NemID-nøgleappen overhaler nøglekortet

14. april 2020 kl. 08:226
nemID app
Illustration: Mobilsiden.dk.
Danskerne foretrækker nu NemID-nøgleappen fremfor nøglekortet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

NemID-nøgleappen har været tilgængelig i mindre end to år, men den er nu allerede mere populær hos danskerne end nøglekortet.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

NemID-brugerne gennemførte i marts 30,7 millioner logins med appen mod 30,6 millioner med nøglekort. Marts er dermed den første måned, hvor appen overgår nøglekortet i brugte nøgler.

»Det er en milepæl, som NemID nøgleapp nu passerer. Appen var været godt modtaget helt fra starten og rundede allerede en halv million downloads på en måned. Siden er det tendensen bare fortsat, og nu er den altså mere populær end nøglekortet,« lyder det fra Jens-Jakob Lykke Larsen, der er Head of eSecurity Product and Delivery i Nets, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Appens formelle navn er NemID nøgleapp, og den udkom første gang i maj 2018 og har i dag 2,3 millioner brugere.

»Helt generelt stiger brugen af NemID. Det er dels drevet af, at stadig flere virksomheder benytter løsningen i kontakten med deres kunder, men vi ser også en tendens, hvor brugerne logger mere på tjenester hos virksomheder og det offentlige. Det er eksempelvis gentagne besøg på samme tjeneste, og det er især drevet af brugerne med nøgleappen,« forklarer Jens-Jakob Lykke Larsen.

Brugerne med nøgleappen har øget deres forbrug af NemID-nøgler med 86 procent sammenlignet med før lanceringen af appen, mens brugere med nøglekort kun har øget forbruget med 27 procent, viser en analyse af NemID-brugerne.

»NemID nøgleapp har jo den grundlæggende fordel i forhold til nøglekortet, at du aldrig løber tør for nøgler. Derudover synes mange af brugerne, at den ganske enkelt er nemmere og hurtigere, fordi de altid har deres mobil lige ved hånden,« lyder det fra Jens-Jakob Lykke Larsen.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
29. september 2020 kl. 13:08

Kan kun tale for mig selv, men personligt har jeg et meget anstrengt forhold til telefoner der ved for meget om mig. Derudover stoler jeg ikke på, at en sådan app ikke kan være sårbar overfor eventuelle svagheder enten i egen kode eller underliggende operativsystem. Summa summarum, jeg har ikke installeret appen og kommer heller ikke til det.

Jeg er meget spændt på hvordan jeg skal logge på MitID, når det på et tidspunkt erstatter NemID.....

5
14. april 2020 kl. 20:06

Jeg har ingen smartphone, så derfor er jeg stadig papirbruger.

4
14. april 2020 kl. 17:48

Man skal godt nok stole meget på sin telefons integritet. Jeg har derfor ikke installeret app'en.

..ægte 2 faktor løsning. Appen er kun en 2FA hvis applikationen som skal logge på med NemID ikke kører på samme enhed som NemID appen - nogen har glemt hvad 2FA er til for.

Når bekvemmelighed sælges - bliver en daglig dårlig vane - så uddør desværre simpel fornuft som 2FA.

Der findes også en USB-dims[1] som alternativ - men her er 2FA lidt tvivlsom. Du bruger en applikation på din PC samt USB-dims sidder også i en port på din PC.

Og mon ikke interessenterne såsom Nets/banker/handlene/m.fl. foretrækker et maksimalt pengeflow overfor den her besværlige ægte 2FA, så de laver en uægte variant af 2FA ifm. erstatningen af nuværende bekvemID ;)

Se også alle typer af "MobilPay" i det lys - bekvemt og uden 2FA.

[1] Hardware ..https://www.nemid.nu/dk-da/kom_i_gang_med_nemid/nemid_paa_hardware/

2
14. april 2020 kl. 09:30

Tja, jeg bryder mig stadig ikke om tanken, at jeg kan logge mig på offentlige hjemmesider med en mobiltelefon hvor nøglen hentes fra telefonen, koden indtastes på telefonen og certifikatet ligger på en fjern server. Man skal godt nok stole meget på sin telefons integritet.

Jeg har derfor ikke installeret app'en.

1
14. april 2020 kl. 09:21

Hvad skyldes det at den førstnu overhaler? Er der nogle brugere som ikke kan bruge nøglekortappen grundet restriktioner? 2 år synes jeg er lang tid, sammenlignet med effektiviteten, synes appen gør det betydeligt nemmere, da man jo altid har mobilen nær sig...

Kunne være sjovt også at få statistik på hver måned for de sidste 2 år, hvor ofte appen er brugt samt papirløsningen..

hvad med det der digitale nøglekortviser? Er det udgået?