Netbeans 6.5 understøtter næsten alt

PHP, JavaScript, Ajax, Java EE, JavaFX, Ruby med Rails, Groovy med Grails, C, C++, Glassfish og mobil-Java er blandt den hæsblæsende mængde af teknologier, som den nyeste udgave af Suns gratis open source-værktøj understøtter.

Sun Microsystems, som kæmper mod svære tider, har sendt endnu en aftapning af firmaets multi-udviklingsværktøj Netbeans på gaden.

Oprindeligt var Netbeans udelukkende et Java-værktøj, men efterhånden kan programmet benyttes til et hav af teknologier, i lighed med de to andre mega-IDE'er Eclipse og Visual Studio.

NetBeans 6.5 blev lanceret ved et arrangement i Beijing i Kina, for at markere at programversionen fra starten kommer i flere sprogudgaver, deriblandt altså kinesisk, samt portugisisk i den brasilianske dialekt og japansk. Det skriver Application Development Trends.

I version 6.5 kommer Netbeans med webprogrammeringssproget PHP, i tilgift til Java, C og C++, Groovy, Grails, Ruby on Rails samt Javascript, som allerede er med på vognen.

Det næste sprog i porteføljen er det dynamiske sprog Python. En beta-version kan i øjeblikket byde på et redigeringsværktøj, debugger og mulighed for at vælge runtime.

Netbeans er i lighed med Eclipse open source og gratis. Sun benytter Netbeans som platform for virksomhedens kommercielle udviklingsværktøjer, på samme måde som IBM benytter Eclipse til sine værktøjer.

Programmet kan downloades via det eksterne link i fanebladet herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Kasper Sørensen

En af de virkeligt lækre ting i den NetBeans er også deres ESB understøttelse, som dog kobler sig ret tæt på Sun's WS standarder, så det kræver selvf. at man er med på den vogn :-)

En fed demonstration NetBeans ESB-integration via OpenESB-projektet kan ses her (viser grafisk opbygning af BPEL applikationer, hvor webservices placeres i workflowet med drag'n'drop og den slags ...): http://developers.sun.com/docs/javacaps/tutorials/screencasts/Composite/...

  • 0
  • 0
Søren Berg Glasius

Hej

jeg har i gennem mange år været tilhænger af Netbeans, og glæder mig bl.a. over support for Groovy og Grails. Men jeg må indrømme at jeg har fundet en ny bedste ven, når det gælder Groovy og Grails. Jeg har netop fået demonstreret IntelliJ IDEA her på Devoxx, og supporten for Groovy og Grails overgår langt det Netbeans kan præstere. Jeg håber dog på, at NB når at få noget af den samme support, inden jeg får sparet de €225 sammen til InteliJ...

/Søren

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere