Nemlogin frygter CSC-konflikt: Lægger systemerne i dybfryseren

11. maj 2011 kl. 09:05
CSC har advaret om, at Nemlogin-tjenesten kan blive ramt af konflikten med Prosa. Derfor har Økonomistyrelsen nu indført 'frozen zone', hvor ingen får lov at pille ved systemet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Konsekvenserne af konflikten mellem CSC og Prosa er begyndt at vise sig, og med udsigt til storkonflikt fra 1. juni, har CSC måttet advare kunderne om risikoen for langt flere problemer.

Således har Økonomistyrelsen fået besked fra CSC om, at driften af Nemlogin risikerer at blive ustabil. Dermed er login til selvbetjening hos Skat, Jobnet og mange andre offentlige websider i fare for at gå ned. Det skriver kommunernes organisation KL i en besked til medlemmerne.

Det har fået Økonomistyrelsen til at trække i nødbremsen og indføre 'frozen zone' for Nemlogin-tjenesten. Siden 5. maj har det således været forbudt at ændre ved koden bag Nemlogin, så eventuelle opdateringer eller nye funktioner må vente, til faren for CSC-problemer er drevet over.

CSC's lockout af 120 medarbejdere, samt et par korte, overenskomststridige strejker har ramt blandt andet Tryg Forsikring, Skat og CPR-kontoret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Faktisk betød CSC's lockout, at et projekt for CPR-kontoret gik helt i stå, så kunden efter at have sat en frist på ti dage for levering endte med at sige farvel og tak og ophæve kontrakten. CSC måtte i den forbindelse betale omkring 35 millioner kroner tilbage til CPR-kontoret for projektet, der i forvejen var blevet forsinket.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger