Netbankernes login-statistik afslører: Det blev en iPad- og iPhone-jul

3. januar 2012 kl. 06:5914
Android fik baghjul af Apples iPad og iPhone i julegaveræset i Danmark. Det viser statistik fra BEC, der driver 30 netbanker.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom Android stormer frem og giver iPhone kamp til stregen i Danmark, var det iPhones og iPads, der lå under juletræet den 24. december i de danske hjem.

Det konkluderer bank-it-firmaet BEC, som har set på statistikken for nye tilmeldinger til en af de 30 forskellige netbanker, som firmaet driver for landets banker.

På de øverste fire pladser ligger nemlig to iPhone-modeller og to iPad-modeller. Først derefter dukker første Android-enhed op, Samsung Galaxy S II.

Og førstepladserne skyldes ikke bare, at Apple kun har nogle få produkter, mens Android-markedet er mere bredt. Sammenlagt blev der i dagene fra juleaften til nytår logget på BEC’s netbanker med følgende nye enheder: 979 iPhones, 636 iPads, 572 Android-telefoner og 37 Android-tavler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det blev altså ikke til et gennembrud for tavlecomputere med Android denne jul. Alle 37 af slagsen, som BEC registrerede, var i øvrigt af mærket Samsung Galaxy Tab 10.1.

Statistikken viser også tydeligt, at 1. juledag blev brugt til at tage de nye gadgets i brug. Denne dag skete hele 29,9 procent af alle login til BEC’s netbanker med en mobil enhed, hvilket er ny rekord.

Se hele listen:

PlaceringProducentModelTypeNye devicesStigning
1AppleiPhone 4SiPhone4959,5 %
2AppleiPhone 4iPhone3791,2 %
3AppleiPad 2 (wifi)iPad3478,7 %
4AppleiPad 2 (3G)iPad2436,6 %
5SamsungGalaxy S IIAndroid-telefon1473,9 %
6HTCDesire HDAndroid-telefon1184,7 %
7AppleiPhone 3GSiPhone1050,8 %
8HTCDesireAndroid-telefon591,2 %
9HTCDesire SAndroid-telefon472,9 %
10AppleiPadiPad461,3 %
11HTCWildfire SAndroid-telefon423,7 %
12HTCIncredible SAndroid-telefon403,3 %
13SamsungGalaxy Tab 10.1Android-tavle378,4 %
14Sony EricssonXperia ArcAndroid-telefon302,7 %
15SamsungGalaxy SAndroid-telefon281,9 %
16HTCSensationAndroid-telefon262,0 %
17HTCWildfireAndroid-telefon251,3 %
18HTCSensation XLAndroid-telefon2317,8 %
19SamsungGalaxy NexusAndroid-telefon2022,0 %
20Sony EricssonXperia PlayAndroid-telefon1713,3 %
14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
4. januar 2012 kl. 08:12

Dorthe Toft konstaterede engang at Microsofts ned-tromling af alle konkurrenter sidst i 1990'erne var en stor fordel for software-branchen: Nu kunne man nøjes med at udvikle løsninger på Windows, og skulle ikke spilde tiden på at udvikle den samme funktionalitet på Norsk Data, Digital Vax, Tandem, Data General etc. for at nå det store marked. Standardisering af den platform på hvilken vi udvikler vore løsninger er ikke en dårlig ting. Det giver plads til kreativitet, frem for at vi bruger vores tid på teknikaliteter. Dette synspunkt skal så ganske rigtigt vejes sammen med at fri konkurrence er en god ting, også inden for styresystemer.

12
3. januar 2012 kl. 19:55

Jeg synes det er en rigtig god nyhed, som kommer netop samtidig med, at vi sidder her og fejrer, at Leonid Brezhnevs frihedspris er blevet tildelt Apples grundlægger Steve Jobs for sin livslange kamp for at sikre os alle sammen friheden til at vælge den samme vare.

For de, der ikke allerede har læst nyheden på TASS kan jeg oplyse, at juryen, som består af de nulevende medlemmer af politbureauet fra 1964 – 1982, begrunder sit valg med, at Jobs gennem hele sit liv kæmpede for, at uanset om folk skal have en telefon eller en computer, så skal de være fri for alle de mange valg, dette indebærer, når man står nede hos Fona. Derfor har Apple med stor succes lanceret ét produkt, som er det eneste rigtige produkt, hvis man skal bruge en computer, en mobiltelefon, en bærbar musikafspiller eller en tablet-pc (selv om juryens medlemmer ikke forstår hvad man overhovedet skal bruge en tablet-pc til).

Steve Jobs nåede desværre ikke helt at realisere sin drøm, idet f.eks. telefonen fås i tre varianter (som det dog er umuligt at kende forskel på), og to farver, men den omfattende virksomhed, som Jobs efterlader ved sin død, er tydeligvis gearet til, at vi som forfulgte og forbrugere også opnår frihed fra dette valg i nær fremtid.

Enkelte produkter findes endvidere i to forskellige størrelser, men som juryens formand, 102 årige Aleksej Rykov siger, så var der jo også to størrelser af biler i Sovjet: En Volga til de ledende medlemmer af partiet og en Lada 1300 til alle andre (medlemmer af partiet, red.), uden at Rykov helt kan huske, hvorfor man ikke kunne blive fri for denne forskel.

Apple har med Steve Jobs i spidsen vist, at den kapitalistiske verden er parat til at kæmpe for denne frihed. Specielt har det imponeret juryen, at Apple er slået så markant igennem i reklamebranchen, som man i mange år fejlagtigt troede repræsenterede den mest småborgerlige branche i hele den vestlige verden, men som viser sig at være de helt fremme i kampen for friheden til altid at vælge det eneste produkt, som bør findes på markedet.

På et enkelt punkt er Apples frihedsidealer dog ikke slået helt igennem. Mens alle iPhones er ens, så har den kapitalistiske verden forsøgt at begrænse denne frihed ved at tvangsudbyde tusindvis af forskellige covere til telefonerne, så de undertrykte arbejdere kan leve videre i kapitalismens skrøbelige illusion om at vi alle sammen er forskellige ved at beklæde de ellers helt ens telefoner i forskellige farver og mønstre. Et forfærdeligt eksempel på de vestlige samfunds dekadence og forfald.

Juryen beklager, at prismodtageren er død inden overrækkelsen kunne finde sted, men som formanden udtaler, så er alle de andre kandidater til prisen også døde. Der er dog lidt tvivl om hvordan det lige forholder sig med Fidel Castro, men han har alligevel fået prisen fire gange før.

9
3. januar 2012 kl. 15:18

Det er sku da det værste jeg har læst længe. Man kan da ikke drage nogen konklusioer på et sådan grundlag. Det svar til at man gå en tur på børsen og konkluder at 90% af alle går med jakke og slips, så det afspejler hele befolkning.

Måske kan de skyldes at BEC's android app er noget skidt, så ingen gider bruge den, hvor iphone app'en er bedre.

8
3. januar 2012 kl. 14:44

Statcounter tallene for mobil web browsing viser et stabilt billede, hvor det danske forhold mellem iOS og Android svinger omkring underkanten af 2:1. Og der var ikke nogen julepukkel, så det peger ikke på at julen har ændret balancen væsentligt. Altså ingen tegn på at julegaverne har favoriseret iPhone.

Et lidt dybere kik viser at iPad andelen af al dansk browsing før jul svingede i underkanten af 2%, men steg til omkring 3%. Dette er formodentlig også på grund af at sofabrowsing har et andet mønster end når hverdagen vender tilbage. Selv om en enkelt dag er et meget tyndt grundlag, viser det sig netop at mandag havde den laveste iPad andel siden jul - men stadig en stigning. Her ligger iPad som forventeligt langt over Android tablets.

7
3. januar 2012 kl. 11:27

hvordan står det til med at få netbank apps til android vs IOS? jeg ved da at min bank var sen ud med android app i forhold til IOS. er nemt at sige at alle bruger apple produkter hvis man ikke kan bruge andet. desuden bliver der altid kun reklameret med iphones og ipads når det gælder om for bankerne at vise de har et app.

3
3. januar 2012 kl. 09:34

En anden indfaldsvinkel kunne være at I* ejere var mere nervøse for overtræk ;)

Humor kan forekomme..

2
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den tir, 01/03/2012 - 08:31

"Statistikken viser også tydeligt, at 1. juledag blev brugt til at tage de nye gadgets i brug. Denne dag skete hele 29,9 procent af alle login til BEC’s netbanker med en mobil enhed, hvilket er ny rekord."

Hvad skal vi så med NemID, der ikke fungerer over mobile enheder ?

1
3. januar 2012 kl. 08:28

Det var da et besynderligt statistisk grundlag af konkludere på baggrund af. Kunne statistikkerne fra Apple og Google ikke havde tjent som et bedre grundlag at konkludere ud fra?

Jeg syntes umiddelbart det eneste man kan sige med sikkerhed er, at mange har valgt at aktivere deres netbank i juledagene. Hvorvidt der er tale om enheder modtaget i gave eller ej, er svært at sige.

4
3. januar 2012 kl. 10:14

Det var da et besynderligt statistisk grundlag af konkludere på baggrund af. Kunne statistikkerne fra Apple og Google ikke havde tjent som et bedre grundlag at konkludere ud fra?</p>
<p>Jeg syntes umiddelbart det eneste man kan sige med sikkerhed er, at mange har valgt at aktivere deres netbank i juledagene. Hvorvidt der er tale om enheder modtaget i gave eller ej, er svært at sige.

Google udgiver ikke salgstal kun aktiveringer (inklusive android not smartphones, der er en stadigt eksplosivt voksende del af android) og ingen android producenterne udgiver salgstal... så derfor findes der faktisk et markede for analytikere der estimere android salg.

Antagelsen at de nye aktiveringer der sker 1 juledag er gaver er ret god. For foretningerne er lukkede og posten virker ikke. Hvis man havde købt den til sig selv lige inden jul havde man nok i gennemsnit aktiveret sin netbank. Eller plejer du at købe ting til flere tusinde kroner lige op til jul til dig selv ? damn you must be made of monies.

5
3. januar 2012 kl. 10:27

Antagelsen at de nye aktiveringer der sker 1 juledag er gaver er ret god. For foretningerne er lukkede og posten virker ikke. Hvis man havde købt den til sig selv lige inden jul havde man nok i gennemsnit aktiveret sin netbank. Eller plejer du at købe ting til flere tusinde kroner lige op til jul til dig selv ? damn you must be made of monies.

Usikkerheden i tallene stammer vel mere fra det forhold, at netbank-aktiveringerne ikke nødvendigvis foretages på nyindkøbte tavler men derimod meget vel kan være foretaget på tavler, der er købt for længe siden.

Det er jo et velkendt fænomen, at når 'ungerne kommer hjem til jul', skal de lige vise far og mor, hvor smart det er, at man kan det ene og det andet med den teknodims, der ligger og samler støv i et hjørne af stuen.

Et eksempel på det samme fænomen er vel "Upgrade Your Parent's Browser Day", som løb af stablen under Thanksgiving i USA sidste år.

6
3. januar 2012 kl. 10:41

Usikkerheden i tallene stammer vel mere fra det forhold, at netbank-aktiveringerne ikke nødvendigvis foretages på nyindkøbte tavler men derimod meget vel kan være foretaget på tavler, der er købt for længe siden.

Lyder som en meget rimelig forklaring. Specielt når man kigger på at HTC Desire, en telefon som blev lanceret for næsten 2 år siden, og som ingen af de store teleselskaber sælger længere, ligger på en 8. plads...