NemID giver netsurfere øget tryghed

6. juli 2011 kl. 10:0211
NemID giver netsurfere øget tryghed
Illustration: Privatfoto.
Næsten 30 procent af danskerne føler sig tryggere på nettet, efter de har fået NemID, men de ved ikke hvorfor.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

På trods af en del skældud til NemID, har systemet alligevel formået at gøre danskerne mere trygge, når de surfer på nettet. Næsten 30 procent af danskerne føler sig mere trygge på nettet efter de har fået NemID. Det viser en undersøgelse udarbejdet af analyseinstituttet YouGov for Norton fra Symantec.

YouGovs undersøgelse viser, at over halvdelen af den danske befolkning bruger NemID, og ifølge tal fra DanID har Danmark 3,2 millioner registrerede brugere af NemID. 13 procent af respondenterne svarer, at de har ændret adfærd efter implementeringen, og ud af disse benytter tre ud af fire sig mere af enten netbank eller af offentlig selvbetjening på nettet, sammenlignet med før de fik NemID.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dog ved hver femte stadig ikke præcist, hvad NemIDs sikkerhed består i: 12 % af respondenterne svarede ”ved ikke”, mens 8 % svarede forkert, fx at NemID beskytter mod virusangreb, spam og tager backup af vigtige filer.

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.006 CAWI-interview med den danske befolkning i alderen 18-65 år i maj 2011.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
7. juli 2011 kl. 13:43

Overskriften fortæller at NemID giver øget tryghed, men artiklens indhold fortæller at det folk er blevet spurgt om er hvor vidt de føler sig mere trygge med NemID.

Ud fra undersøgelsen er der intet der viser at NemID reelt giver øget tryghed.

4
6. juli 2011 kl. 11:06

Den første cirkel giver et total på 99%, hvad siger det det sidste 1% ? Den Anden cirkel giver 177%, hvad sker der lige der ?

5
6. juli 2011 kl. 11:22

Den første cirkel giver et total på 99%, hvad siger det det sidste 1% ? Den Anden cirkel giver 177%, hvad sker der lige der ?

Tallene er øjensynligt afrundet til nærmeste heltal. Forestil dig fx at alle fire udsagn har 0,25 procentpoint yderligere, fx 64,25 - 28,25 - 4,25 - 3,25. Her er summen 100.

Den anden graf har i modsætning til den første ikke eksklusive svarmuligheder, så folk kan komme med flere svar. Betragt det som fire selvstændige ja/nej-svarmuligheder. Det er ikke interessant at normalisere resultatet ned til 100 % af den samlede mængde af svar, idet man så ikke ville kunne se størrelsen af tilkendegivelser for det enkelte svar (med forbehold for "Ved ikke", som man kunne betragte som en eksklusiv svarmulighed).

8
6. juli 2011 kl. 12:47

Peter Brodersen Mange tak for svaret, det giver lidt bedre mening.

Syntes dog stadig at det underligt og give 2'eren en mulighed for at stemme 2 gange, at man ikke har slået dette spørgsmål sammen til en. fx. Med et sikkert log-in til netbank/offentlige tjenester

3
6. juli 2011 kl. 11:03

Næsten 30 procent af danskerne føler sig tryggere på nettet.. Ja ja, men 64% føler sig hverken mere eller mindre sikker :)

2
6. juli 2011 kl. 10:43

Jeg synes efterhånden version2.dk's dækning af NemID, er ved at udvikle sig til det rene mikrofonholderi!

Hvor er den kritiske journalistik, der tager afsæt i et fagligt indsigtsniveau, der stikker dybere end kulørte tidsskrifter eller reklamepamfletter?

9
7. juli 2011 kl. 11:58

På hvilken måde højere niveau ? Der er ingen kritiske spørgsmål. Kun ren rapportering - eller mikrofonholderi, som Michael Rasmussen skriver.

Flere spørgsmål trænger sig på.

Den oplagte kildekritik: hvem har betalt rapporten ?

Og feks.: Er det Nemid som er årsag til den øgede tryghed ?

Eller er det den massive indsats fra bankerne der forårsager den øgede tryghed ?

Jeg vil påstå at det samme kunne opnås med en anden løsning - den "gamle" digitale signatur feks.

1
6. juli 2011 kl. 10:10

Man kunne lave en lignende undersøgelse af skostørrelser: 80% af mænd er tilfredse med str. 42-45 80% af kvinder er tilfredse med str. 38-41

Hvis man så var direktør for skofabrik kunne man jo konkludere at det ikke kan betale sig at lave sko i størrelser andre end 38-45. Hvis man har fødder, der ikke passer, så må man jo hugge en hæl eller klippe en tå.