NemID-krav har skræmt danske spillefugle fra pc'en over på mobilen

Da NemID blev indført som krav til login på danske hasardspilssider, lagde det en dæmper på danskernes spillelyst. Nu har NemID-fri mobil-gambling opvejet dykket.

Danske internetkasinoer og bookmakere har for alvor fået gang i forretningen på mobiltelefonerne. Det har opvejet den nedgang, som fulgte i kølvandet på kravet om at logge ind med NemID. Det skriver Politiken.

Ifølge spillefirmaet Betsafe faldt det danske marked mellem 10 og 15 procent, da der i 2012 blev indført krav om, at brugerne skulle benytte NemID. Kravet kom fra Spillemyndigheden for at modvirke økonomisk kriminalitet.

Spillefirmaerne kæder faldet i forretningen direkte sammen med kravet om NemID, men nedgangen er nu vendt takket være mobiltelefonerne. Betsafe vurderer således, at det danske spillemarked endte med at vokse mellem fem og syv procent i 2012.

Også konkurrenterne Ladbrokes og Danske Spil melder om et tilsvarende billede, hvor mange af brugerne er skiftet fra desktop til mobil-løsningen efter kravet om NemID.

»Det har efterhånden jævnet sig ud, og den gevinst det så har haft er i høj grad, at der kommet mange flere mennesker, der spiller på mobilen, for der skal de ikke bruge NemID,« siger informationschef Thomas Rørsig fra Danske Spil til Politiken.

For at spille via mobilen skal man først være oprettet som bruger - og det kræver NemID.

NemID-undtagelsen for mobile platforme skyldes, at NemID ikke fungerer på iOS, Android og lignende styresystemer. Digitaliseringsstyrelsen arbejder på en Javascript-baseret udgave af NemID, men den er ikke klar før slutningen af 2013 eller begyndelsen af 2014, har styrelsen tidligere meldt ud.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere