NemID virksomhedssignatur i problemer: Glemte at ændre webadresse i koden

I to dage har det ikke været muligt at oprette en ny NemID virksomhedssignatur. Den tekniske platform blev nemlig skiftet, uden at adressen i Java-koden blev opdateret.

Virksomheder, som skulle oprette en ny NemID-signatur, har ikke fået lov mandag og tirsdag. Java-koden fra Nets er nemlig ikke blevet opdateret, som den skulle.

Det opdagede en Version2-læser, som blev ramt af problemet og kiggede nærmere på koden i appletten, man downloader for at få en ny virksomhedssignatur eller funktionssignatur.

Den nye udstedelsesadresse - https://www.medarbejdersignatur.dk/issue_certificate.html - er ikke tilladt ifølge Java-appletten, som kun tillader bestemte adresser.

»Dermed kan deres Java-applet ikke bruge deres egen adresse. Det tog os næsten 10 minutter at finde fejlen i deres Java. Gad vide hvor længe det tager Nets at finde den?« skriver læseren.

Hos Nets bekræfter kommunikationskonsulent Ulrik Marschall, at fejlen skyldtes en forkert adresse i koden.

»Vi har skiftet fra en Nets-DanID-platform til en Nets.eu-platform, og problemet relaterer sig til udstedelsesadressen. Det har vi åbenbart ikke været opmærksomme på, men nu er det blevet rettet,« siger han til Version2.

Rettelsen blev kodet i dag tirsdag og bliver implementeret i produktionskoden i løbet af natten til onsdag.

Der bliver udstedt 10 nye virksomhedssignaturer om dagen i gennemsnit, oplyser Nets, så det har ikke været et problem, som har ført til storm på telefonerne i kundeservice.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Henrik Rathje

utroligt det kan blive ved...

 1. kod
 2. test
 3. gennemgå test og evt. ret fejl.
 4. test
 5. fortsæt med 3 +2 indtil det er stabilt og testet i alle scenarier
 6. release

utroligt at staten overhovedet OVERVEJER at forny kontrakten. Magen til amatør organisation skal man åbenbart lede længe efter..

Har de ingen projektleder?.. har de ingen arkitekt?.. har de ingen testere?

Gad vide hvor mange fejl vi bare ikke har fundet endnu... men de gir vel bare skylden til "java".. come on.. get profressional!

 • 8
 • 1
#4 Carsten Jacobsen

Jeg har måtte skrive med nets, for at kunne downloade min medarbejder signatur efter at de ikke havde ændret URL'en til udstedelse af medarbejder signatur, i den autogenererede mail som bliver sendt ud...

Kommer der mon nogensinde en update uden det giver problemer ?

 • 4
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere