Netcompany-system i kontanthjælps-brøler: Sænkede ydelser uden sagsbehandling
Kommunernes Ydelsessystem (KY), der bliver brugt af kommunerne til udbetaling af offentlige ydelser, har i flere kommuner automatisk sænket borgeres kontanthjælp eller uddannelseshjælp med henvisning til den såkaldte 225-timers regel, uden at kommunen har truffet en afgørelse inden, som reglerne ellers kræver det.
Det skriver Ritzau med henvisning til en pressemeddelelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet.
Læs også: Kommune »meget bekymret« over stort Netcompany-system: Stop udrulningen!
225-timersreglen betyder, at man skal have arbejdet i mindst 225 timer de seneste 12 måneder for at få udbetalt fuld kontanthjælp eller uddannelseshjælp. Lever man ikke op til det, bliver ydelsen sænket.
Claus Ørum Mogensen, der er kontorchef i Kommunernes Landsforening (KL), kalder overfor Ritzau fejlen »uacceptabel«.
»Det må ikke ske, og derfor er vi sammen med Kombit (forvalter af kommunernes it-systemer, red.) i fuld gang med at få ændret det her it-system, så fejl som disse ikke længere kan opstå,« siger han til Ritzau.
KY fik en noget ombrust start i 2021, da en brugertilfredshedsundersøgelse blandt andet viste, at næsten en tredjedel af sagsbehandlerne var enten 'utilfredse' eller 'meget utilfredse' med platformen, der er udviklet af Netcompany.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.