NemLog-in slår rekord med 13 mio. logins i 2012

25. maj 2012 kl. 11:3015
NemLog-in-hjemmesiden, der giver dig adgang til en stribe offentlige hjemmesider med NemID, har foreløbigt modtaget 40 procent flere logins i år.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere end 13 millioner gange har danskerne bedt om at blive logget ind gennem den offentlige NemLog-in-løsning i løbet af årets første fire måneder. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sin hjemmeside.

NemLog-in er den hjemmeside, hvor du kan logge på flere end 100 offentlige hjemmesider i ét hug med dit NemID.

De 13 millioner forespørgsler er en stigning på over 40 procent i forhold til sidste år - og et tegn på, at digitaliseringen er på vej i den rigtige retning, mener styrelsen.

»I 2015 skal 80 procent af al kommunikation mellem det offentlige og borgere og virksomheder foregå digitalt. Med en markant stigning i antallet af transaktioner på NemLog-in peger pilen den rigtige vej for øget digital selvbetjening i Danmark.«

15 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
29. maj 2012 kl. 16:51

Mit private succes-kriterie for nemID ville være, at jeg brugte det flere gange ugentligt frem for nogle få gange om måneden, men jeg kan se af undersøgelsen, at selvom jeg betragter nemID som en plage, som jeg bruger mindst muligt, så bruger gennemsnitsbefolkningen nemID væsentligt mindre end jeg gør, hvis det kun bruges 13 millioner gange på 4 måneder.

13
29. maj 2012 kl. 21:02

@Jan Michael Due - Så bliver Du nok nødt til at indse, at NemID efter det kriterium er en succes ;-)

De 13 millioner er tallet for den offentlige NemLog-In (som benytter NemID). Der var i juni 2011 310 millioner NemID login og 3,2 millioner bruger. Umiddelbart tror jeg altså ikke, at antal NemID logins er faldet siden da.

15
30. maj 2012 kl. 08:47

Jesper, foretrækker du en endnu dyrere metode?

/s ... jeg ved godt hvad du mener.

7
25. maj 2012 kl. 19:37

Når man nu også er tvunget til at bruge NemID for at logge ind og smide nogle penge efter en fodbold kamp hos diverse bookmaker firmaer ..... så er det NÆPPE et mål for øget digitalisering i Danmark.

5
25. maj 2012 kl. 17:16

NemID er da ikke en SSO tjeneste... Hvis jeg vil på mere end een offentlig hjemmeside af gangen så skal jeg da bruge nemID lige så mange gange...

8
26. maj 2012 kl. 12:32

Der er jo heller ikke tale om NemID, der er tale om NemLog-in (hvor man authentificerer sig med NemID).

Prøv at logge på skat.dk, og fortsæt over til sundhed.dk, så vil du opdage at du ikke skal bruge NemID mere end en gang.

9
26. maj 2012 kl. 13:48

Prøv at logge på skat.dk, og fortsæt over til sundhed.dk, så vil du opdage at du ikke skal bruge NemID mere end en gang.

Kan borgerne blive fri for dette server-baserede single sign-on, hvis borgerne af sikkerhedsmæssige grunde ønsker en separat authentication til hvert offentligt website?

Et server-baseret single sign-in ala det skitserede (NemLogin) vil undergrave de sikkerhedsmæssige fordele (f.eks. i forhold til MiTM angreb) som der vil være ved at have den private nøgle på et smartcard under borgerens fulde kontrol.

10
27. maj 2012 kl. 22:30

vi er nok de forkerte at spørge :p

6
25. maj 2012 kl. 19:35

Det skyldes jo at det er et 2-faktor system med OTP for individuelle handlinger.

11
29. maj 2012 kl. 16:45

Nå, jeg kom lige til at ramme anmeld i stedet for svar. Meget sigende, at de to funktioner ligger lige ved siden af hinanden, eller hvad?

Men jeg ville svare, at jeg har ikke interesseret mig for teorier, og jeg aner ikke, hvad "Det skyldes jo at det er et 2-faktor system med OTP for individuelle handlinger" betyder.

Men så længe jeg kan slippe for at bruge nemID til at logge ind på SKAT, og så længe jeg ikke aner, hvorfor jeg skulle logge på sundhed.dk, så forekommer eksemplet mig meget lidt relevant.

3
25. maj 2012 kl. 14:47

Målinger viser at indbetalinger af multimedie-skat steg kraftigt i perioden 2010-2011. Vi kan dermed konkludere at multimedie-skatten må være en stor success.

4
25. maj 2012 kl. 15:20

ydermere Multimedie skatten må være en yderst populær skat, da den betales af hovedet parten af arbejdene Danskere.. - ikke lol.

2
25. maj 2012 kl. 14:10

Hmm, det skulle vel aldrig forholde sig således, at det netop er debatten I er interesserede i -- fordi det driver pageviews og dermed reklamer? Surt for Jer at de fleste af os der ønsker at diskutere er meget sammenfaldende med dem der kan finde ud af at bruge ad-blockers mv.

Under alle omstændigheder er hermed mere ved på bålet.

1
25. maj 2012 kl. 14:08

"De 13 millioner forespørgsler er en stigning på over 40 procent i forhold til sidste år - og et tegn på, at digitaliseringen er på vej i den rigtige retning, mener styrelsen."Det er en meningsløst måling, og en forfejlet forståelse -- har vi da noget andet valg? Nej, vel? Vi skal bruge det forkætrede system til vores hverdag, men det betyder ikke at det går i den rigtige retning.

Det kunne klæde Version2 --der som den eneste nyhedskanal overhovedet forholder sig til eksistensen af NemID-- at forholde sig lidt mere kritisk, så det ikke kun er de få kommenterende læsere der skal gøre alt arbejdet.