Netcompany skal levere operativ it til politiet for 200 mio. kroner

Illustration: Kim Matthäi Leland
Det nye system skal hjælpe politiet med overblik, disponering og dokumentation.

Rigspolitiet skal have ny 'disponeringsplatform,' der skal give et bedre operativt overblik landet over. Det fremgår af en bekendtgørelse på udbudsportalen Ted (Tenders Electronic Daily).

Det nye system skal bruges i alle landets politikredse, Rigspolitiets koncern og PET og skal kunne bruges i operationer på alle niveauer, fra lokale opgaver til nationale opgaver.

Læs også: Fyringer i Rigspolitiets it-enhed skaber frygt for flere it-skandaler

Netcompany skal stå for opgaven. Prisen for det samlede system er knap 200 millioner kroner.

De skal således stå for alle ydelserne, fra etablering og konfiguration, support og vedligeholdelse, uddannelse, konsulentydelser, konfiguration og videreudvikling samt at stille nye moduler til rådighed.

Omfattende system

Til den nye fælles løsning, kan man i bekendtgørelsen om den indgående kontrakt se, at it-løsningen har en række specifikationer, der giver et indblik i systemets omfang, der ser ud til at være ganske omfattende.

Det lader blandt andet til, at systemet skal være i stand til at støttet disponeringen af politiets ressourcer med såkaldt ’computer aided dispatching’.

Læs også: Netcompany efter hård kritik af Aula: Appen vil på sigt leve op til brugernes høje forventninger

Ud over det skal der også være mulighed for at tilkalde medarbejdere, der ikke er på arbejde, via SMS, hvis der opstår ’særlige situationer’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Louise Klint

Det lyder alligevel omfattende. Systemet skal anvendes nationalt, tilsyneladende på alle niveauer i organisationen, inklusiv PET, samt understøtte disponering af mandskab mv. på tværs af landets politikredse og koordinering med interne og eksterne samarbejdspartnere. Sammen med de ofte så ømfindtlige integrationer til eksisterende systemer:

Anskaffelsen foretages af Rigspolitiet til brug for alle landets politikredse (herunder også Grønland og Færøerne), samt Rigspolitiets koncern, inkl. PET og skal samlet anvendes af 10 000 – 12 000 brugere, hvoraf op til ca. 500 formodes at tilgå løsningen samtidigt som ”tunge” brugere. Løsningen forventes anvendt på 20-25 vagtcentraler, idet antallet kan variere.

Informationer skal kunne deles via mobile enheder til patruljer mm., der også skal kunne levere løbende statusmeldinger. Løsningen skal understøtte disponering og udlån på tværs af politikredse. Løsningen skal kunne hente og stille data til rådighed fra andre af politiets løsninger, blandt andet for at kvalificere disponeringerne. Løsningen skal understøtte indkaldelse af ikke-tjenestegørende medarbejdere i særlige situationer, eksempelvis via en SMS-service med svarmulighed eller tilsvarende.

Koordinering: Løsningen skal understøtte koordinering med interne såvel som eksterne betroede samarbejdspartnere, blandt andet ved at være forberedt til at kunne udstille udvalgte informationer fra løsningen via en snitflade.

Dokumentation: Løsningen skal indeholde funktionalitet til logning og dokumentation af hændelsesforløb. Der skal – i videst muligt omfang via standardiserede API‘er – etableres integration til blandt andet det eksisterende sagssystem Polsas, så relevante sagsdata kan overføres mellem de 2 systemer.

Linket i artiklen: https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:70976-2020:TEXT:DA:HTML&WT.mc_i...

Jeg kan ikke se en leveringsdato. (Vedhæftet link i udbudsportalens dokument er ikke længere aktivt). Nogle, der ved det?

Og hvad kan leveringsprisen i så fald forventes at blive (slag på tasken)? Javel, den hedder knapt 200 mio. DKK nu, men lyder det plausibelt (når alt kommer til alt)?

  • 5
  • 0
#2 Rune Hansen

Jeg kan kun undrer mig når jeg hører om disse beløb til udviklingen af it systemer. Det kommer selvfølgelig mig (min branche) til gavn, og man kan betale et hav af forskellige mennesker til at bygge en stor rodebunke, der kræver masser af debugging. Men det er mig uforståeligt hvordan skattekronerne bare fosser ud i varm luft (ikke IT specifikt, “forskning”, konsulenter osv.). Betaler man skat skal man ihvertfald være bevidst om at kun i omegnen af 1/4 af en hårdt tjente penge går til “varme hænder”, resten er ren og skær snylteri.

  • 3
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere