Netcompany efter hård kritik af Aula: Appen vil på sigt leve op til brugernes høje forventninger

Illustration: Kombit
Kort før bred lancering får kommunikationsplatformen Aula en hård medfart blandt pilot-brugere. Netcompany tager kritikken til sig og har udsendt en opdatering.

Om tre uger bliver Aula rullet ud til forældre og lærere på skoler over hele landet, og som DigiTech i sidste uge kunne fortælle, får systemet en hård medfart blandt pilot-brugere, der har applikationen installeret på deres smartphones.

Aula-appen kritiseres af både Android og iOS-brugere, og flere brugere brokker sig blandt andet over, at Aula crasher og lukker ned umiddelbart efter aktivering - andre har svært ved at logge ind.

Aula-systemet og de tilhørende apps udvikles af Netcompany, og it-virksomheden fortæller i et skriftligt svar til DigiTech, at man har udsendt en opdatering på baggrund af kritikken.

»Vi er opmærksomme på de eksisterende anmeldelser, som enkelte brugere af Aula-appen har leveret til en pilot-version af appen. Hele pointen med at lancere en pilot-version er netop at invitere brugerne til at vurdere appen og indsamle tilbagemeldinger, der gør, at vi løbende kan udvikle og optimere appen i takt med brugernes input,« hedder det i svaret fra Netcompany.

»Det er vores klare overbevisning, at appen på sigt vil leve op til brugernes høje forventninger.«

Dette er en forkortet version af en artikel oprindeligt bragt hos DigiTech. I den fulde version kan du yderligere se eksempler på nogle af brugernes kommentarer til app'en og læse, hvordan flere kommuner har valgt at udskyde ibrugtagningen af app'en.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jan Heisterberg

Det har altid været et mantra for risikovurdering, at projekter: - med høj personrisiko - med stor synlighed / bevågenhed - med højt brugerantal skal betragtes som høj risiko, der derfor kræver særlige forholdsregler. To eller flere af disse udgør en ekstrem risiko.

Selvom 10-15 kommuner ender med IKKE at starte nu, så udgør de resterende cirka 85 kommuner med deres andel af de godt 1.000 folkeskoler (https://www.uvm.dk/statistik/grundskolen/personale-og-skoler/antal-grund...) aligevel et enormt antal brugere.

Go-live, i det omfang, må betegnes som yderst risikabelt målt med enhver målestok - når en mere trinvis opstart er mulig.

Og gad vist hvad fall-back planen er ? eller om der er en sådan ? Hvem har mon den politiske styrke til at trække i nødbremsen ?

Det synes som om læren fra Sundhedsplatform-projektet helt ignoreres.

jeg håber naturligvis det lykkes - det modsatte vil være tragisk, ikke mindst fordi "man" burde vide bedre.

Hvordan kan en leverandør, eller et projekt, overhovedet konkludere: »Det er vores klare overbevisning, at appen på sigt vil leve op til brugernes høje forventninger.«

Ikke i min regeringstid !

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere