NemID's nøgleviser ramt af designfejl

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Et ukendt antal NemID-nøglevisere er ramt af designfejl. Nets forventer, at en fejlfri produktion kan begynde i slutningen af juli.

Nets arbejder i øjeblikket tæt sammen med leverandøren til nøgleviseren for at rette en alvorlig designfejl. Det viser sig nemlig, at batteriforbindelsen bliver afbrudt, hvorefter systemet af sikkerhedsmæssige årsager ’låser'.

»Fejlen opstår ikke regelmæssigt. Nogle oplever problemet efter nogle uger og andre oplever det først efter nogle måneder. Det er en lille del, det sker for, men lige nu oplever vi højere en returprocent end normalt, hvilket er utilfredsstillende – både for vores kunder og for Nets,« skriver Nets i en mail til Version2.

Nets ved altså ikke konkret, hvor stor en andel af nøgleviserne, der er ramt af fejlen, men regner med, at designfejlen er rettet, så en ny, fejlfri produktion kan begynde i slutningen af juli.
,
Version2 kender til flere tilfælde af defekte nøglevisere, men har svært ved at vurdere hvor meget "en lille del" reelt handler om.

Er du blandt de uheldige, som har modtaget en defekt nøgleviser, kan du benytte reklamationsmuligheden på Nets hjemmeside til at få en ny tilsendt gratis.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (23)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Martin Frandsen

Skal kunderne betale for at få den nye model som ikke lider af denne designfejl? (bestilling er "gratis" men hvad betales der af gebyrer og fragt?)

Har virksomheden bag importen af dette bras foretaget en selvstændig gennemgang af produktet? (hvorfor ikke?)

Har dette "batteriproblem" konsekvenser for sikkerheden? (sikkert ikke, men...)

 • 7
 • 0
#4 Jesper Hedemann

I skulle bare lige lave om på nogen som virker i forvejen, også laver i ged i det, ufatteligt. Jeg har en authenticator fra Blizzard Entertainment som stadig virker og den er 4 år gamle, og der er ingen problemer med dem. Der trykke man også på en knap også kommer der også 6 tal frem :D

 • 8
 • 4
#6 Thomas Meijer

Ganske underholdende... I stedet for at give en kode kører nøglen i demo mode og viser at den er dygtig til at kunne lyse samtlige tegn op. Fik endda optaget en lille film med det... Virkelig nyttigt.

Og deres fine bytte service... Jatak... Jeg kunne sende dem mit konto nummer og så ville de sætte 99 kroner ind. Det var så meningen at man helt standard skulle bestille en ny via deres hjemmeside.

Hvor svært kan det være at have en RMA afdeling som modtager, registrerer og sender en frisk retur... Hvorfor det bøvl med penge retur på konto og så selv have visaen op igen for at bestille en ny...

Tåbeligt

 • 18
 • 0
#7 Bjarke I. Pedersen

Nu har jeg ikke selv bestilt en dongle fra nemid, men ud fra billeder af dem, så ligner det umiskendeligt Vasco Digipass dongler.

Hvis det er tilfældet, så har danid/nets intet med produktion af dem at gøre, men modtager blot færdiglavede dongles og certifikater til deres server.

Så jeg er forholdsvis sikker på, at det, hvorend vi sikkert ønsker det, ikke kan klandre nemid for denne fejl. (svarer til at klandre supermarkedet for, at en vare er defekt)

 • 2
 • 7
#11 Morten Andersen

Hej, har selv en nøgleviser der har virket fint i månedsvis. Jeg læser artiklen sådan at et bestemt parti er ramt af en fysisk fejl, som indtræder efter en vis tid - og Danid vil så tage dem tilbage. Må indrømme jeg ikke kan se noget problem i denne sag.

Danid kan jo ikke teste hver en nøgleviser for sig i ugevis for at undgå fejl. Og det sker altså jævnligt i elektronikbranchen at diverse batches må tages retur.

 • 2
 • 5
#12 Per Hansen

"Og det sker altså jævnligt i elektronikbranchen at diverse batches må tages retur."

Der er bare det ved det, at "Nets forventer, at en fejlfri produktion kan begynde i slutningen af juli". Så Nets mener altså godt at de kan lave en fejlfri produktion, og at de kan vide på forhånd at den vil være fejlfri. Hvis de mener de kan det, hvorfor gjorde de så ikke det fra starten? :o)

 • 11
 • 1
#13 Frederik Nielsen

Jeg har også været den "heldige" ejer af sådan en defekt børge. Ringer så ind for at få lavet en RMA på den - da jeg forventer det er standard procedure at man sender den ind, og så får en ny. Men næh nej, man skal have pengene ind på kontoen, og så selv bestille en ny..

Magen til besværlighed skal man lede længe efter, og det er også grunden til at jeg ikke har fået den fikset endnu, og nu har den trods alt været død i et par måneder eller 3...

Men nu fik jeg også en af de første (at dømme ud fra serienummeret, der, så vidt jeg husker, endte på omkring 120 - med en masse nuller foran :) ) - så at tro at den skulle være fejlfri ville nok være for meget..

 • 6
 • 0
#14 Erling Sjørlund

"Men næh nej, man skal have pengene ind på kontoen, og så selv bestille en ny.." Og ikke nok med det, de kender ikke ens kontonummer. I stedet ringer en tilfældig medarbejder op, og beder om det pr. telefon. Hvorfor skal jeg som kunde besværes med betaling i forbindelse med en ombytning, det er helt meningsløst.

 • 3
 • 0
#15 Morten Andersen

@Per Hansen: Er du ikke lidt polemisk? Som jeg læser artiklen er der tale om et batch med en specifik fejl. Mon ikke fabrikken nu har fundet ud af hvad der går galt, og derfor laver et nyt batch uden denne fejl. Dermed kan NETS jo godt love et parti uden denne fejl. Mon ikke de fleste mennesker godt ved at når NETS bruger ordet "fejlfrit parti" så henviser "fejl" til den konkrete fejl der er tale om og ikke potentielt fremtidige, ukendte fejl?!

 • 1
 • 4
#17 Deleted User

God idé med lidt større tal. Jeg ved godt at det er LCD, men kunne man ikke forbedre konstrasten på een eller anden møde. Små sorte tal på mørkegrå baggrund fremmer ikke læsbarheden.

 • 1
 • 0
#19 Anders Majland

Jeg bestilte en nemid nøgleviser for 2år og 3 måneder siden.

Den er nu holdt op med at virke. Ikke at den fysisk har lidt overlast eller elektronikken en istykker. Nej den har bare valgt ikke at ville give koder mere.

Trykker jeg på knappen cykler den i imellem

P5-0 AE-1 << Fejlkode ? 16FEB 2011 << Produktionsdato ? 11 23 03 En ramme grafik Lodrette streger Vandrette streger 8888888888

Er det den demo mode der tales om herover ? som skyldes at batteriet har været afbrudt af en dårlig forbindelse

En henvendlese til Nets gav bare:

"Vi kan se, at du har anskaffet din nøgleviser for mere end 2 år siden, og vi påtager os derfor ikke længere ansvar for mangler ved den og erstatter den således ikke. Du er velkommen til at bestille en ny nøgleviser på www.nets-danid.dk"

Ja den har holdt 2år så de har måske nok deres ryk fri juridisk, men når den nu er så gammel at den er fra før designændringen ville lidt kulance da ikke være af vejen.

 • 0
 • 0
#22 Anders Majland

Jeg tog en dans mere med dem, med henvisning til deres online lovprisninger af produktet:

https://www.nets-danid.dk/produkter/nemid_til_private/nemid_noegleviser/... lover at den virker i 3-4år.

Og i https://www.nets-danid.dk/produkter/nemid_til_private/nemid_noegleviser/...

Hvor lang tid virker nøgleviseren? Batteriet i nøgleviseren holder i mindst 3 år.

Samtidig pointerede jeg igen at den ikke havde lidt fysisk overlast etc ...

De endte med at refundere min nye nøgleviser !

Men i det brev der fulgte med den nye står der "Batteriet i din nøgleviser fungerer i ca 3år".

Ca 3år er da væsenligt ringere end 3-4 år og mindst 3år som der reklameres med inden køb ....

Men nu har jeg da en ny reklamationsperiode da produktet er ombyttet ...

 • 1
 • 0
#23 Nicolai Hjorth

De angiver selv min. 3 års levetid, leverandøren (Gemalto) skriver 5 år for denne model i deres datablad.

Men da min i onsdags stod af efter 2 år og 5 måneder er svaret fra Net's "Kundeservice":

Kære kunde, Vi har modtaget din reklamation over din nøgleviser. Vi kan se, at du har anskaffet din nøgleviser for mere end 2 år siden, og vi påtager os derfor ikke længere ansvar for mangler ved den og erstatter den således ikke. Du er velkommen til at bestille en ny nøgleviser på www.nets-danid.dk Venlig hilsen Nets DanID A/S

Nej tak - det er dem der sparer penge på at jeg har en nøgleviser, men jeg har dummet mig en gang og betalt 99 kr. for at de kan spare penge på udsendelse af nøglekort. Ikke igen. I øvrigt meget upersonlig måde at behandle "kunder" på - ingen beklagelse, ingen forståelse for mine forventninger og ikke engang et fornavn på afsenderen.

mvh Nicolai

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere