Netcompany bekræfter: Borgere fik adgang til andres digitale post
Der er blevet delt oplysninger fra mellem 10 og 50 digitale postkasser på Mit.dk, hvilket betyder, at borgere blandt andet har kunnet se post og andre fortrolige dokumenter tilhørende andre borgere.
Det skriver flere medier herunder Ekstra Bladet på baggrund af en Ritzau-historie. I et skriftligt svar fra Netcompany, der er leverandør til det offentliges nye Digital Post-løsning, bekræfter partner Thomas Demant sagen.
»Vi beklager, at nogle brugere på Mit.dk har fået delt deres oplysninger. Om morgenen den 21. marts blev vi opmærksomme på, at en bruger ved en fejl havde fået adgang til en anden brugers kontaktoplysninger i form af e-mail og telefonnummer, da vedkommende loggede ind på Mit.dk,« skriver Thomas Demant til Ritzau.
Læs også: ITU slipper for at skære studiepladser i ny aftale: »Vi ville gerne uddanne endnu flere«
I går kom det frem, at årsagen til Mit.dks login-fejl og nedbrud skyldtes en menneskelig fejl.
»Vi ved med sikkerhed, at problemet skyldes en menneskelig fejl, og vi er fortsat i gang med at analysere problemets fulde omfang,« har Thomas Demant udtalt til Computerworld.
Netcompany er nu i færd med at analysere fejlen yderligere og indrapporterer konklusionen til relevante myndigheder.
Læs også: Sanktioneret russisk ejer skulle smides på porten: Er stadig del af dansk it-virksomhed
Mit.dk gik i luften 21. marts, men i løbet af de første to døgn var løsningen ramt af driftforstyrrelser. Som borger var det således slet ikke muligt at logge ind via mit.dk, og i stedet var man henvist til siderne borger.dk og virk.dk, hvor man alternativt kan tilgå sin digitale post.
I forgårs lykkedes det så for Netcompany endnu engang at gå i luften med Mit.dk.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.