuner i strid mod reglerne automatisk har fået sænket deres ydelse.
Artiklen er ældre end 30 dage

Kommunernes Ydelsessystem (KY), der bliver brugt af kommunerne til udbetaling af offentlige ydelser, har i flere kommuner automatisk sænket borgeres kontanthjælp eller uddannelseshjælp med henvisning til den såkaldte 225-timers regel, uden at kommunen har truffet en afgørelse inden, som reglerne ellers kræver det.

Det skriver Ritzau med henvisning til en pressemeddelelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet.

Læs også: Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!

225-timersreglen betyder, at man skal have arbejdet i mindst 225 timer de seneste 12 måneder for at få udbetalt fuld kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Lever man ikke op til det, bliver ydelsen sænket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claus Ørum Mogensen, der er kontorchef i Kommunernes Landsforening (KL), kalder overfor Ritzau fejlen »uacceptabel«.

»Det må ikke ske, og derfor er vi sammen med Kombit (forvalter af kommunernes it-systemer, red.) i fuld gang med at få ændret det her it-system, så fejl som disse ikke længere kan opstå,« siger han til Ritzau.

Læs også: Kommuner kæmper med nyt ydelsessystem: »Enormt ressourcekrævende at sikre, at borgerne får udbetalt det rigtige«

KY fik en noget ombrust start i 2021, da en brugertilfredshedsundersøgelse blandt andet viste, at næsten en tredjedel af sagsbehandlerne var enten 'utilfredse' eller 'meget utilfredse' med platformen, der er udviklet af Netcompany.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
18. januar kl. 13:17

Jeg læser det, som om KY var programmeret til at borgerne per default har arbejdet mindre end de 225 timer på 12 måneder. Det er billigere at afvise borgerne under ét før en sagsbehandling, da mængden af sager, der ville skulle gå om, er relativt lille. Og desværre er det blevet opdaget. Min læsning er totalt udokumenteret, forstås.

2
18. januar kl. 18:47

Interessant bud. Hvis jeg forstår dig rigtigt, så har man så bevidst valgt at afvise alle, og så lade folk klage? Det er der jo så nok en del, som aldrig får gjort. Genialt! Og kynisk!

3
18. januar kl. 19:59

He he, Anne-Marie...det er vel det man kalder at løbe en vis procesrisiko?