NemID runder 700.000 oprettelser: Kun hver tredje er aktiveret

Bankerne er begyndt at flytte netbank-kunder til NemID-login. Dermed runder DanID nu 725.000 brugere. Kun 224.000 har dog taget den i brug.

Omkring hver ottende dansker har nu fået oprettet en NemID, kun knap to måneder efter lancering 1. juli.

725.000 styk er det blevet til indtil nu, oplyser DanID, der står bag NemID. Og dermed har den nye løsning nået samme antal tilmeldte på under 60 dage som den gamle Digital Signatur skulle bruge omkring fire år på - fra 2003 til 2007.

Hemmeligheden er koblingen til alle Danmarks netbanker, for inden længe bliver login med NemID den eneste måde, danskerne kan få adgang til netbanken på.

Bankerne har hele efteråret til at få flyttet kunderne fra bankens egen login-løsning til NemID, men nu er der kommet gang i migreringen, hvilket altså har ført til 725.000 NemID-udstedelser.

Omkring en halv million af dem er bankkunder, er er blevet overført til NemID, mens cirka 250.000 selv har bestilt en NemID på nemid.nu eller ved at møde op i et borgercenter.

Til gengæld er det foreløbigt kun 224.000 af disse NemID, der er aktiveret og taget i brug. Der vil for eksempel være lidt forsinkelse fra udstedelsen af en NemID til brugeren kan gå i gang, fordi der skal sendes to breve ud med koder, som ikke må ankomme samme dag.

I øjeblikket slås DanID dog med at få den sikkerhedsforanstaltning til at virke, og mange har oplevet at få brevene samme dag, hvilket har fået Datatilsynet til at afkræve DanID en forklaring og en handlingsplan.

Siden 1. juli har NemID været brugt til 2,2 millioner transaktioner. Det dækker over brug i netbanker, hos det offentlige og de private firmaer, som har valgt at købe sig til en NemID-login-løsning.

Et af de største problemer med den tidligere løsning, Digital Signatur, var den manglende udbredelse. TDC, der administrerede løsningen, havde svært ved at få lokket danskerne til at bruge signaturen, hvilket blandt andet kostede firmaet en manglende bonus mange år i træk.

Opdateret 11.24 med dagsfriske tal for tirsdag

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jan Ditlev Sørensen

Jeg vil aldrig tage mit ibrug, fordi det er en teknologi som er fra stenalderen. Jeg fravalgte jyskebank pga deres netbank var noglekorts baseret.

De administrative omkostninger er alt for store ved brug af et system som bruger noglekort, alt det pap og porto kommer jeg til at betale i sidste ende.

Det andet er at når systemet bliver presset ned i halsen, så siger jeg STOP. Så nu er jeg gået tilbage til at blive en personale slugende pestilens i banken.

NemID gør det nemmere at gå på nettet i Danmark, jeg har aldrig haft noget problem med at gå på nettet. Men jeg kan se at med NemID får jeg sværrer at komme på netbanken, for router on adsl forbindelse har jeg selv!

MIn opfordring til alle dansker er at nægte at bruge NemID, gå ned i banken og giv noglekort m.m. tilbage og kræv at få dit gamle login tilbage.
TVANG skal ikke tillades i et demokrati!

"Hemmeligheden er koblingen til alle Danmarks netbanker, for inden længe bliver login med NemID den eneste måde, danskerne kan få adgang til netbanken på." - lyder lidt som hemligheden med koncentrationslejrene, tilmeld dig eller dø!

 • 0
 • 0
Adnan Vilic

Jeg forsøgte i dag at aktivere min NemID konto og give systemet en chance uden held. Da jeg første gang indtastede en forkert adgangskode fik jeg fejlen:

"Dit NemID er ikke aktiveret. Du har indtastet din midlertidige adgangskode for mange gange. Kontakt NemID-support for at få udstedt en ny, midlertidige adgangskode, som du kan bruge til at aktivere NemID"

Det ville jeg så gøre. Så jeg gik ind på support siden under glemt adgangskode, og indtastede mine oplysninger i håb om at få tilsendt en ny kode. I stedet måtte jeg se på endnu en fejlmeddelelse:

"Der er sket en fejl. Den ønskede side kan desværre ikke vises. Systemet har lavet en fejl. Vi beklager og beder dig prøve igen senere."

Lettere irriteret, valgte jeg at ringe til supporten, hvor jeg måtte høre på ~40 sekunders telefonsvarer som beder mig om at bruge hjemmesiden til den slags problemer, før jeg kom videre i systemet. Da jeg endelig kom igennem, blev der sendt en ny adgangskode hjem til mig, og medarbejderen oplyste, at de var bevidste om fejlen på hjemmesiden, som endnu ikke er klar.

Det er virkelig ærgeligt, at min DigitalSignatur er udløbet, og jeg nu ikke kan se min SU. Så må jeg være ekstra påpasselig næste gang jeg taster koden ind.

 • 0
 • 0
Adnan Vilic

Øv. Den side skulle jeg nok have besøgt inden mit DigitalSignatur udløb :( Jeg kan kun anbefale, at man besøger siden inden signaturen udløber, da man ellers som mig blot ser beskeden:

"Ingen adgang
Du har ikke adgang til det forespurgte dokument. Din Digitale Signatur er sandsynligvis spærret, eller din signatur er ikke installeret. Du kan bestille en Digital Signatur her."

Trykker jeg på at bestille DigitalSignatur, ledes jeg direkte til bestilling af NemID. Desuden har jeg modtaget en mail for noget tid siden med følgende besked:

"...Vi har registreret, at din Digitale Signatur udløber 24/08-2010. Digital Signatur er den 1. juli 2010 afløst af NemID, hvorfor du ikke kan forny din Digitale Signatur..."

 • 0
 • 0
Kai Birger Nielsen

Jeg synes at de forskellige tal i artiklen er svære at sammenligne. 700000 nemid'er, hvoraf 500000 er oprettet på grund af netbank, sammenlignes med "den gamle Digital Signatur", som ikke havde noget med netbank at gøre.
Hvornår overhaler NemID så antallet af cprnumre i oktober 1968 eller antallet af tilbagekaldte toyotaer eller antallet af nazi-udstedte jøde-id-kort i 1938?

Gad vide hvor mange der har accepteret OCES delen af NemID?

Tak til Ingeniøren for ovenstående optryk af en pressemeddelelse fra DanID, hvor de forsøger at gnide sig ind i navnet Digital Signatur.

 • 0
 • 0
Jesper Krogh

Når man er netbank kunde er OCES delen desværre et aktivt fravalg og ikke et aktivt tilvalg. Så man skal selv tage kontakt til sin bank hvis man vil vælge det fra (så vidt jeg forstår).

Jesper

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize